«Οι φορητοί απινιδωτές είναι υποχρέωση της ΕΠΟ»

Must Read

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μίλησε στην εκπομπή «Δίκη στο Open» για το θέμα της ύπαρξης απινιδωτών στα γήπεδα ποδοσφαίρου με αφορμή τους θανάτους ποδοσφαιριστών με τελευταίο αυτόν του 46χρονου στο γήπεδο του Δρεπάνου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Κωστούρος:

«Είμαστε ακόμα σε πένθος, ήταν πολύ δικό μας παιδί αυτό που χάθηκε. Αυτά τα τραγικά γεγονότα δεν μπορεί να γίνονται σημείο εκμετάλλευσης, γιατί είμαστε και σε προεκλογική περίοδο, από οποιονδήποτε και για οτιδήποτε. Έχουμε απινιδωτές εκεί που χρειάζεται. Υπάρχει ΚΥΑ η οποία καθορίζει πού πρέπει να βρίσκονται εγκατεστημένοι απινιδωτές και πού πρέπει να βρίσκονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο στάδιο Ναυπλίου υπάρχει εδώ και χρόνια απινιδωτής, επίσης στα δύο κλειστά γυμναστήρια του δήμου μας και στο κολυμβητήριο. Αυτοί είναι εγκατεστημένοι απινιδωτές. Η ΚΥΑ λέει ότι στα στάδια πρέπει να είναι εγκατεστημένοι οι απινιδωτές. Το γήπεδο του Δρεπάνου είναι στην κατηγορία Α2, δηλαδή έχει πάνω από 200 κατοίκους το χωριό και κάτω από 500 φιλάθλους το γήπεδο. Και η ΚΕΔΕ λέει ότι δεν έχουν καμία δουλειά οι δήμοι στα γήπεδα να έχουν φορητούς απινιδωτές. Οι φορητοί απινιδωτές μαζί με την ύπαρξη διασώστη και ασθενοφόρου έχει να κάνει με τους φορείς που διοργανώνουν τον αγώνα».

 

Σε ερώτηση του αθλητιάτρου Σταύρου Χάντζου για το ποιος υπέγραψε την κάρτα υγείας του 46χρονου ποδοσφαιριστή, ο κ. Κωστούρος απάντησε: «Νομίζω ότι ρωτάτε τον λάθος φορέα. Είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής με μεγάλη ιστορία στα γήπεδα του μπάσκετ. Προϋπόθεση για διεξαχθεί αγώνας είναι η ύπαρξη των ιατρικών βεβαιώσεων, διασώστη και ασθενοφόρου. Δε θα μάθετε από μένα ποιος υπέγραψε. Ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή ενός αγώνα».

 

Ο κ. Κωστούρος πρόσθεσε: «Για τις ιατρικές κάρτες δεν έχει να κάνει μόνο ότι ο γιατρός πρέπει να εξετάζει, δεν έχει να κάνει μόνο ότι ο σύλλογος πρέπει να απαιτεί να γίνει εξέταση αλλά και ο γονέας δεν θα πρέπει να επιτρέπει σε κανέναν να υπογράφει τέτοια δήλωση για το παιδί του χωρίς να γίνει μία λεπτομερής εξέταση. Στο γήπεδο πρέπει να υπάρχουν όσα επιβάλλει ο νόμος και να τα εγκαθιστούν αυτοί που προβλέπει ο νόμος. Ο δήμος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες τις οποίες επιτελεί. Ο διοργανωτής του αγώνα πρέπει να έχει τα απαραίτητα για να ξεκινήσει. Ο διαιτητής πολύ σωστά θα πρέπει να πει ότι χωρίς απινιδωτή δεν ξεκινάμε τον αγώνα. Για να πάρει άδεια το γήπεδο του Δρεπάνου και κάθε τέτοιο γήπεδο, δεν απαιτείται η εγκατάσταση απινιδωτή. Απαιτείται η διασφάλιση χρήσης κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει διαφορά. Όταν δεν υπάρχει ο απινιδωτής, κανονικά πρέπει να τον φέρουν οι διοργανωτές του αγώνα. Το γήπεδο παραχωρείται κατά χρήση στους διοργανωτές του αγώνα από τον δήμο. Υπάρχει άρθρο που λέει ότι αυτός που έχει τη χρήση του γηπέδου είναι υπεύθυνος για τις πρώτες βοήθειες και εφόσον το σωματείο δεν έχει απινιδωτή να του τον παρέχουμε εμείς για να γίνει ο αγώνας. Πρέπει να λυθεί το θέμα ώστε τα παιδιά μας να είναι με ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους. Δεν αποποιούμαστε ευθύνες, αναλαμβάνουμε την ευθύνη γιατί πρέπει να λογοδοτήσουμε στην κοινωνία γιατί επιτρέψαμε όλοι μαζί να υπάρξει θάνατος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This