Βήμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, 3-1 τον Ολυμπιακό στον Πειραιά

Must Read

Η 7η σερί νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού είχε ευρωπαϊκή χροιά. Η νίκη με 3-1 στο «Μελίνα Μερκούρη» για τους «πράσινους» δεν ήταν σε κάποια ελληνική διοργάνωση, αλλά με έπαθλο ένα εισιτήριο στον τελικό του ευρωπαϊκού «Τσάλεντζ Καπ».

Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα για τη ρεβάνς που θα γίνει την Τετάρτη (18/2) στην έδρα του, στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Ουσιαστικά, ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στον τελικό με νίκη. Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 για να πάει στο «χρυσό σετ» και να το κερδίσει.

Το ματς ήταν συναρπαστικό και… μπαρουτοκαπνισμένο αφού έγινε μέσα σε σύννεφα καπνού, όχι από τα καπνογόνα, αλλά τα τσιγάρα των θεατών που βρήκαν τρόπο να σβήσουν με τον τρόπο αυτό την αγωνία τους.

Αποτέλεσμα να ανοίξουν πόρτες και παράθυρα για να καθαρίσει κάπως το τοπίο.

Η νίκη παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις για τους «πράσινους» αφού έπαιξαν χωρίς τον καλύτερο παίκτη τους, τον Κουβανό Ερνάντες που είχε ενοχλήσεις στη γάμπα και επιλέχτηκε να προστατευτεί για να είναι έτοιμος στη ρεβάνς.

Το ματς ήταν συναρπαστικό και πήγε πόντο πόντο.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο πρώτο σετ (25-21) με… εξωπραγματικά ποσοστά στην υποδοχή, αλλά στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει (25-21) και να προηγηθεί (25-23) κυρίως με την επιλογή να «σημαδεύουν» τον Ιντάλγκο του Ολυμπιακού που αποδείχτηκε «αδύναμος κρίκος» της ομάδας στο διάστημα αυτό. Οι «πράσινοι» μετά από ένα διάστημα προσαρμογής χωρίς την παρουσία του Ερνάντες προσαρμόστηκε και με «βαριά όπλα» τους Κόβαρ και Σάντερ έφθασε στη νίκη.

Συγκλονιστικό το τέταρτο σετ με τον Ολυμπιακό να παίζει την επιβίωσή του και τον Παναθηναϊκό τη νίκη. Από 8-5 οι «πράσινοι» μείωσαν στο 11-10 για να φθάσουν με ένα ράλι 7 πόντων στο 14-15. Το σετ έφθασε στην «κόψη του ξυραφιού» (20-20, 23-23 και 24-24). Τελικά με δύο πόντους του Σάντερ η νίκη πήγε στον Παναθηναϊκό τόσο στο σετ (24-26), όσο και στον αγώνα (1-3).

Ολυμπιακός (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγένκ 9 (5/11 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Στερν 25 (23/38 επ., 2 μπλοκ), Γκουσταβάο 5 (2/6 επ., 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 11 (10/20 επ., 1 άσσος, 55% υπ. – 47% άριστες), Τράβιτσα 2 (2/4 επ.), Ιντάλγκο 10 (7/18 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 25% υπ. – 20% άριστες) / Τζιάβρας (λ, 67% υπ. – 40% άριστες), Δαλακούρας, Λινάρδος.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Κόβαρ 26 (19/36 επ., 5 άσσοι, 2 μπλοκ, 50% υπ. – 41% άριστες), Σάντερ 16 (15/26 επ., 1 άσσος, 56% υπ. – 56% άριστες), Πετρέας 9 (4/9 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Γιάκομπσεν 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Ρανγκέλ 6 (3/6 επ., 3 μπλοκ), Φράγκος 11 (10/27 επ., 1 μπλοκ, 41% υπ. – 32% άριστες) / Ζήσης (λ, 37% υπ. – 16% άριστες), Μπάσης.

  • Στον άλλο ημιτελικό στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι νίκησε με 3-1 σετ την Πορτογαλική Φόντε Μπαστάρντο. Κι εδώ ακολουθεί ρεβάνς.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This