Απίστευτη αποκάλυψη στη σύσκεψη των έξι ΠΑΕ με την ΕΠΟ: Ξένος διαιτητής αυτοπροτάθηκε να σφυρίξει στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ!

Must Read

Ένα απίστευτο γεγονός αποκάλυψε ο επρόσωπος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάκης βγαίνοντας από τη σύσκεψη στην ΕΠΟ.

Είπε:

«Είχαμε μια σοκαριστική καταγγελία/αποκάλυψη από τον κ. Μπένετ που μας έδειξε μήνυμα από διαιτητή ξένο ο οποίος αυτοπροτάθηκε να έρθει στο παιχνίδι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ την επόμενη Τετάρτη. Ο κ. Μπένετ είπε πως έχει βρει διαιτητές αλλά ο συγκεκριμένος ζήτησε να αλλάξουν οι διαιτητές και ρώτησε τι εθνικότητας είναι οι διαιτητές που έχει βρει ο κ. Μπένετ.

Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε την επιθυμία του αυτή η καταγγελία να φτάσει ως το τέλος πως ένας διαιτητής αυτοπροτείνεται να διατητεύσει ένα παιχνίδι. Αυτά δεν γίνονται ούτε στο Τσιμπουτί. Να φτάσει ως το τέλος, να παραπεμφεί παραδειγματικά και από την UEFA.

Δεν μας είπε, δεν ξέρει. Μας έδειξε το μήνυμα στην οθόνη πως μόνος του κάλεσε τον κ. Μπένετ και ζήτησε να διατητεύσει. Έχετε ακούσει ποτέ ξανά να αυτοπροτείνεται διαιτητής».




Η καταγγελία είναι εξαιρετικά σοβαρή. Γιατί ένας διαιτητής από άλλο πρωτάθλημα να θέλει να διαιτητεύσει ένα ματς που… καίει στο ελληνικό πρωτάθλημα; Κι αφού του είπαν ότι έχει βρεθεί διαιτητής να επιμένει να μάθει τουλάχιστον από τη χώρα που προέρχεται;

Το γεγονός αυτό είναι πρωτόγνωρο όχι στον ελληνικό, αλλά και στον διεθνή χώρο.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός, μέσω Σούπερ Λίγκα, είχε κάνει γνωστό τις προηγούμενες μέρες ότι έχει εξασφαλίσει διαιτητές για τα πλέι οφ, γεγονός που δεν δέχτηκε η ΕΠΟ.

Η συνάντηση των πέντε ιδιοκητών και ενός εκπροσώπου στην ΕΠΟ με τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης που ξεπέρασε τις τρεις ώρες αναλώθηκε σε κατηγορίες από πλευράς Ολυμπιακού κατά της ΕΠΟ και του αρχιδιαιτητή. Οι «ερυθρόλευκοι», άλλωστε είχαν κάνει από νωρίς τις προθέσεις τους με κείμενο που κυκλοφόρησαν στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες και τους εκπροσώπους των ομάδων για τις δυσκολίες στην ανεύρευση διαιτητών για τους αγώνες των πλέι οφ, αλλά και τις ενστάσεις της ΟΥΕΦΑ για την έλλειψη εμπιστοσύνης στους Έλληνες συναδέλφους τους.

Χαρακτηριστικό της έντασης και της καχυποψίας που υπήρχε ήταν και η λακωνική δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λίγκα και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ. Χρειάζεται να πω εγώ τι είναι η ΕΠΟ. Ό,τι χειρότερο υπάρχει».

Παρά το άσχημο κλίμα η συνάντηση λίγο ήθελε να πετύχει. Είχε συμφωνηθεί να σταλεί επιστολή στην ΟΥΕΦΑ με την παράκληση να  βρεθούν κορυφαίοι ξένοι διαιτητές να διευθύνουν τα ντέρμπι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Όπως παραδέχτηκε όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς κάτι τέτοιο δεν έγινε εξαιτίας της αποχώρησης του Ολυμπιακού. Τι αποκάλυψε;

«Η ΑΕΚ παρέστη με μοναδικό σκοπό να προασπίσει το ποδόσφαιρο, ο κ. Μελισσανίδης και η ΑΕΚ εξέφρασαν την εμπιστούσνη τους στους θεσμούς του ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ θέλει καθαρό ποδόσφαιρο, θεωρεί πως το πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο όλων των εποχών και τονίζει πως πρέπει να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ εμπιστεύεται τους θεσμούς και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τελειώσει το πρωτάθλημα μακριά από την τοξικότητα.

Στο παρά πέντε καταλήξαμε στο συμπέρασμα. Ήταν διαδικασία σύνταξης επιστολής προς την UEFA που θα ζητούσαμε ελιτ διαιτητές ή διαιτητές από την α΄κατηγορία.

Τι έγινε και χάλασε; Αποχώρησε ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ εμπιστεύεται τους θεσμούς και μόνο μέσω των θεσμικών οργάνων. Η ΑΕΚ το έχει δηλώσει, η ΑΕΚ δεν κάνει πολιτική στα media, αλλά στα θεσμικά όργανα. Δεν θα τινάξουμε το πρωτάθλημα στον αέρα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Περισσότερα για το κλίμα που επικράτησε εδώ

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This