Βασίλης Μπλέτσας: «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί άλλοι ποδοσφαιριστές πληρώνονταν και άλλοι όχι»

Must Read

Την δική του άποψη για το ζήτημα των απλήρωτων ποδοσφαιριστών εξέφρασε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Βασίλης Μπλέτσας, που βρέθηκε χθες στη «Δίκη στο Open».

«Είναι πολλά τα όσα έχω λάβει, περίπου 100.000 ευρώ από τις χρονιές που ήμουν στον ΠΑΣ Γιάννινα από το 2000-2003 αγωνίστηκα εκεί για τέσσερις σεζόν. Το κεφάλαιο είναι τόσο, αν μιλήσουμε για τόκους ή τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με αυτά τα λεφτά είναι άλλο. Βγήκε μια απόφαση που είπαμε μπράβο που βγήκε έτσι ώστε κάποιοι ποδοσφαιριστές που χάσαμε χρήματα από ομάδες να μας δοθεί η δυνατότητα να τα πάρουμε. Αλλά ποτέ δεν έχω καταλάβει πώς μοιραστήκανε τα χρήματα και γιατί μοιραστήκανε έτσι» είπε αρχικά ο κ. Μπλέτσας και συνέχισε:

«Θέλετε να σας πω τι έχω ζήσει στα Γιάννενα και σε άλλες ομάδες με ξένους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχω ακόμα επαφές; Να τρώνε πίτα και να προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για να τρώνε αυτά τα παιδιά γιατί εμείς είχαμε στο σπίτι μας που μπορούσαμε να φάμε; Να τρώμε πίτες και πάμε να παίξουμε; Μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πολλοί ποδοσφαιριστές δεν είχαν να φάνε! Και δεν μιλάω μόνο για τον ΠΑΣ Γιάννινα και εκείνη τη χρονική περίοδο».

«Η κατάσταση είναι δραματική»

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση κάνει τις ίδιες ρυθμίσεις για τις οφειλές των ομάδων και για τους ποδοσφαιριστές ο ίδιος απάντησε αρνητικά. «Όχι φυσικά. Όλες οι κυβερνήσεις ποτέ δεν μας είπαν αν εμείς έχουμε οικονομικές οφειλές προς το κράτος να βοηθήσουν. Ποτέ. Οπότε γιατί πράγμα μιλάμε, τράπεζες και τα πάντα όλα. Δε θέλω να γίνω γραφικός και να μοιρολατρήσω, δεν το έκανα ποτέ στη ζωή μου και σαν ποδοσφαιριστής που ήμουν, αλλά η κατάσταση είναι δραματική» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε περάσει απίστευτα πράγματα. Να έχουμε οικογένειες, παιδιά. Εμείς δεν πήγαμε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό που τα συμβόλαια είναι πολύ μεγαλύτερα που τα συμβόλαια είναι μεγαλύτερα και έτσι ώστε αν χάσεις κάποια χρήματα ΟΚ δεν έγινε και κάτι. Εδώ μιλάμε για χρήματα ζωής. Φανταστείτε αυτό το ποσό, είναι πολλοί ποδοσφαιριστές, κάποιοι με πολύ μικρότερα ποσά, εμένα είναι απίστευτα μεγάλο. Αλλά αυτό που με τρελαίνει κυριολεκτικά, δεν θα πω ότι με στενοχωρεί μόνο γιατί έχω φύγει από αυτό το στάδιο, έχει παγώσει μέσα μου, προσπαθώ να αγωνιστώ για να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Αλλά δεν κατάλαβα ποτέ, ενώ ήμουν πολύ ενεργό μέλος στον ΠΣΑΠ και το ήξερα πολύ καλά το θέμα και το είπα σε όλους τους προέδρους στον ΠΣΑΠ, όσοι υπήρξαν πρόεδροι από τότε τους το έθετα και τους έλεγα έχει γίνει αυτή η αδικία με συγκεκριμένα χαρτιά, με τα πάντα».

«Πολλοί ποδοσφαιριστές δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για δικηγόρο»

Σε ό,τι αφορά στην ενδεχόμενη συνδικαλιστική ευθύνη των ποδοσφαιριστών, ο ίδιος απάντησε: «Μα εννοείται. Για όλους. Γιατί όταν εγώ τους θέτω όλη τη διαδικασία, τους δείχνω τα χαρτιά, τους δείχνω πώς έχει το θέμα και μου λένε ξέρεις ότι θα κάνουμε ό,τι ψηφίστηκε στο προηγούμενο ΔΣ του ΠΣΑΠ, τότε τι να πούμε;».

Όπως εξήγησε, πάρα πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. «Και είναι πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές επειδή είχανε μικρά ποσά και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν δικηγόρο, γιατί εμείς σαν μέλη του ΠΣΑΠ θα πρέπει να πληρώνουμε δικηγόρο; Εμείς πληρώναμε τη συνδρομή μας, ο ΠΣΑΠ έπαιρνε από εμάς τα δικαιώματα από τα χαρτάκια που βγάζαμε. Γιατί εγώ θα έπρεπε να έχω δικηγόρο για να γνωρίζω ότι βγήκε μία απόφαση η οποία θα με δικαιώσει; Ο ΠΣΑΠ πρέπει να το κάνει αυτό. Και έρχομαι εγώ να πάρω τη θέση ενός δικηγόρου του ΠΣΑΠ, και άλλοι ποδοσφαιριστές οποιουσδήποτε δικηγόρους έχουν, να πληρώνω χρήματα τα οποία δεν τα έχω» επεσήμανε και συνέχισε σχετικά με το αν έχει ξεγράψει στο μυαλό του αυτά τα χρήματα:

«Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο δεν το έκανα αυτό ήταν πάρα πολύ ψυχοφθόρο. Γιατί συνέχεια κάτι γινόταν, ήταν φορές που έπρεπε αναγκαστικά να το παγώσω για να προχωρήσω στη ζωή μου. Δεν γινόταν αλλιώς. Ξέρετε τι είναι να σκέφτεσαι συνέχεια ότι αυτή τη στιγμή αγωνίζεσαι για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου και ότι για κάποιους λόγους τους οποίους ποτέ κανείς δε σου εξήγησε, γιατί δεν μπήκες κι εσύ σε αυτή τη ρύθμιση να πάρεις κάποια χρήματα, να σκέφτεσαι ότι αυτά τα χρήματα θα τα είχες».

«Ποτέ δεν μας εξηγήσανε ποιος και γιατί έφτιαξε αυτές τις λίστες»

Στην συνέχεια, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στην επιλεκτική αντιμετώπιση και τις λίστες που έδινε ο ΠΣΑΠ. «Ποτέ δεν μας εξηγήσανε ποιος και γιατί έφτιαξε αυτές τις λίστες. Ποιος και γιατί με τι κριτήριο. Επειδή ήμουν ενεργό μέλος του ΠΣΑΠ, έκατσα και έβγαλα όλα τα δελτία Τύπου του ΠΣΑΠ πριν την απόφαση και μετά και ποτέ κανένα δεν έλεγε ότι καλούμε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα από τότε μέχρι τότε να μας φέρουν τα σχετικά χαρτιά. Κι αυτό έγινε γιατί το άρθρο 44 ήταν για τον Άρη και μπήκε και ο ΠΑΣ Γιάννινα από σπόντα. Όταν κάτι γίνεται με σπόντα, ευνοούνται αυτοί που είναι στη σπόντα. Εμείς ήμασταν εκτός σπόντας, πηγαίναμε με το δίκιο. Δυστυχώς. Δεν θέλω να πω περιστατικό με τον συγκεκριμένο σύνδεσμο πώς πήρε ποδοσφαιριστής χρήματα από το ταμείο αλληλοβοηθείας. Είναι πράγματα που αν ακουστούν, θα φρικάρει όλος ο κόσμος» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Ήταν σαν εγώ που μου χρώσταγε ο ΠΑΣ και βγήκε αυτή η απόφαση να πήγαινα στον ΠΣΑΠ με τσαμπουκά ή να έστελνα κάποιον άνθρωπο με τσαμπουκά, όπως σας το λέω, και να τους πω “θα τα κάνω λαμπόγυαλο εδώ μέσα αν δεν πάρω χρήματα”. Αυτό έγινε, δεν το λέω υποθετικά. Και πήρε χρήματα, έστειλε τον πατέρα του. Και πήρε χρήματα όχι από αυτά που είχαν βγει για να διαχειριστεί ο ΠΣΑΠ αλλά από το ταμείο αλληλοβοηθείας. Πού είναι το ταμείο αλληλοβοηθείας για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές;».

Στην συνέχεια, έκανε λόγο για δύο ακόμη περιπτώσεις: «Θα σας πω για δύο ακόμη περιστατικά τα οποία δεν υπήρχαν καν στη λίστα αυτή που οι άνθρωποι του ΠΣΑΠ επικαλούνταν. Επικοινώνησα με δυο Σέρβους πρώην συμπαίκτες μου τότε και τους ρώτησα τι κάνατε και πήρατε χρήματα; Ο ένας μου είπε “Βασίλη εγώ δεν έκανα τίποτα”, τυχαία άκουσε ένας συμπαίκτης του, ένας Σέρβος, και τον πήρε τηλέφωνο και του είπε βγήκαν κάποια χρήματα. Κι αυτός ο ποδοσφαιριστής πήρε τηλέφωνο στον ΠΣΑΠ, μίλησε με συγκεκριμένο υπάλληλο και λέει “γειά σας, είμαι ο τάδε, μου είπαν ότι βγήκαν κάποια χρήματα”. Λέει “ναι, είναι εδώ θα σας τα στείλουμε”. Και για έναν άλλο ποδοσφαιριστή τον ψάχνανε και έμαθε τυχαία ότι είναι δικαιούχος».

Τέλος, ο Βασίλης Μπλέτσας ανέφερε πως είχε πολλές επικοινωνίες με τον ΠΣΑΠ και επικαλέστηκαν πολλοί το γράμμα του νόμου, ότι υπήρχε η λίστα. «Όταν επικοινώνησα εγώ για να δω πότε θα πληρωθώ, να πάρω τη δόση μου, λέει “δεν είσαι στη λίστα αλλά κάνε λίγη υπομονή γιατί σίγουρα θα περισσέψουν χρήματα” γιατί ήταν ποδοσφαιριστές που ήταν εξαφανισμένοι. Νιγηριανός, Αφρικανός που σήμερα δεν ξέρουμε ακόμα αν είναι καν εν ζωή. Από τον ΠΑΣ Γιάννινα που υπήρξαν ποδοσφαιριστής, πληρωθήκαν ποδοσφαιριστές ήταν στην ομάδα λίγο πριν από εμένα, πληρωθήκαν ποδοσφαιριστές που ήταν μαζί με εμένα και πληρωθήκαν και ποδοσφαιριστές που ήταν μετά από εμένα. Άρα δεν υπάρχει κάποια λογική» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This