Η Σεβίλλη πήρε το Γιουρόπα Λιγκ σε τελικό – μαμούθ, 4-1 τη Ρόμα στα πέναλτι

Must Read

Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια τελικός του Γιοιυρόπα Λιγκ έγινε στη Βουδαπέστη. Άρχισε Μάιο και τελείωσε… Ιούνιο. Ματς και παράταση κράτησαν 120 λεπτά, άλλα 21 ήταν οι καθυστερήσεις συν τη διαδικασία των πέναλτι!

Νικήτρια η Σεβίλλη με 4-1 στα πέναλτι (1-1 το ματς) που κέρδισε για 7η φορά στην ιστορία της το τρόπαιο. Τι κι αν στο πρωτάθλημα της Ισπανίας δεν τα πήγε καλά, έδειξε ότι αυτή η διοργάνωση της… πάει γάντι.

Πολύ περισσότερο που νίκησε τον ανίκητο μέχρι χθες σε παρόμοιους τελικούς Ζοζέ Μουρίνιο, τον κόουτς της Ρόμα.

Οι Ιταλοί έπεσαν… θύμα της τακτικής του προπονητή τους. Όταν ο Ντιμπάλα σκόραρε στο 35′ έδειξαν τις προθέσεις τους. Να τελειώσει το ματς με αυτό το γκολ. Γύρισαν στην άμυνα θυμίζοντας τις ένδοξες, αλλά ξεπερασμένες εποχές του καντενάτσιο κι άρχισαν να τρέχουν μετά το 55′ όταν με αυτογκόλ του Μαντσίνι το ματς ήρθε στα… ίσα. Μόνο που τότε ανέλαβε δράση ένας από τους ήρωες γκολκίπερ του τελευταίου Μουντιάλ. Ο Μαροκινός Μπονού

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Άγγλος διαιτητής Τέιλορ. Έδωσε αρχικά πέναλτι στο 74′ υπέρ της Σεβίλλης σε ανατροπή του Οκάμπος από τον Ιμπάνιες, αλλά αναθεώρησε την απόφασή του μετά τον επενέλεγχο της φάσης από το VAR. Αντίθετα στο 81′ θεώρησε ότι το απλωμένο χέρι του Φερνάντο της Σεβίλλης ήταν… κολλημένο και δεν έδωσε το πέναλτι υπέρ της Ρόμα.

Στην παράταση η κούραση ήταν φανερή στις δύο ομάδες.

Στα πέναλτι η ομάδα από την Ανδαλουσία βρήκε τέσσερις φορές δίχτυα.

Η σειρά των πέναλτι

Οκάμπος 1-0 για τη τη Σεβίλλη

Κριστάντε 1-1 για τη Ρόμα

Λαμέλα 2-1 για τη Σεβίλλη

Ο Μπουνού αποκρούει το πέναλτι του Μαντσίνι

Ράκιτιτς 3-1 για τη Σεβίλλη

Ο Μπουνού αποκρούει την εκτέλεση του Ιμπάνιεζ, με την μπάλα να χτυπά και στο δοκάρι

Ο Μοντιέλ εκτελεί, ο Πατρίσιο αποκρούει, όμως είχε βγει από τη γραμμή του και δίνεται επανάληψη. Νέα εκτέλεση και το τελικό 4-1 για τη Σεβίλλη.

Ήταν ο 3ος στη σειρά τελικός που κρίθηκε στα πέναλτι.

Σεβίλλη: Μπουνού, Νάβας (95′ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελ (120+9′ Τζορδάν), Τέλες (95′ Ρεκίκ), Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (46′ Σούσο), Χιλ (46′ Λαμέλα), Εν Νεσιρί.

Ρόμα: Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Σπινατσόλα (106′ Γιορέντε), Κριστάντε, Μάτιτς (120′ Μπόβε), Τσελίκ (91′ Ζαλέβσκι), Πελεγκρίνι (106′ Ελ Σαραουί), Έιμπραχαμ (75′ Μπελότι), Ντιμπάλα (68′ Βαϊνάλντουμ).




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This