Χαμός στο Βόλος–Ολυμπιακός (2-2) με αποβολές, ακυρωθέντα γκολ και διακοπή λόγω άγριων επεισοδίων

Ο πρόεδρος της τοπικής ομάδας Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για εικόνες ντροπής, ρίχνοντας ευθύνες και στην αστυνομία

Must Read

Ισόπαλο με σκορ 2-2 αναδείχθηκε το παιχνίδι στον Βόλο, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ολυμπιακό, το οποίο παρότι προσέφερε αρκετές συγκινήσεις, χάρη στα τρία πέναλτι, τις δύο αποβολές παικτών (μία για κάθε ομάδα) και τα δύο ακυρωθέντα γκολ των φιλοξενούμενων, στιγματίστηκε, ωστόσο, από  τις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών των Πειραιωτών και της αστυνομίας στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, οι οποίες και οδήγησαν σε μία 55λεπτή διακοπή.

Ειδικότερα, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι, καθώς στον αγωνιστικό χώρο, από την πλευρά που βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, εισέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ, παράλληλα, ακούγονταν δεκάδες εκρήξεις από κροτίδες και δακρυγόνα εντός κι εκτός του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Επειτα από περίπου μία ώρα, οι δυο ομάδες βγήκαν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες να μη δείχνουν διάθεση να διεκδικήσουν το γκολ της νίκης.

Μοιραία, ο Αναστάσιος Παπαπέτρου σφύριξε τη λήξη, πριν καν συμπληρωθούν τα οκτώ λεπτά καθυστερήσεων, ενώ η ατμόσφαιρα είχε καταστεί αποπνικτική, εξαιτίας της χρήσης χημικών από τους αστυνομικούς, κατά την σύγκρουσή τους με τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Οσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης, ήταν εξίσου… επεισοδιακό. Ο Βόλος προηγήθηκε με γκολ του Μωραίτη στο 20ο λεπτό μετά από το πέναλτι που κέρδισε (το έχασε αρχικά και σκόραρε στην επαναφορά) ο ίδιος από τον Ρέτσο. Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός του Ολυμπιακού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα με τη βοήθεια του VAR.

Ο Ολυμπιακός, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ισοφάρισε στο 45′ με γκολ-πέναλτι του Ελ Κααμπί. Πρόκειται για μία παράβαση που καταλόγισε ο Παπαπέτρου με τη βοήθεια του VAR για χτύπημα του Κόστιτς στον Μπιανκόν.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημίχρονου, αποβλήθηκε ο Μύγας του Βόλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Φορτούνη και έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν στο δεύτερο μέρος με δέκα παίκτες.

Η αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό έκρυβε πολλές συγκινήσεις και στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με δύο κανονικά και ένα ακυρωθέν γκολ. Ο Βόλος με νέο πέναλτι που κέρδισε πήρε και πάλι προβάδισμα στο 51ο λεπτό, με τον Γκαρσία να ευστοχεί από τα έντεκα βήματα νικώντας τον Πασχαλάκη. Το άτσαλο μαρκάρισμα στον Μωραΐτη μέσα στην περιοχή έκανε ο Ισπανός αμυντικός του Ολυμπιακού, Ιμπόρα.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και έφερε άμεσα το παιχνίδι και πάλι στα ίσια. Στο 54ο λεπτό, ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Καλογερόπουλο να βρίσκει την μπάλα με το γόνατο με σκοπό να απομακρύνει, αλλά την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-2.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμα περισσότερο στροφές και κατάφερε ύστερα από λίγα λεπτά να κάνει και το 2-3 με τον Μασούρα, ωστόσο το γκολ των Πειραιωτών ακυρώθηκε με τη βοήθεια του VAR ως οφσάιντ.

Η ομάδα του Ανχελ Λόπεθ προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις και, σε μία από αυτές, ο Κόμπα στο 71’ με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη ενώ στο 85’ η προβολή του Νικολάι Αλχο, μετά τη σέντρα του Κουεντίν Κορνέτ ήταν, επίσης, άστοχη. Ιδια τύχη είχε κι η κεφαλιά του Ελ Κααμπί στο επόμενο λεπτό.

Στο 90’ φάνηκε να έρχεται η λύτρωση για τον Ολυμπιακό. Από φάουλ του Φορτούνη, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε την κεφαλιά-πάσα στο Ελ Κααμπί που με νέα κεφαλιά βρήκε δίχτυα – οφσάιντ και πάλι, αυτή τη φορά ο Ελ Αραμπί!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βόλος ΝΠΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα (32’ Κίτσος), Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ, Αλχο, Κόμπα (76’ Κορνέτ), Μωραϊτης (59’ Ασλανίδης), Γκαρσία.

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Καμαρά (72’ Ζοάο Καρβάλιο), Φορτούνης, Ιμπόρα, Ελ Κααμπί, Μασούρας (83’ Ελ Αραμπί), Μπιελ (23’ Εσε), Ροντινέι, Μπιανκόν, Ρέτσος.

Μπέος: «Είναι ντροπή αυτό που είδαμε. Παίκτες έπεσαν κάτω δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν»

Με αφορμή το χάος που επικράτησε λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, ο πρόεδρος της τοπικής ομάδας, Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για εικόνες ντροπής, ρίχνοντας ευθύνες και στην αστυνομία.

Ο Μπέος τόνισε ότι υπήρξαν ποδοσφαιριστές που χρειάστηκαν ακόμη και οξυγόνο για τα δακρυγόνα, ενώ υποστήριξε ότι η ομάδα του δεν θα επιδιώξει να τιμωρηθεί ο αντίπαλος. «Πολύς κόσμος θα αναρωτηθεί για την στάση του Βόλου. Ο Βόλος δεν θα είναι η ομάδα που θα παίξει ρόλο στο να τιμωρηθεί κάποια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Επί ημερών μου δεν θα γίνει ποτέ αυτό. Ωστόσο είναι ντροπή αυτό που είδαμε. Έχει ευθύνη και η ΕΛ.ΑΣ. Δεν είναι τρόπος αυτός να ωθούν τον κόσμο με δακρυγόνα. Παίκτες έπεσαν κάτω δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, τους βάλαμε οξυγόνο. Παιδιά μικρά δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Όσοι έχουν τη δύναμη να φτιάξουν το ποδόσφαιρο δεν θα πουν τέρμα οι αλήτες από το ποδόσφαιρο. Δεν θα γίνει τίποτα. Αυτοί οι αληταράδες, που δεν ξέρω από που προστατεύονται, συνεχίζουν να ασελγούν εναντίον του ποδοσφαίρου και είναι ντροπή», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του Βόλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This