Επιπλέον 18.000.000 ευρώ από τους Ιταλούς για το κέντρο ελέγχου ντόπινγκ!

Ενόψει Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Must Read

Τρέχουν (και δεν φτάνουν) για τις διαδικασίες οι Ιταλοί… Η ιταλική κυβέρνηση έχει αποδεσμεύσει ήδη 18.000.000 ευρώ, με σκοπό να βελτιωθούν οι δυνατότητες του εργαστηρίου αντιντόπινγκ στην Ρώμη, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Μιλάνο-Κορτίνα 2026»!

Η απόφαση καταργεί ουσιαστικά το σενάριο μετεγκατάστασης στο εξωτερικό των αναλύσεων των ελέγχων αντιντόπινγκ που θα πραγματοποιηθούν κατά τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2026. Και οι οποίοι, σημειωτέον, έχουν προγραμματιστεί από τις 6 έως τις 22 Φεβρουαρίου και από τις 6 έως τις 15 Μαρτίου 2026, αντίστοιχα. Επί μία εξαετία δε, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) είχε στο στόχαστρό του το εργαστήριο της Ρώμης, καθώς θεωρήθηκε μικρό και κοντά στους αθλητές, μιας και βρίσκεται σε τοποθεσία ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι παγκόσμιες αρχές κατά του ντόπινγκ αύξησαν τις πιέσεις προς τις ιταλικές αρχές, ειδικά από τότε που οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2026 ανατέθηκαν (προ 4ετίας) στην Ιταλία. Το νέο έργο με αποδέσμευση επιπλέον 18.000.000 ευρώ (!) από συμφωνημένο κονδύλι προβλέπει εργαστήριο με ενισχυμένες δυνατότητες, που αναμένεται να εγκαινιαστεί ανατολικά της Ρώμης.

Το εργαστήριο της Ρώμης, γνωστό και ως Acqua Acetosa, από την περιοχή όπου βρίσκεται, πραγματοποιεί 12.000 αναλύσεις ετησίως, αριθμός που θα ανέλθει σε 20.000. Η WADA χαιρέτισε αυτήν την απόφαση, επισημαίνοντας: «Αυτά τα διατεθέντα κεφάλαια θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό το εργαστήριο να αυξήσει την ικανότητά ελέγχου και να προετοιμασθεί αποτελεσματικά για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες».

Απομένει στους διοργανωτές και στην κυβέρνηση να επιλύσουν ένα άλλο ζήτημα που έχει πολύ πολιτικό, αυτό της πίστας που θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα bobsleigh, luge και skeleton. Πρέπει να επιλέξουν έως τις 30 Ιανουαρίου 2024 όπως συμφωνήθηκε με τη ΔΟΕ, από τρεις πιθανές περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This