Αντάρτικο αθλητών του Κιργιστάν για την σημαία της χώρας!

Πάνε κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης

Must Read

Σφοδρές αντιδράσεις και άνω κάτω…

Αθλητές του Κιργιστάν πάνε ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το εθνικό σύμβολο, τονίζοντας πως θα αγωνιστούν με την προηγούμενη σημαία! Το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις και αφορά όχι μόνο τον αθλητισμό της χώρας, αλλά έχει ευρύτερη επέκταση στην κοινωνία.

Πώς φτάσαμε εδώ. Ο πρόεδρος του Κιργιστάν, Σαντίρ Ζαπάροφ, κατάφερε να περάσει από το Σύνταγμα μια μικρή μεν, αλλά ουσιαστικής και καίριας σημασίας αλλαγή στην λεπτομέρεια στην σημαία. Το έμβλημα της χώρας είναι ο ήλιος με μία νομαδική τέντα στην μέση. Στην αρχική έκδοση οι ακτίνες είναι κυματιστές… σαν ηλιοτρόπιο και ο πρόεδρος ήθελε να τις ευθυγραμμίσει, ώστε να φέρνουν περισσότερο σε ήλιο… και όχι σε λουλούδι! Η πρότασή του πέρασε στις 20/12 μετά από τρεις ακροάσεις στο Κοινοβούλιο και από σήμερα η νέα σημαία τέθηκε σε ισχύ. «Δεν αλλάξαμε χρώματα, απλά κάναμε μικρές παρεμβάσεις», είπε.

Αυτό επέφερε κύμα οργής στους αθλητές που δηλώνουν πως δεν πρόκειται να κατέβουν σε διεθνείς διοργανώσεις με τη νέα σημαία, αλλά την παλιά. Μάλιστα πρόκειται για ελίτ αθλητές, όπως ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης, Ζολαμάν Σαρσενμπένκοφ.

Ή ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κικ μπόξινγκ, Νταστάν Σαρσέγιεφ, ο οποίος ανέφερε πως «το 99% του πληθυσμού δεν εγκρίνει την αλλαγή στο εθνικό μας σύμβολο. Το κουβαλάω από τα 19 μου σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι η ιστορία μας, η κουλτούρα μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να την αλλάξουμε». Και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές έχουν αντιδράσει. Ο Μιρλάν Μουρζάγιεφ, τόνισε: «Εχω πάρει πέντε φορές τον τίτλο στη Τουρκία και πανηγύρισα με την παλιά σημαία. Δεν πρόκειται να την αλλάξω. Αυτή είναι η αγαπημένη μας».

Οι αντιδράσεις έφεραν τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση και ανέφερε στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν την σημαία, αρχής γενομένης από το Ασιατικό πρωτάθλημα πάλης τον Απρίλιο και έπειτα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This