Ευρωλίγκα: Δείτε τι έγινε στο ματς της 20ετίας (Ρεάλ – Εφές 130-126) και τα απίστευτα ρεκόρ που δημιούργησε

Must Read

Η 6η Ιανουαρίου θα μείνει στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ανατολού Εφές (130-126) δεν ήταν απλά… χορταστικός, αλλά δημιούργησε και μια σειρά από ρεκόρ που όλα δείχνουν ότι θα αντέξουν για χρόνια.

*Το υπ’ αριθμόν 5.711 ματς της διοργάνωσης έγινε ο αγώνας με τις περισσότερες παρατάσεις (4) από καταβολής Ευρωλίγκα (2020). Μέχρι τώρα κανένα ματς δεν είχε κριθεί πέρα από τη δεύτερη παράταση.

*Κατέρριψε κάθε ρεκόρ πόντων. Οι 256 που σημειώθηκαν… προσπέρασαν τους 232 στο Μπολόνια – Παναθηναϊκός (114-118) τη σεζόν 2003-04.

*Ρεάλ και Εφές επίσης άφησαν πίσω τους το ρεκόρ σκοραρίσματος για κάποια ομάδα. Ήταν 123 πόντοι το είχε σημειώσει η Μακάμπι Τελ Αβίβ πριν 20 χρόνια και το είχε ισοφαρίσει ο Παναθηναϊκός πριν 15.

*Ποτέ άλλοτε στη διοργάνωση τρεις παίκτες της ίδιας ομάδας δεν ξεπέρασαν τους 25 πόντους σε αγώνα. Στον συγκεκριμένο ο Μούσα έφτασε τους 40, ο Χαζόνια στους 31 (ρεκόρ καριέρας και για τους δύο), ενώ ο Καμπιάσο… έμεινε στους 25!

*Ο Μούσα με τα 13 στα 15 δίποντα δημιούργησε ρεκόρ συλλόγου. Ομοίως ο Χεζόνια με τα 7 στα 17 τρίποντα.

*Στην Εφές οι Λάρκιν και Πλάις δημιούργησαν ρεκόρ συμμετοχής που μοιάζουν ακατάρριπτα με 53’11” και 52’56” αντίστοιχα.

*Τα 56 ριμπάουντ που κέρδισε η Εφές αποτελούν την 5η καλύτερη επίδοση στην Ευρωλίγκα.

Εντυπωσιακή είναι ενέργεια που είχαν οι παίκτες των δύο ομάδων. Στα 20′ των τεσσάρων παρατάσεων είχαν υψηλότερο σκορ (49-45), τόσο από το α’ μέρος (38-36), όσο και από το β’ (43-45 το επιμέρους σκορ του τελικού 81-81).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This