Ο Δικέφαλος πέταξε πάνω από το Φάληρο – Νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού

Must Read

Πτήση εξπρές της ΑΕΚ στο Φάληρο. Ο Δικέφαλος χρειάστηκε να κάνει μια… σύντομη πτήση έξι λεπτών, από το 32΄έως το 38′ του ντέρμπι με τον Ολυμπακό (2-1). Ήταν το διάστημα που σημείωσε τα δύο γκολ, αυτά που έβαλαν τις βάσεις της μεγάλης νίκης στην έδρα των «ερυθρόλευκων».

Νίκη σημαντική όχι μόνο επειδή σημειώθηκε σε εκτός έδρας ντέρμπι, ούτε επειδή αποκτά το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική περίοδο (1-1 το πρώτο ματς στην Opap Arena), αλλά επειδή ουσιαστικά έμεινε μόνη με τον ΠΑΟΚ στην καταδίωξη του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού.

Απέχει μόλις δύο βαθμούς από τους «πράσινους» που έχουν μπροστά τους βαρύ πρόγραμμα, όσους και ο ΠΑΟΚ, πρωτοπόρος μέχρι πριν λίγες ώρες, ενώ αποσπάστηκε στο «+6» από τον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο. Η Ένωση το α’ μέρος, ο Ολυμπιακός το β΄. Όμως ακόμα και στο διάστημα της… υπεροχής του Ολυμπιακού οι ποδοσφαιριστές της κατάφεραν να ελέγχουν το παιχνίδι.

Από κόρνερ του Άμραμπατ στο 32′ ο Λιβάι Γκαρσία με άλμα αλα Ρονάλντο βρέθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά στη συμβολή των δοκών του Πασχαλάκη άνοιξε το σκορ.

Στο 36′ το ίδιο σκηνκό. Κόρνερ από τον Αμραμπατ, αυτή η φορά η μπάλα άλλαζε πόδια στη μικρή περιοχή, έφθασε στον Τσούμπερ που τρύπωσε στην πλάτη των Ορτέγκα και Ρέτσου, επεχείρησε το σουτ και «έγραψε» το 2-0.

Η αντίδραση του Ολυμπακού ήρθε στο 44′ από ολιγωρία της άμυνας της ΑΕΚ, ο Φορτούνης βρήκε τον Μασούρα που χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία πλάσαρε τον Στάνκοβιτς (1-2).

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 80′ με τον Πινέδα και μεγάλη ευκαιρία στο 90+4′ με τον Σιμάνσκι.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις του VAR στο 70′ και 72′. Στην πρώτη ο Μασούρας σημείωσε γκολ, αλλά χρησιμοποίησε το χέρι, ενώ στη δεύτερη ο Κάλενς σταμάτησε τον Ναβάρο, αλλά όπως δείχνει το βίντεο πηγαίνει για την μπάλα κι όχι για τα πόδια του αντιπάλου του.

Στις διαμαρτυρίες για τη φάση του 72′ αποβλήθηκε ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς.

Διαιτητής: Μπόρις Μαρέφκα (Σλοβακία)

Βοηθοί: Αντρέι Χέρμο, Ματέι Ζέμκο (Σλοβακία)

4ος: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδία)

VAR: Κρίστιαν Μίκελ (Σλοβακία), AVAR: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐα)

Κίτρινη: 55′ Ρέτσος, 57′ Ποτένσε, 60′ Φορτούνης – 70′ Τσούμπερ, 76′ Γκατσίνοβιτς, 89′ Γιόνσον

Ολυμπιακός (Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα (84′ Ρίτσαρντς), Έσε, Καμαρά (84′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ποντένσε (84′ Μαρτίνς), Μασούρας, Ναβάρο.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (90+2′ Μήτογλου), Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα, Άμραμπατ (84′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (90+2′ Φερνάντες), Τσούμπερ (90+2′ Πόνσε), Γκαρσία (77′ Γένσον).

Η Βαθμολογία

 

Ο Ολυμπιακός έχει ένα μηδενισμό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Του έχει αφαιρεθεί ένας βαθμός.

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου

20:00 ΟΦΗ – Λαμία CS4HD)

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 13/1

19:00 Ατρόμητος – ΟΦΗ

20:00 Λαμία – Πανσερραϊκός

Κυριακή 14/1

15:00 Παναιτωλικός – Άρης

17:00 Κηφισιά – Ολυμπιακός

17:30 Αστέρας Τρίπολης – Βόλος

20:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

20:30 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This