Φραντς Μπεκενμπάουερ – Έφυγε ο τελευταίος «Κάιζερ» στα 78 του χρόνια

Must Read

Ο τελευταίος Κάιζερ (αυτοκράτορας) ήταν ποδοσφαιρικός και δεν υπάρχει πια. Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο ηγέτης της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γερμανίας στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 έφυγε από τη ζωή στα 78 χρόνια του.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω ότι ο σύζυγος και πατέρας Φραντς Μπεκενμπάουερ πέθανε ήσυχα στον ύπνο του χθες, Κυριακή, κοντά στην αγαπημένη του οικογένεια. Ζητάμε τα ταπεινά να πενθήσετε σιωπηλά μαζί μας και να μην κάνετε άλλες ερωτήσεις».

Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για το σύμβολο του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Μια επέμβαση στην καρδιά στην αρχή, Πάρκινσον στη συνέχεια και άνοια που του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

Αυτή ήταν η αιτία που τα τελευταία χρόνια απείχε από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στα οποία ήταν ενεργός ακόμα και μετά το τέλος της τεράστιας καριέρας του αφού ασχολήθηκε ενεργά με τα διοικητικά τόσο στην Μπάγερν, όσο και στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Ως ποδοσφαιριστής έγραψε ιστορία. Ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που καθιέρωσε τη θέση του λίμπερο, όπως την ξέρουμε σήμερα. Οργάνωνε όχι μόνο την άμυνα, αλλά και όλη την ομάδα.

Αγωνίστηκε στην Μπάγερν Μονάχου από το 1964 έως τοι 1977 και στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για να αγωνιστεί στον Κόσμο της Νέας Υόρκης ως συμπαίκτης του Πελέ, ενώ έκλεισε την καριέρα του στο Αμβούργο τη διετία 1980-82.

Οι 13 τίτλοι του με τους Βαυαρούς μεταξύ των οποίων τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών (1974,75,76) και οι 103 συμμετοχές (131 γκολ) στην ομάδα της Γερμανίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο (1974) τον ανέδειξαν σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This