Ασταμάτητος ο Λεσόρ και μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό 88-63 τη Μονακό

Must Read

Ο Ματίας Λεσόρ αποκαθήλωσε στο ΟΑΚΑ τους… πρίγκιπες της Μονακό. Με εμφάνιση καριέρας (23 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν αυτός που στέφθηκε… βασιλιάς στο εντυπωσιακό 88-63. Ο τίτλος του mvp είναι το ελάχιστο παράσημο για την προσφορά του!

Όμως και οι συμπαίκτες του δεν τα πήγαν… πίσω. Σε μια μαγική βραδιά όλοι όσοι έπαιξαν ήταν εντυπωσιακοί. Από τον Ναν, τον Μήτογλου, τον Γκριγκόνις, τον Σλούκα. Ακόμη και οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο όπως ο Κώστας Αντετοκούμπο, ο Καλαϊτζάκης έδωσαν πολύτιμες βοήθειες. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει ο Χουνάντσο που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την πράσινη φανέλα. Κατάφερε να ξεφύγει από τη μετριότητα των επόμενων αγώνων και να δείξει την αξία του.

Οι «πράσινοι» σε ένα μήνα έχουν νικήσει δύο φορές τους Μονεγάσκους. Υποχρέωσαν τον Μάικ Τζέιμς να μείνει άποντος στο ημίχρονο και να κλείσει το ματς με μόλις 11 πόντους (όλους στο β’ μέρος), ενώ στις προηγούμενες επισκέψεις του μοίραζε… 20άρες!

Η νίκη και κυρίως η εμφάνιση δίνουν ενέργεια στην ομάδα που ελπίζε σε καλύτερες μέρες. Στον παγκο υπήρχαν μόλις έντεκα παίκτες εξαιτίας των απουσιών. Την εβδομάδα που έρχεται επιστρέφει ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Λούκας Βιλντόσα θα αργήσει ακόμα, αλλά θα είναι στη β΄ φάση των αγώνων.

Η Μονακό είχε διαβάσει τον αντίπαλο της, αλλά δεν κατάφερε πολλά. Πλήσίασε κάποιες στιγμές στους εννέα πόντους, αλλά μέχρι εκεί…

Δύο όψεις είχε το α΄ημίχρονο. Στην πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην πρώτη περίοδο με ένα μόλις λάθος και κακός στο β’ με εννιά λάθη. Αυτό που τον… έσωσε και κράτησε τη διαφορά των 13 πόντων (43-30) ήταν οι επιδόσεις στην πρώτη περίοδο (27-12) όπου όλα λειτούργησαν άψογα. Με 7/8 τρίποντα κατάφερε να δώσει ρεσιτάλ σε άμυνα και επίθεση. Ο Γκραντ κράτησε το βαρύ πυροβολικό της Μονακό στους… μηδέν πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής. Η αρχική πεντάδα (Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου,Λεσόρ) κατάφερε να επιβληθεί στο παρκέ.

Στη β’ περίοδο οι αλλαγές από τον Αταμάν ήταν υποχρεωτικές για να δώσει ανάσες στους παίκτες του. Οι «πράσινοι» έχασαν τον ρυθμό τους και κάποιες φορές το… μυαλό τους. Μπορι Τζέιμς να παρέμεινε άποντος, αλλά έβγαλε συμπαίκτες του για να σκοράρουν. Τ μεγάλο πρόβλημα όμως παρουσιάστηκε στην επίθεση. Η σκληρή άμυνα της Μονακό δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να… συνδεθούν με το καλάθι. Η μαχητικότητα του Λεσόρ (6 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ) έδωσε λύσεις. Η διαφορά που στις αρχές της β’ περιόδου είχε φτάσει τους 18 πόντος με καλάθι και βολή του Σλούκα, μειώθηκε στους εννιά λίγο αργότερα (34-25 και 37-28). Λεσόρ και Χουάντσο την επανέφεραν σε διψήφιο αριθμό στο τέλος του ημιχρόνου (43-40).

Επιστροφή του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο που μπορεί να μην έβρισκε πολλές λύσεις στην επίθεση, αλλά αξιοποίησε μνε τον καλύτερο τρόπο τον Λεσόρ που βρισκόταν πάντα κάτω από το καλάθι της Μονακό την ώρα που έπρεπε και με το μεγάλο εκτόπισμα σκόραρε. Δεν έμεινε μέχρι εκεί ο Γάλλος. Με πέντε ασίστ έκανε ρεκόρ καριέρας. Οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και κατάφεραν όχι μόνο να κλείσουν την περίοδο στο «+20» (64-44), αλλά δεν φάνηκε και η απουσία στο μεγαλύτερο μέρος του υπερ απαραίτητου Ναν που αποσύρθηκε στον πάγκο με τρία φάουλ.

Στα σημαντικά της περιόδου: Η Μονακό είχε μέσο όρο λαθών τα 9,4 και με τις καλές άμυνες και την πίεση την υποχρέωσαν να φτάσει τα 12!

Διαιτητές: Πέρεθ, Χορντόβ, Σίλβα

Δεκάλεπτα: 27-12, 43-30, 64-44, 88-63

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης , Μωραΐτης 3 (1), Σλούκας 6 (1/2 τρίποντα, 4 λάθη) , Γκραντ 8 (2) , Ναν 21 (6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη) , Λεσόρ 23 (9/10 δίποντα, 5/6 βολέ), 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 7 κερδισμένα φάουλ, 2 λάθη) , Αντετοκούνμπο , Γκριγκόνις 5 (1/4 τρίποντα, 3 κλεψίματα), Ερνανγκόμεθ 10 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Μήτογλου 12 (2/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ).

Μονακό (Ομπράντοβιτς): Μπλόσομγκεϊμ 3 , Μπράουν (5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη) , Ντιαλό 4 (4 ριμπάουντ, 4 λάθη) , Κορνελί 5 (1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ) , Τζαϊτέ 2 , Γουόκερ 3 (1) , Μοτιεγιούνας 13 (1), Ουαταρά 7 (1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Στραζέλ 11 (3), Χολ 4, Τζέιμς 11 (2/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 λάθη σε 36’13”)

Ομαδικά στατιστικά

Παναθηναϊκός: 22/32 δίποντα, 11/22 τρίποντα, 11/13 βολές, 29 ριμπάουντ (25 αμυντικά + 4 επιθετικά), 15 ασίστ, 11 κλεψίματα, 15 λάθη, 3 μπλοκ

Μονακό: 18/48 δίποντα, 8/18 τρίποντα, 3/10 βολές, 33 ριμπάουντ (16 αμυντικά + 17 επιθετικά), 15 ασίστ, 12 κλεψίματα, 16 λάθη

Προσεχώς: Παραμένει το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός για τον αγώα με την Παρτίζαν (19/1, 21:15) του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Η Μονακό επιστρέφει κι αυτή στο… σπίτι της για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης (19/1, 21:00).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This