Κατάπιε την Παρτίζαν ο Λεσόρ, μεγάλη νίκη ο Παναθηναϊκός με 84-71

Must Read

Ποιός είδε τον Ματίας Λεσόρ και δεν τον… φοβήθηκε! Με αυτά που έκανε στο ΟΑΚΑ ο Γάλλος, ο οποίος σημειωτέον παίζει με πόνους στη μέση στα τελευταία ματς, ήταν λογικό πλέον οι Σέρβοι της Παρτίζαν… Λεσόρ να λένε και να κλαίνε!

Και τι δεν έκανε και πάλι ο τύπος! Σε 30’55” είχε 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και μια ασίστ. Δεν είναι όμως οι αριθμοί που αποκαλύπτουν την προσφορά του. Είναι η γενικότερη συμμετοχή, το πάθος, η… μούρλα που κουβαλά προσφέροντας όχι μόνο ουσία, αλλά και θέαμα. Το δικό του κάρφωμα στο τέλος της τρίτης περιόδου με ένα κάρφωμα για χάι λάιτς ήταν όλα τα λεφτά κι έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Οι αριθμοί, το σύστημα αξιολόγησης και όλα τα σχετικά, έβγαλαν mvp τον Ντίνο Μήτογλου που έλειψε μόλις πέντε λεπτά, όπως συνήθως συμβαίνει στα τελευταία ματς μόνο και μόνο για να πάρει ανάσες. Σε 33’50” είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και μια ασίστ. Μια ήρεμη δύναμη που εμπνέει σιγουριά σε κάθε αγώνα.

 

Όλοι αυτοί οι αριθμοί δεν θα υπήρχαν εάν έλειπαν οι προσπάθειες δύο παικτών. Οι 21 πόντοι του Ναν, αλλά κυρίως η ηρεμία που προσέφερε ακόμα και σε ένα μυθικό μπλοκ στον Πονίτκα, προς το τέλος του αγώνα τον ανεβάζουν ψηλά. Ο έτερος είναι ο Γκραντ. Η προσφορά του δεν αποτυπώνεται στην στατιστική. Τρία από τα τέσσερα κοψίματα που έκανε άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Σε αντίθεση με τον συνονόματο του στρατηγό του αμερικανικού εμφυλίου, αυτός είναι ένας πιστός στρατιώτης.

Η Παρτίζαν μπορεί να μην είχε τον καλύτερο παίκτη της, τον Κέβιν Πάντερ, αλλά κατάφερε να μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό που έκανε λάθη, πούλησδε επιθέσεις κι έδειξε αποφασισμένη να… πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Γνήσια ομάδα Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Χρειαζόταν ένα «πράσινο ξέσπασμα» στην τέταρτη περίοδο για να πάει το ματς στον Παναθηναϊκό που στις άλλες τρεις περιόδους υπέφερε. Ακόμα και οι εννέα πόντοι διαφοράς στα μέσα της β΄περιόδου εξανεμίστηκαν!

Ο Ομπράντοβιτς είχε το δικό τιου όπλο, τον Ντοζίερ που με 16 πόντους (7 ριμπάουντ και 8 ασίστ) έκανε τη ζημιά.

Τώρα οι «πράσινοι» παρά το άσχημο ξεκίνημα απολαμβάνουν την 4η θέση στη βαθμολογία χωρίς συγκατιοίκους και κρατούν την τύχη στα χέρια τους για τη συνέχεια, για τα πλέι οφ και γιατί όχι για το φάιναλ φορ.

Διαιτητές: Γκαρθία, Μόγκουλκοτς, Μπουμπέρ

Δεκάλεπτα: 18-16, 42-40, 58-58, 84-71

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης , Σλούκας 10 (1/3 τρίποντα, 4 ασίστ, 4 λάθη) , Γκραντ 4 (5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 λάθη), Ναν 21 (6/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ασίστ, 5 λάθη), Λεσόρ 14 (9 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 6 , Γκριγκόνις 10 (1) , Ερνανγκόμεθ 3 (1) , Μήτογλου 16 (1/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 λάθη)

Παρτίζαν (Ομπράντοβιτς): Σμιθ 6 (3 λάθη), ΛεΝτέι 4, Κοπρίβιτσα 6, Σμάιλαγκιτς 11 (3 ριμπάουντ) ,Γιάραμαζ , Νάναλι 13 (1), Τριφούνοβιτς 2 , Άντζουσιτς 5, Ντόζιερ 16 (3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 κλεψίματα, 2 λάθη), Πονίτκα, Καμίσνκι, Καμπόκλο 8 (3 λάθη)

Ομαδικά στατιστικά

Παναθηναϊκός: 22/31 δίποντα, 5/17 τρίποντα, 25/30 βολές, 30 ριμπάουντ (24 αμυντικά + 6 επιθετικά), 16 ασίστ, 8 κλεψίματα, 18 λάθη, 2 μπλοκ

Παρτίζαν: 22/42 δίποντα, 4/18 τρίποντα, 15/18 βολές, 27 ριμπάουντ (15 αμυντικά + 12 επιθετικά), 16 ασίστ, 11 κλεψίματα, 17 λάθη, 1 μπλοκ

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Ανατολού Εφές – Μπαρτσελόνα 98-74

Ερυθρός Αστέρας – Μπασκόνια 90-91

Άλμπα Βερολίνου – Μπάγερν 65-82

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-72

Βίρτους Μπολόνια – Βιλερμπάν 73-63

Ζάλγκιρις Κάουνας – Φενερμπαχτσέ 98-75

Μονακό – Ρεάλ Μαδρίτης 98-74

Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 84-71

Βαλένθια – Μιλάνο 84-72

Η Βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Πέμπτη 25/1

Φενερμπαχτσέ – Βίρτους Μπολόνια

Άλμπα Βερολίνου – Ερυθρός Αστέρας

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός

Μπάγερν – Βιλερμπάν

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός

Παρασκευή 26/1

Ανατολού Εφές – Μονακό

Μιλάνο – Μπαρτσελόνα

Μπασκόνια – Βαλένθια

Παρτίζαν – Ζαλγκίρις Κάουνας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This