Ματίας Λεσόρ και Νίκολα Μιλουτίνοβ σχολιάζουν το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ

Must Read

Πριν πάρουν ανάσα απο τις μάχες της Ευρωλίγκα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός επιστρέφουν στο παρκέ για το ντέρμπι αιωνίων, αυτή τη φορά για την Μπάσκετ Λιγκ. Τα δύο βαριά τους χαρτιά, ο ο 29χρονος Γάλλος Ματίας Λεσόρ και ο 29χρονος Σέρβος Νίκολα Μιλοτίνιοβ μίλησαν στο esake.gr για τη μεγάλη αναμέτρηση. Οι δύο πρώην συμπαίκτες στην Παρτίζαν θα είναι και πάλι αντίπαλοι επι ελληνικού εδάφους.

Συμφωνούν, ότι οι αγώνες των «αιωνίων» έχουν ιδιαίτερη αξία και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι είναι μοναδική.

«Είναι εκπληκτικό, έχω αγωνιστεί πολλές φορές σε ένα άλλο ντέρμπι που είναι παρόμοιο με το ελληνικό, αυτό της Σερβίας μεταξύ Παρτίζαν και Ερυθρού Αστέρα. Είναι ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο παιχνίδι για την πόλη και τους φιλάθλους. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω σε ακόμη ένα σπουδαίο ντέρμπι», λέει ο Λεσόρ.

– Ποιο ήταν το στοιχείο που σου έμεινε στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ;

«Με ενθουσίασε η άμυνά μας. Παίξαμε εκπληκτική άμυνα και αυτός ήταν ο λόγος που κερδίσαμε».

– Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα σου το ντέρμπι της Δευτέρας (22/1);

«Στα ντέρμπι νιώθεις στην ατμόσφαιρα την ενέργεια αυτών των αγώνων μέρες πριν. Όλοι είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι. Στην πόλη όλοι μιλούν για αυτό το παιχνίδι. Όπου και να πας οι άνθρωποι σου ζητούν να κερδίσεις, αντιλαμβάνεσαι τη σημασία του αγώνα της Δευτέρας. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το ιδιαίτερο παιχνίδι».

– Που πιστεύεις ότι θα κριθεί;

«Στη μαχητικότητα και τη θέληση. Πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση, να παλέψουμε για κάθε μπάλα και να χρησιμοποιήσουμε σωστά τα φάουλ. Οι λεπτομέρειες μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο».

– Ποια είναι η διαφορά του να παίζεις στο ΟΑΚΑ από το ΣΕΦ;

«Μεγάλη! Ειδικά στα παιχνίδια της Ευρωλίγκα που δίνουμε στο γήπεδό μας η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Οι φίλαθλοί μας είναι καταπληκτικοί, γεμίζουν το γήπεδο και δίνουν ενέργεια σε όλη την ομάδα. Μας σπρώχνουν στη νίκη. Δεν θέλω να πω κάτι κακό για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι δικοί μας φίλαθλοι στο ντέρμπι της Δευτέρας θα είναι ξεχωριστή. Θα τρελαθούν…»

Ο Νίκολα Μιλοτίνοβ ξέρει καλά από… καυτά ντέρμπι:

«Είχα ανάλογη εμπειρία στην Σερβία πριν έρθω στον Ολυμπιακό, είχα παίξει πολλά τέτοια ματς ως παίκτης της Παρτίζαν απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Η ατμόσφαιρα στα σερβικά ντέρμπι είναι σχεδόν ίδια με εκείνα στα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Είναι κάτι εξαιρετικό, κάτι μοναδικό να παίζεις σε τέτοια παιχνίδια και το διασκεδάζω».

– Θυμάσαι το πρώτο σου ντέρμπι «αιωνίων» αντιπάλων;

«Ήταν στο ΟΑΚΑ. Είμαι ευγνώμων γιατί η ατμόσφαιρα ήταν «καυτή» και πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι κάτι παραπάνω από ένας αγώνας».

– Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα σου το ντέρμπι της Δευτέρας;

«Όλοι γνωρίζουν ότι είναι από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν. Έχουν μεγαλύτερη σημασία από τους συνηθισμένους αγώνες για τους φιλάθλους. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για να κάνουμε τους φιλάθλους μας χαρούμενους».

– Που πιστεύεις ότι θα κριθεί;

«Το κλειδί είναι να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε σε δύσκολη ατμόσφαιρα, να μην επηρεαστούμε, να είμαστε ενωμένοι και να έχουμε ενέργεια. Αν χάσουμε θα είμαστε σίγουρα δεύτεροι γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

– Ποια είναι η διαφορά του να παίζεις στο ΟΑΚΑ από το ΣΕΦ;

«Είναι προφανές ότι στο ΣΕΦ έχουμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας και είναι πάντα καλύτερο να παίζουμε με τον κόσμο στο πλευρό μας».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This