Σε σοκ η Λίβερπουλ από το αντίο (ίσως και στην προπονητική) που προανήγγειλε ο Κλοπ!

Παγωμάρα στο Μέρσεϊσαϊντ

Must Read

Βόμβα μεγατόνων στην Λίβερπουλ και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Με τον Γιούργκεν Κλοπ να ανακοινώνει με μήνυμά του στα social media της ομάδας πως στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από τον πάγκο του λαοφιλούς συλλόγου… Και να αφήνει να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να σταματήσει για δικούς του λόγους και από την προπονητική, γενικότερα! Αλλά σίγουρα όπως είπε, δεν θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία άλλης αγγλικής ομάδας, ποτέ.

Ο 57χρονος σπουδαίος τεχνικός θέλησε να ανακοινώσει δημοσίως τις σκέψεις του, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε. Με τους απανταχού οπαδούς της ομάδας να έχουν κυριολεκτικά παγώσει, καθώς ο Κλοπ λατρεύεται σαν Θεός στο Λίβερπουλ και όχι μόνο.

Ενδεικτικά, μερικές από τις δηλώσεις του:

«Θα φύγω από το κλαμπ στο τέλος της σεζόν. Μπορώ να καταλάβω πως αυτό είναι ένα σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή όταν το ακούς για πρώτη φορά αλλά σίγουρα μπορώ να το εξηγήσω ή τουλάχιστον θα προσπαθήσω να το εξηγήσω. Αγαπάω όλα γύρω από το κλαμπ, αγαπάω την πόλη, αγαπάω τους οπαδούς μας. Αγαπάω την ομάδα, αγαπάω το τιμ, αγαπάω τα πάντα. Πρέπει να πάρω αυτή την απόφαση και είμαι πεπεισμένος πως είναι η σωστή. Πως να το πω; Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως… ξέμεινα από ενέργεια.

Δεν έχω κάποιο πρόβλημα τώρα, φυσικά, νομίζω πως το ξέρω εδώ και καιρό πως θα έπρεπε να το ανακοινώσω κάποια στιγμή αλλά είμαι απολύτως καλά τώρα. Αλλά επίσης ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά, ξανά και ξανά και ξανά. Και μετά από τόσα χρόνια που περάσαμε μαζί και μετά τα όσα περάσαμε μαζί ο σεβασμός μου για εσάς έχει μεγαλώσει όπως και η αγάπη και το τελευταίο που σας χρωστάω είναι η αλήθεια και αυτή είναι η αλήθεια».

«Είμαι εντάξει. Είμαι υγιής, όσο μπορώ να είμαι στην ηλικία μου. Όταν καθίσαμε και συζητούσαμε για πιθανές μεταγραφές την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο και ποιον μπορούμε να πάρουμε προέκυψε η σκέψη, “Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να είμαι πια εδώ” και έμεινα έκπληκτος από αυτό. Προφανώς άρχισα να το σκέφτομαι. Δεν ξεκίνησε, αλλά φυσικά η περασμένη σεζόν ήταν κάπως πολύ δύσκολη σεζόν και υπήρξαν στιγμές που σε άλλους συλλόγους πιθανώς η απόφαση θα ήταν, “Έλα, σε ευχαριστώ πολύ για όλα, αλλά μάλλον εμείς θα έπρεπε να χωρίσουμε εδώ ή να τελειώσει εδώ η συνεργασία μας”. Αυτό δεν συνέβη εδώ, προφανώς. Για μένα ήταν σούπερ, εξαιρετικά σημαντικό να βοηθήσω να φέρω αυτή την ομάδα ξανά στις ράγες.

Ήταν το μόνο που σκεφτόμουν. Όταν κατάλαβα πολύ νωρίς ό,τι συνέβη, είναι μια πολύ καλή ομάδα με τεράστιες δυνατότητες και μια σούπερ ηλικιακή ομάδα, σούπερ χαρακτήρες και όλα αυτά, τότε θα μπορούσα να αρχίσω να σκέφτομαι ξανά τον εαυτό μου και αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω είναι απλώς αυτό που πιστεύω ότι είναι 100% σωστό. Αυτό είναι. Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα έλεγα τίποτα σε κανέναν μέχρι το τέλος της σεζόν, θα κέρδιζα τα πάντα και μετά θα έλεγα αντίο. Αυτό δεν είναι δυνατόν. Στον κόσμο στον οποίο ζούμε, δεν είναι δυνατόν να κρατήσουμε τέτοια πράγματα μυστικά. Είναι ίσως μια έκπληξη που μπορούσαμε να το κρατήσουμε μυστικό μέχρι τώρα. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που επηρεάζονται από αυτό, ειδικά προσωπικές καταστάσεις.

Οι άνθρωποι από το επιτελείο μου πρέπει να γνωρίζουν νωρίς – και ειδικά ο σύλλογος πρέπει να γνωρίζει νωρίς και πρέπει να προγραμματίσει. Δεν μπορείτε να σχεδιάσετε τίποτα και δεν μπορείτε πραγματικά να ξεκινήσετε. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με το να το γνωρίζετε αλλά να μην το δημοσιοποιείτε, αλλά τα καθοριστικά πράγματα, πολλά πράγματα, δεν μπορείτε να τα κάνετε. Αυτό σημαίνει ότι ο σύλλογος χρειάζεται χρόνο. Με τα χρόνια ο ρόλος μου ήταν αρκετά κυρίαρχος. Δεν ήταν επίτηδες, αλλά συνέβη. Υπήρχαν πολλές στιγμές που ευχόμουν να μην χρειαστεί να το ξανακάνω, να φύγω από έναν σύλλογο, – είναι η τρίτη φορά που πρέπει να κάνω κάτι τέτοιο και πραγματικά δεν το θέλω. Αλλά τελικά πρέπει να το κάνω γιατί ένα πράγμα για το οποίο είμαι πραγματικά πεπεισμένος είναι πως εάν πρέπει να πάρετε μια τέτοια απόφαση, είναι καλύτερα να το κάνετε λίγο νωρίτερα παρά λίγο πολύ αργά.

Γιατί πολύ αργά θα ήταν απολύτως ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί αν, δεν ξέρω, την επόμενη σεζόν τον Σεπτέμβριο συνειδητοποιούσα, “Θεέ μου, αυτό είναι – δεν μπορώ να το κάνω άλλο» και τότε βρισκόμαστε στη μέση του μια εποχή και τα πάντα. Αυτός ο σύλλογος, όλα όσα χτίσαμε τα τελευταία χρόνια, είναι μια θαυμάσια πλατφόρμα, μια θαυμάσια βάση για το μέλλον και το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να το ενοχλήσει τώρα είναι λίγο πολύ ότι δεν μπορείτε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις επειδή σας τελειώνει ο χρόνος, και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα: να ενημερώσω πραγματικά τους πάντες όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Αν κοιτάξετε την καριέρα μου, αυτή η καριέρα δεν είναι πραγματικά δυνατή, θα έλεγα, γιατί από όπου προέρχομαι, το να καταλήξω ως προπονητής της Λίβερπουλ είναι ένα παραμύθι και πολύ δύσκολο να το σχεδιάσει κανείς, να το φτάσει κανείς. Αδύνατο να προγραμματιστεί και δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά είναι δυνατό μόνο εάν είστε πολύ απασχολημένοι και 100.000 τοις εκατό αφοσιωμένοι σε ό,τι κάνετε και αφιερώσετε όλη σας τη ζωή σε αυτό. Αυτό έκανα. Ήρθα εδώ, και το είπα την πρώτη μέρα, ως κανονικός τύπος. Είμαι ακόμα ένας κανονικός τύπος, απλώς δεν ζω μια κανονική ζωή για πολύ καιρό τώρα. Δεν θέλω να περιμένω μέχρι να γίνω πολύ μεγάλος για να έχω μια κανονική ζωή. Πρέπει τουλάχιστον να το δοκιμάσω κάποια στιγμή για να δω πώς είναι και αν θα μου λείψει.

Όπως είπα, δεν το είχα πραγματικά ποτέ πριν, οπότε πρέπει να το δοκιμάσω και είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τον σύλλογο γιατί δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά από την επόμενη χρονιά πια, όπως το έκανα πριν, και μετά δεν είμαι πια ο σωστός. Ποια είναι τα εναλλακτικά σενάρια; Τι είναι; Συνήθως ως μάνατζερ παίρνεις την απόλυση. Έχετε μια άσχημη περίοδο πριν – πέντε, έξι, επτά εβδομάδες – και όλοι ανακουφίζονται όταν χωρίζετε τους δρόμους σας. Δεν είμαι σίγουρος ποιο είναι το άλλο… αρρωσταίνεις και πρέπει να σταματήσεις.

Και δυστυχώς, ή ευτυχώς, πρέπει να το κάνω έτσι. Δεν μου αρέσει που πρέπει να κάνουμε αυτή την φασαρία, δεν θεωρώ τον εαυτό μου τόσο σημαντικό, αλλά ξέρω ότι ο έξω κόσμος το βλέπει λίγο διαφορετικά. Γι’ αυτό το κάνουμε. Αν ζητούσατε από τη νεότερη εκδοχή μου πριν από 10 χρόνια να αναλάβει αυτή την ομάδα, θα είχα τρέξει μέσα από έναν τοίχο από τούβλα για να το κάνω. Δυστυχώς, έκανα αυτή τη δουλειά για 24 χρόνια και κάποια στιγμή πρέπει να ρίξω μια ματιά πώς είναι η ζωή… Πώς είναι η ζωή, στην πραγματικότητα. Γιατί δεν ξέρω. Απλώς δεν ξέρω. Και αυτό πρέπει να το καταλάβω πριν να είναι πολύ αργά για μένα, αν θέλετε. Πρέπει να το δοκιμάσω τώρα. Και ξέρω, δεν ξέρω ακριβώς πότε, αλλά υπέγραψα ένα νέο συμβόλαιο πριν από λίγο καιρό, και ήμουν στο φεγγάρι όταν το έκανα και ήταν ακριβώς αυτό που ένιωσα εκείνη τη στιγμή.

Το μόνο πράγμα που δεν ήξερα και υποτίμησα ήταν το γεγονός ότι η πηγή ενέργειάς μου δεν είναι ατελείωτη, γιατί δεν είχα ποτέ αυτό το θέμα. Και όταν το συνειδητοποίησα τότε έπρεπε να το πω στους ανθρώπους. Αυτό σας χρωστάω σε όλους. Προσπάθησα να το περιγράψω ήδη, έπρεπε να το εξηγήσω στην Ulla ξεκάθαρα. Προσπάθησα να το εξηγήσω με το, είμαι σαν ένα σωστό σπορ αυτοκίνητο – όχι το καλύτερο αλλά αρκετά καλό, μπορεί ακόμα να οδηγήσει 160, 170, 180 χιλιόμετρα αλλά είμαι ο μόνος που βλέπει το μετρητή του ρεζερβουάρ να πέφτει. Ο έξω κόσμος δεν το βλέπει αυτό, αυτό είναι καλό, οπότε πηγαίνετε μέχρι όσο πρέπει να πάμε, αλλά μετά χρειάζεστε ένα διάλειμμα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάτε στο βενζινάδικο. Αυτό ακριβώς ξέρω ότι πρέπει να κάνω, αλλά κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν, ξέρω ότι θα είμαι καλά μέχρι τότε.

Αν με ρωτήσεις, “Θα ξαναδουλέψεις ποτέ ως προπονητής;” θα έλεγα τώρα όχι. Αλλά δεν ξέρω προφανώς πώς θα νιώσω γιατί δεν είχα ποτέ αυτή την κατάσταση. Αυτό που ξέρω σίγουρα – ποτέ μα ποτέ δεν θα διοικήσω διαφορετικό σύλλογο στην Αγγλία από τη Λίβερπουλ, 100%. Αυτό δεν είναι δυνατό. Η αγάπη μου για αυτόν τον σύλλογο, ο σεβασμός μου για τον κόσμο είναι πολύ μεγάλος. Δεν μπορούσα. Δεν μπορούσα ούτε στιγμή να το σκεφτώ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτό είναι μέρος της ζωής μου, είμαστε μέρος της οικογένειας, νιώθουμε σπίτι μας εδώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Αλλά όλα τα υπόλοιπα, θα ξαναδουλέψω ποτέ; Φυσικά, ξέρω τον εαυτό μου, δεν μπορώ απλώς να κάθομαι. Θα βρω κάτι άλλο ίσως να κάνω.

Εντάξει, αν έχω κάποιο πρόβλημα υγείας, τότε όλοι λένε, “Εντάξει, δεν είναι υγιής”, οπότε αυτό είναι φυσιολογικό. Όλα τα υπόλοιπα, θα υπάρξουν πολλές συζητήσεις τριγύρω. Έτσι, μπορώ να πω, οι ιδιοκτήτες δοκίμασαν τα πάντα, απολύτως τα πάντα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα, κανείς δεν πρέπει να το συζητήσει αυτό, δεν έχει να κάνει με την ομάδα. Η προπονητική μου, το διοικητικό μου στυλ βασίζεται στην ενέργεια, συνήθως έχω αρκετή για να τη δώσω σε πολύ κόσμο. Και αν δεν είναι εκεί, δεν είμαι ο ίδιος. Αν δεν είμαι ο ίδιος δεν μπορώ να το κάνω. Και αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε όλοι –εγώ. Και ελπίζω να το αποδεχτείς κι εσύ. Και μετά πάμε, αυτό είναι το σχέδιο.

Το μήνυμα προς τους φιλάθλους μας: Θα ήθελα πραγματικά να αποδεχτείτε την απόφαση. Αυτό θα ήταν ωραίο. Και μετά, αν μπορώ να ζητήσω κάτι ακόμα, αφού σου έλεγα μην τραγουδάς το τραγούδι μου πολύ νωρίς, αφού σου λέω να είσαι δυνατά στο γήπεδο, τέτοια πράγματα, αν μπορούσα να σου ζητήσω κάτι ακόμα θα ήταν: Κάνε αυτά τα παιχνίδια για μένα, γιατί δεν χρειάζεται. Το μόνο που ήθελα πάντα ήταν η πλήρης υποστήριξη για την ομάδα, δεν είναι για μένα. Ξέρω για τη σχέση μας, δεν χρειάζομαι κανενός είδους απόδειξη. Θα έχουμε μια στιγμή, ίσως την τελευταία αγωνιστική εδώ ή κάπου αλλού – εννοώ σε άλλες χώρες ή άλλες διοργανώσεις. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνετε τέτοια πράγματα. Ας το κάνουμε τώρα πραγματικά. Ο έξω κόσμος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την απόφαση, να γελάσει γι’ αυτήν, να θέλει να μας ενοχλήσει. Είμαστε η Λίβερπουλ, περάσαμε πιο δύσκολα πράγματα μαζί. Και πέρασες πιο δύσκολα πράγματα πριν από μένα. Ας το κάνουμε μια δύναμη. Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο. Ας αποσπάσουμε τα πάντα από αυτή τη σεζόν και ας έχουμε κάτι άλλο να χαμογελάμε όταν κοιτάμε πίσω στο μέλλον».

Πλούσιο παλμαρέ

Ο Κλοπ ανέλαβε τη Λίβερπουλ για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015, με τον Γερμανό τεχνικό να υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο για τρία χρόνια. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, αυτά τα εννιά χρόνια που είναι στους κόκκινους σε 464 ματς έχει 288 νίκες, 96 ισοπαλίες και 80 ήττες. Σε αυτά τα εννιά χρόνια ο Γερμανός κόουτς, ερχόμενος από την Ντόρτμουντ που είχε ήδη κάνει έργο κι εκεί, αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής στον κόσμο την σεζόν 2018-19 και το 2019-20. Αναφορικά με τους τίτλους που πανηγύρισε, ξεχωρίζει το Champions League την σεζόν 2018-19, ενώ τόσο το 2017-18ν όσο και το 2021-22ν η ομάδα του Λιμανιού βρέθηκε στον τελικό. Έχει κατακτήσει την Premier League την σεζόν 2019-20 και το Κύπελλο Αγγλίας την σεζόν 2021-22, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Έλληνα διεθνή, Κώστα Τσιμίκα, που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι. Έχει κερδίσει το Carabao Cup την σεζόν 2021-22, ενώ ήταν φιναλίστ του θεσμού το 2015-16. Επίσης, έχει κερδίσει το Community Shield το 2022 και το UEFA Super Cup το 2019, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2019!

Ο Κλοπ πλέον άνοιξε διάπλατα την πόρτα της εξόδου και τον χορό των αποχωρήσεων. Και αυτό γιατί θα αποχαιρετήσουν τους ρεντς και οι βοηθοί του, Πέπιν Λίντερς και Πέτερ Κράβιετς, αλλά και ο προπονητής elite development, Βίτορ Μάτος,. Όπως κοινοποίησε η διοίκηση, θα ολοκληρωθεί η συνεργασία και με τον αθλητικό διευθυντή, Γιοργκ Σμάντκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This