«Η διαδρομή του χρήματος θα λύσει τον γρίφο του κυκλώματος στοιχηματισμού»

Οι τοποθετήσεις του νομικού αθλητικού δικαίου

Must Read

Στην «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο νομικός αθλητικού δικαίου, Πάρις Ατλαμάζογλου, μιλώντας την διαιτησία αλλά και το κλίμα εκφοβισμού προς τους διαιτητές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη της εκπομπής για παράνομο στοιχηματισμό ποδοσφαιριστών σε χειραγωγημένα παιχνίδια, μέσω παρένθετων προσώπων.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το κλίμα εκφοβισμού στους διαιτητές, όπως είχε δηλώσει στην προηγούμενη εκπομπή ο αντιπρόεδρος της ΕΕΑ, Χάρης Τσιλιώτης: «Θα συμφωνήσω με τον κ. Τσιλιώτη. Είναι πραγματικότητα όταν ο διαιτητής εκτελεί τα καθήκοντά του δεν μπορεί να σύρεται μετά στα αστυνομικά τμήματα και ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων για αυτό το οποίο έχει πράξει. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, υπάρχουν τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ τα οποία θα επιληφθούν κι αν κρίνουν ότι υπάρχει κάτι το οποίο είναι επιλήψιμο θα ασκήσουν την πειθαρχική διαδικασία».

Για το ενδεχόμενο ύπαρξης ποινικών αδικημάτων αν πρόκειται για διεφθαρμένο διαιτητή: «Εδώ δίνουμε μια διαφορετική διάσταση για την οποία θα πρέπει να επιληφθεί οπ αρμόδιος εισαγγελέας, να υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η συμπεριφορά του διαιτητή μπορεί να συνδέεται με παράνομο στοιχηματισμό ή με κάποιο άλλο ποινικό αδίκημα».

Αν υπάρχει επικοινωνιακό παιχνίδι με τη διαιτησία: «Πιστεύω ότι είναι επικοινωνιακό. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εκφοβισμού έτσι ώστε όταν ο διαιτητής μπαίνει μέσα στο γήπεδο και θέλει να σφυρίξει αυτό που βλέπει, να σκέφτεται διπλά και τριπλά. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι αυτό δημιουργεί και ένα κλίμα καχυποψίας και έχει και περαιτέρω συνέπειες στο πώς θα σφυρίζει ο διαιτητής».

Για την αποκάλυψη της εκπομπής για παράνομο στοιχηματισμό ποδοσφαιριστών σε χειραγωγημένα παιχνίδια μέσω παρένθετων προσώπων: «Δεν ξέρω πόσο εύκολο και τι “εργαλεία” έχει στα χέρια της η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και αν μπορεί να διερευνήσει όλη αυτή τη διαδρομή του μαύρου χρήματος. Αν καταφέρει να λύσει αυτόν τον γρίφο, τότε νομίζω ότι θα καταφέρει να φτάσει και στη λύση του προβλήματος. Αν αποδειχθεί ότι υπήρχε απάτη σε όλη αυτή την υπόθεση, ήταν προσυνεννοημένα και ξέραν τι στοιχηματίζανε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This