Champions League: Ολυμπιακός εναντίον Ερυθρού Αστέρα στη… μητέρα όλων των μαχών!

Must Read

Σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα!

Τα «αδέρφια» τα έφεραν έτσι που αναγκάζονται να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους μετά το πέρας της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Ένας από τους δύο θα… κατηφορίσει στο Europa League, ενώ ο άλλος θα επιστρέψει σπίτι του.

Αποκλειστικός στόχος των «ερυθρολεύκων» του Πειραιά είναι οι τρεις βαθμοί, ενώ εκείνοι του Βελιγραδίου βολεύονται και με την ισοπαλία.

Η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι, στο τέλος, οι δυο τους θα «μονομαχούσαν» για την τρίτη θέση του ομίλου, καθώς, δεν άργησε να αποδειχθεί, ότι, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, η Μπάγερν και η Τότεναμ δεν είναι για τα κυβικά τους.

Οι Βαυαροί με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, καπάρωσαν την πρώτη θέση, και τα «Σπιρούνια», παρά το γεγονός ότι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στους Πειραιώτες, τσέκαραν, τελικά, το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου για την επόμενη φάση. Μένει, λοιπόν, να δούμε ποιος θα καπαρώσει το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά τη δύσκολη αποστολή του. Το εκτεταμένο rotation, για χατίρι του πρωταθλήματος, στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου το πλήρωσε ακριβά, με την ομάδα του, παρότι προηγήθηκε, να γνωρίζει βαριά ήττα (3-1) στο Μαρακανά.

«Διαβασμένος» αλλά άτυχος ο Μαρτίνς

Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει ότι, ενδεχόμενος αποκλεισμός θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στην καρέκλα του. Η αλήθεια είναι πως, το προηγούμενο διάστημα η τύχη τού γύρισε την πλάτη, τόσο εντός των συνόρων όσο και εκτός, καθώς είχε παρουσιάσει ένα σύνολο διαβασμένο και σωστά προετοιμασμένο για τις υψηλές απαιτήσεις των αγώνων (όπως την Κυριακή 01/12 κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και απέναντι στην Τότεναμ στο Λονδίνο), όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν ήρθαν.

Στην Ελλάδα και ειδικά στον Ολυμπιακό, ωστόσο, άπαντες κρίνονται από τα αποτελέσματα. Έτσι και ο Μαρτίνς, ο οποίος έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν (στα προκριματικά του καλοκαιριού), ότι δεν τους φοβάται τους «τελικούς» και μένει να παρουσιάσει για ακόμη μία φορά μια ομάδα ουσιαστική, η οποία θα καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη νίκη-πρόκριση.

Κοινό μυστικό, όμως, αποτελεί στον Ερυθρό Αστέρα ότι από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού αυτού θα κριθεί το μέλλον του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής στα τέλη της περασμένης εβδομάδας απάντησε στις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί, αργά ή γρήγορα, από τον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα, λέγοντας: «Φεύγω όποτε μου πουν. Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα. Με υποστηρίζουν οι διοικούντες και τους ευχαριστώ. Είμαι πολύ χαρούμενος για ό,τι γίνει, όποτε γίνει, είτε σήμερα είτε σε έναν χρόνο. Έγινα μέρος της ιστορίας του συλλόγου από το πρώτο παιχνίδι, όταν καθοδήγησα τον Ερυθρό Αστέρα στη νίκη επί της Φλοριάνα».

Θυμίζουμε ότι ο 49χρονος κόουτς βρίσκεται ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ και αρκετοί πιστεύουν ότι η επιστροφή του στην Ελλάδα δεν θα είναι μόνο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά… μόνιμη. Μένει να φανεί, λοιπόν, αν θα είναι για χατίρι της «Ενωσης» ή για λογαριασμό κάποιας άλλης ομάδας.

Για τον Μιλόγεβιτς, πάντως, που, θυμίζουμε, ότι παλαιότερα είχε ενδιαφερθεί και ο Ολυμπιακός, κινούνται και δύο σύλλογοι από την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία, προσπαθώντας να τον δελεάσουν χρηματικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This