Λάκης Παπαϊωάννου στη «Δίκη στο Open»: «Ο Άρης θα είναι ο διαμορφωτής των play off»

«Θα απολαύσουμε πολύ δυνατά ντέρμπι και εκεί θα φανεί ποιος είναι καλύτερος»

Must Read

Στην εκπομπή «Δίκη στο Open», βρέθηκε ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής Λάκης Παπαϊωάννου, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για το πρωτάθλημα της Super League που μπαίνει στην τελική του ευθεία με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

«Αρχίζουμε να έχουμε ένα μίνι Πρωτάθλημα συναρπαστικό και αυτό πρέπει να κάνει χαρούμενους όλους τους φιλάθλους. Περιμένω να γίνει ένα συναρπαστικό μίνι Πρωτάθλημα», είπε και στην συνέχεια μίλησε για τον ΠΑΟΚ, το ρόστερ που διαθέτει και τη δυνατότητα που δίνει στον Ραζβάν Λουτσέσκου για rotation:

«Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος, πραγματικά παρουσίασε μια πάρα πολύ καλή ομάδα στη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες, ο ΠΑΟΚ κέρδισε όλες τις ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας και εύκολα ή δύσκολα πήρε τους βαθμούς. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι η απουσία του σέντερ φορ, του παίκτη με το καλό τελείωμα που θα βάλει το εύκολο γκολ».

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής μίλησε και για την παραφιλολογία γύρω από την αλλαγή του Σαμάτα στη Λαμία. «Πρέπει να υπάρχει στήριξη στον παίκτη, άλλωστε ο Λουτσέσκου τον ξεκίνησε βασικό με τη Λαμία. Υπάρχει πλήρης ισοπέδωση στον παίκτη αλλά να έφτασε στο σημείο να κάνει τον τραυματία και να σηκωθεί να φύγει γιατί δεν πάει άλλο, δεν θέλω να πιστέψω ότι έκανε αυτό το πράγμα. Να προσποιηθεί, δηλαδή, τον τραυματία για να βγει έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα απολαύσουμε πολύ δυνατά ντέρμπι και εκεί θα φανεί ποιος είναι καλύτερος»

Ο Λάκης Παπαϊωάννου έκανε αναφορά και στην διαφορά απόδοσης που δίνουν οι στοιχηματικές μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου. «Ο ΠΑΟΚ θα παίξει διπλά παιχνίδια με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη και τη Λαμία που είναι χαμηλότερης δυναμικότητας. Εκεί θα δούμε ποιοι είναι τα βαρόμετρα, ποιοι θα ξεχωρίσουν και τι αντοχή έχει ο καθένας γι αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα μπει στα πλέι οφ με πάρα πολύ καλή ψυχολογία, οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους, υπάρχει εμπιστοσύνη, τερματίσανε πρώτοι, αλλά είναι πολύ δύσκολο όταν δεν έχεις έναν παίκτη που θα κάνει το εύκολο γκολ», επεσήμανε και συμπλήρωσε:

«Στον Ολυμπιακό ο Ελ Κααμπί σκοράρει κατά ριπάς. Όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα το κάνει και στα πλέι οφ, είναι παιχνίδια ντέρμπι και ψυχολογίας. Όλοι είναι φαβορί. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης της κάθε ομάδας, θα απολαύσουμε πολύ δυνατά παιχνίδια ντέρμπι και εκεί θα φανεί ποιος είναι καλύτερος, σε καλύτερη μέρα, και πολλές φορές και πιο τυχερός. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι όλα. Αλλά επαναλαμβάνω ότι ο ΠΑΟΚ έχει μια πολύ καλή ψυχολογία για να ξεκινήσει τα πλέι οφ».

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε και για την ΑΕΚ και για το ενδεχόμενο να κέρδιζε τον Άρη. «Ό,τι και να γίνει στην Ελλάδα, επειδή έχουμε δει πολλά πράγματα, είμαστε όλοι καχύποπτοι. Οτιδήποτε γίνεται, ο Έλληνας το σχολιάζει διαφορετικά, υπάρχει μια τοξικότητα. Λέγανε έβαλε αναπληρωματικούς ο Μάντζιος για το Κύπελλο και για να κερδίσει η ΑΕΚ. Πού είναι; Ένας παίκτης που είναι αναπληρωματικός, όταν τον βάζει ο προπονητής θέλει να δείξει ότι είναι καλός. Δεν μπορεί να μην παίξει καλά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό, μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό», απάντησε σχετικά.

«Εγώ το επικροτώ απόλυτα γιατί πρέπει να παίζουν Έλληνες διαιτητές»

Ο ίδιος επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή, βλέπουμε τις τέσσερις ομάδες να είναι πολύ δυνατές. «Βλέπω καλό ποδόσφαιρο. Μου άρεσε πολύ o Ολυμπιακός στα ματς με τη Φερεντσβάρος, ήταν η μπάλα πάνω-κάτω, είδα καλό ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ βλέπω κάποιες φορές τον Κωνσταντέλια να κάνει κάποια πράγματα που μου αρέσουν», τόνισε, ενώ για την πρόταση του Γιώργου Μποροβήλου για Έλληνες διαιτητές στο χορτάρι και ξένους διαιτητές στο VAR για όλους, είπε:

«Εγώ το επικροτώ απόλυτα γιατί πρέπει να παίζουν Έλληνες διαιτητές και να έχουν ξένους VARίστες ούτως ώστε σε οποιοδήποτε λάθος κάνει ο Έλληνας διαιτητής, εσκεμμένο ή μη, να παρέμβει ο VARίστας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε 5 λεπτά στο VAR για μια απόφαση, πρέπει να είναι και στην ικανότητα του διαιτητή. Δηλαδή το VAR πρέπει να χρειαστεί μία ή δύο φορές στο παιχνίδι. Είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση».

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η διαιτησία μπορεί να κρίνει τον τίτλο στα πλέι οφ, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής απάντησε: «Όχι. Πιστεύω ότι με τις 5 ομάδες συν τη Λαμία με λίγο χαμηλότερη δυναμικότητα σαν ρόστερ, ο κόσμος θα δει πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τώρα αν ξεκινήσουμε με τους διαιτητές ενώ μόλις έγινε η κλήρωση, δεν ξέρω».

Παράλληλα, ρωτήθηκε και για το επεισόδιο Κούγια-Κοσμά στη Λίγκα. «Δεν ξέρω τι να πω. Πυροδοτείται το κλίμα πριν καν ξεκινήσουν τα παιχνίδια», ανέφερε, ενώ συνέχισε μιλώντας για την ΑΕΚ«Είναι μια ομάδα με πολύ μεγάλο ρόστερ. Δε θα παίζει τώρα στην Ευρώπη που θα παίζουν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, που μακάρι να προχωρήσουν. Η ΑΕΚ έχασε πολλούς βαθμούς από ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, είναι μια κακή της συνήθεια. Αυτό πιστεύω ότι θα το προσέξει τώρα ο Αλμέιδα στα παιχνίδια των πλέι οφ. Έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν το εύκολο γκολ. Αυτό που μου αρέσει στην ΑΕΚ είναι ότι μετά τα άσχημα αποτελέσματα με τον Παναιτωλικό, τον Πανσερραϊκό, και την Κυριακή με τον Άρη, υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες και τον Αλμέιδα και καλό κλίμα στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Και στο ποδόσφαιρο η επόμενη μέρα είναι αλλιώτικη, πιστεύω θα έχουν ήδη ξεπεράσει την ισοπαλία με τον Άρη, νομίζω ότι θα πάει στα πλέι οφ με πολύ καλή ψυχολογία γιατί στα ντέρμπι η ΑΕΚ έχει δείξει καλό «μέταλλο». Έχει κρατήσει τον ίδιο προπονητή και έχει παίκτες που είναι τουλάχιστον τρία χρόνια μαζί, αυτό είναι πολύ σημαντικό».

«Είναι σε καλό δρόμο ο Ολυμπιακός»

Μιλώντας στην «Δίκη στο Open», ο Λάκης Παπαϊωάννου αναφέρθηκε εκτενέστερα στον Ολυμπιακό. «Είναι σε μια πολύ καλή περίοδο με αυτόν τον προπονητή. Είναι έμπειρος και δεν πήρε τυχαία το Europa League με τη Σεβίλλη. Έχει κάνει σωστή διαχείριση των παικτών και σωστό διάβασμα του κάθε αντιπάλου, έχει δώσει στοιχεία και έχει αναβαθμίσει όλους τους παίκτες. Αυτό τους κάνει να έχουν πολύ καλή ψυχολογία. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός πέρασε μια δύσκολη μεταβατική περίοδο με αλλαγές προπονητών. Βρήκε την ηρεμία του, μου άρεσε στην Τούμπα και στον αγώνα με τη Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία όπου έπαιξε μια επιθετική άμυνα, πρώτη φορά είδα ελληνική ομάδα στην Ευρώπη εκτός έδρας και να μην κάνει καμία ευκαιρία η αντίπαλη ομάδα. Είναι σε καλό δρόμο ο Ολυμπιακός και παρά το ότι είναι πίσω πιστεύω ότι θα δούμε συναρπαστικά παιχνίδια», υπογράμμισε, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε αντίστοιχα και στον Παναθηναϊκό:

«Στη μετά Γιοβάνοβιτς εποχή, με την έλευση του Τερίμ, ο Παναθηναϊκός πήρε κάποια οριακά αποτελέσματα στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, έκανε κάποιες ανακατατάξεις και προσθαφαιρέσεις με παίκτες σε άλλες θέσεις, έχει πολύ καλούς παίκτες που μπορεί να διαμορφώσουν ένα παιχνίδι αλλά δεν έχουν βάλει την «υπογραφή» τους με την απόδοσή τους. Είναι απρόβλεπτη ομάδα, μπορεί να φέρει ισοπαλία με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας και να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο σε ένα ντέρμπι. Αλλά δεν είναι σε καλή περίοδο, δεν έχει καλό ηθικό. Με τον Γιοβάνοβιτς βλέπαμε ότι θα παίξει με την κατοχή ο Παναθηναϊκός, ή θα το πάει στο 1-0 το παιχνίδι. Ο Τέριμ έβαλε τον Κώτσιρα στα χαφ, που του βγήκε, έκανε κάποιες άλλες αλλαγές, θα τις χαρακτήριζα επαναστατικές, έχει μεγάλη εμπειρία σαν προπονητής. Αυτό που περιμένω από τον Παναθηναϊκό είναι ο Τερίμ να βοηθήσει όσον αφορά τα αποδυτήρια. Σε αυτά είναι πολύ καλός, να έχει την ομάδα αγαπημένη, και νομίζω ότι ο κάθε παίκτης, που είναι πολύ αξιόλογοι, θα κάνει το καλύτερο ώστε να ανεβεί ο Παναθηναϊκός και να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

«Δεν είναι εύκολο παιχνίδι»

Ακολούθως ρωτήθηκε και για τον Άρη, με τον ίδιο να απαντά, πως αύριο χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα για να περάσει στον τελικό. «Ο Παναιτωλικός είναι μια σοβαρή ομάδα, τίποτα δεν είναι εύκολο, ο Πετράκης τον ανέστησε αγωνιστικά. Εάν ο Άρης κατεβεί με στόχο να πάρει την ισοπαλία και να περάσει θα είναι δύσκολα, βέβαια μπορεί σε μια αντεπίθεση να βάλει το γκολ. Άμα παίξει επιθετικά, μπορεί σε μια κόντρα να βάλει ένα γκολ ο Παναιτωλικός. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, εάν ο Άρης περάσει στον τελικό, αυτός θα είναι ο κύριος στόχος του. Αλλά νομίζω ότι θα είναι ο διαμορφωτής στα πλέι οφ. Ο Άρης έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες και αρχίζει και βγάζει μια σοβαρότητα και μια σταθερότητα με τον Μάντζιο στα τελευταία παιχνίδια», απάντησε.

Στην περίπτωση που ο Άρης περάσει στον τελικό, υπάρχει το ενδεχόμενο του ΟΑΚΑ με 20.000 κόσμο εκατέρωθεν και του Πανθεσσαλικού στον Βόλο μόνο με μαθητές. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής ρωτήθηκε για αυτό. «Εγώ προτιμώ με κόσμο, με τους φίλους των δύο ομάδων, δηλαδή στο ΟΑΚΑ. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι έτοιμο. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου σε έναν τελικό είναι να είναι όλοι οι φίλαθλοι των δύο ομάδων», είπε, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στην Λαμία:

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία που είναι στα πλέι οφ. Πιστεύω ότι οι παίκτες θα το ευχαριστηθούν. Θα έχει πολύ καλή απόδοση γιατί το κάθε φαβορί που θα παίζει εναντίον της θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο. Και αυτό είναι δύσκολο. Είναι μία ομάδα που με προπονητή τον κ. Βόκολο έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία. Χαίρομαι πάρα πολύ να βρίσκονται οι επαρχιακές ομάδες στα πλέι οφ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This