Οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον δρόμο για το φάιναλ φορ του Βερολίνου (24-26 Μαΐου)

Must Read

Ο αγώνας της Παρασκευής (12/4) στο ΟΑΚΑ με την ουραγό Άλμπα Βερολίνου δεν θα είναι απλά ένα πάρτι, αλλά και το ματς – κλειδί για την κατάκτηση της 2ης θέσης μετά τη νίκη των «πράσινων» στο Μόναχο επί της Μπάγερν με 81-75 μπροστά σε 3.000 Έλληνες από τους 6.700 που χωρά το γήπεδο των Βαυαρών! Η 9η εκτός έδρας είναι επίδοση που δεν είχε ο Παναθηναϊκός ούτε τις καλές εποχές που κέρδιζε τους ευρωπαϊκούς τίτλους!

Η 2η θέση, πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν σημαίνει απλά μια δυναμική επιστροφή στη διοργάνωση, αλλά και αντίπαλο από τα… χαμηλά της βαθμολογίας. Αντίπαλός του θα είναι η νικήτρια των «πλέι ιν» που εφαμόζονται φέτος για πρώτη φορά. Η νικήτρια της σειράς των αγώνων της 7ης και της 8ης ομάδας. Ποιά θα είναι αυτή; Σίγουρα η Μακάμπι (7η) που θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα της Βίρτους Μπολόνια με την Μπασκόνια που θα περάσει 8η.

Η Βαθμολογία

Η σειρά των αγώνων θα αρχίσει στις 24 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαΐου.

Να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός με νίκη επί της Άλμπα δεν ενδιαφέρεται για τα αποστελέσματα των Μπαρτσελόνα και Μονακό σε περίπτωση ισοβαθμίας. Είναι καλύτερος στην 3πλή ισοβαθμία με διαφορά πόντων, αλλά και στις επιμέρους, αφού με Μπαρσελόνα έχουν από μια νίκη και ισοπαλία στις διαφορές πόντων στα μεταξύ τους ματς, αλλά είναι καλύτερος στο σύνολο, ενώ με την Μονακό έχει 2-0 σε νίκες.

Μια μέρα νωρίτερα ο Ολυμπιακός θα δώσειο τη δική του μάχη. Στον αγώνα με την Φενερμπαχτσέ κρίνεται η 5η θέση που διεκδικούν και οι Τούρκοι. Πολύ απλά ο νικητής είναι 5ος και ο ηττημένος 6ος με τους «ερυθρόλευκους» να αγωνίζονται στο ΣΕΦ.

Και ο ελληνικός εμφύλιος; Υπάρχει ένα σενάριο. Αρκεί ο Ολυμπιακός να νικήσει την Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός να χάσει από την Άλμπα στο ΟΑΚΑ, να νικήσουν Μπαρτσελόνα (με Βιλερμπάν στη Γαλλία) και Μονακό (εντός με Μπάγερν). Τότε ο Ολυμπιακός περνά 4ος, ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό στις 22 νίκες, αλλά οι «πράσινοι» πέφτουν 5οι αφού στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό έχουν δύο ήττες και οι «ερυθρόλευκοι» αποκτούν το πλέονέκτημα έδρας στα πλέι οφ απέναντι τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This