Οι απειλές του ISIS για το Euro 2024 – Προπαγανδιστικές δημοσιεύσεις για επιθέσεις

Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Γερμανίας κρούουν τον κώδωνα κινδύνου

Must Read

Μετά τις ευθείες απειλές για τους αγώνες στο Champions League, τo Ισλαμικό Κράτος καλεί τους οπαδούς του ανά την υφήλιο σε τρομοκρατικἐς επιθέσεις κατά των «απίστων» Σύμφωνα με την Bild, στο τελευταίο τεύχος του προπαγανδιστικού Μέσου του ISIS-K «Voice of Khorasan» υπάρχει κάλεσμα για επιθέσεις. Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Γερμανίας κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για το Euro 2024.

Στο εν λόγω τεύχος συμπεριλαμβάνεται φωτογραφία που απεικονίζει έναν τρομοκράτη ένοπλο, με στολή παραλλαγής, μέσα σε συρμό γερμανικού τρένου με την λεζάντα: «Τελευταία κλήση πριν από την έξοδο». Στο κάθισμα δίπλα του υπάρχει ένα κουτί με δυναμίτη κάτω από μία πινακίδα που γράφει «Καλώς ήρθατε στην Ευρώπη».

Σε άλλη φωτό διακρίνεται ένα drone πάνω από το Σαντιάγο Μπερναμπέου, έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η λεζάντα γράφει: «Εάν σας περιορίζουν και σας καταπιέζουν στο έδαφος, χτυπήστε τους από τον ουρανό. Εάν οι εχθροί της θρησκείας του Αλλάχ μπλόκαραν τον δρόμο της Εγίρας (Χίτζρα στα αραβικά είναι η φυγή του προφήτη Μωάμεθ από την Μέκκα στην Μεδίνα το 622 μ.Χ.), δεν μπορούν να μπλοκάρουν τον δρόμο της πάλης».

Στο κείμενο εκτοξεύονται απειλές προς πάσα κατεύθυνση: «Πατήστε τους άπιστους με το όχημά σας, τρυπήστε τους με μαχαίρια, δηλητηριάστε τις τροφές τους, ανατινάξτε με σφαίρες τα μυαλά τους και πυρπολήστε τα σπίτια τους».

Με ειδικό κάλεσμα το Ισλαμικό Κράτος απευθύνεται στους νέους αναφέροντας ότι «η ευθύνη των νέων είναι μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλου».

«Αυτό [το προπαγανδιστικό άρθρο] δείχνει ότι το ISIS-K θέλει να πραγματοποιήσει πάση θυσία εντυπωσιακές επιθέσεις ανεξάρτητα από το πώς ή από ποιον. Γι’ αυτόν τον λόγο καλούνται τώρα να εξαπολύσουν επιθέσεις όλοι οι πιθανοί δράστες, περιλαμβανομένων ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων και των λεγόμενων μοναχικών λύκων» δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος στην Bild.

Δεἰτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This