Χοσέλου: Από οπαδός ήρωας της Ρεάλ με τα γκολ του που έφεραν την πρόκριση στον τελικό

Ο «Γερμανός» της «βασίλισας» που απέδειξε ότι στο τέλος δεν κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί

Must Read

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι το 2022, ο 32χρονος, τότε Χοσέλου βρισκόταν στην εξέδρα των οπαδών της Ρεάλ.Αν και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ποτέ δεν έκρυβε την αγάπη του για την ομάδα της Μαδρίτης. Από εκεί άλλωστε είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα.

Ήταν το 2011 όταν είχε προωθηθεί από τη β’ ομάδα κι είχε κάνει ένα ονειρεμένο ντεμπούτο. Στις 21 Μαΐου του 2011, ο νεαρός τότε Χοσέλου είχε περάσει στον αγώνα στη θέση του Μπενζεμά στο 84ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα είχε διαμορφώσει το τελικό 8-1 από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τότε, πολλοί είχαν μιλήσει για συμβολισμό. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ Ρονάλντο, έλεγαν, ότι παρέδωσε το χρίσμα του σκόρερ στον πιτσιρικά ποδοσφαιριστή.

Μόνο που η θεση του σέντερ φορ στη «βασίλισα» δεν είναι εύκολος. Που να χωρέσει μεταξύ των «ιερών τερμάτων»;

Ακολούθησε μια περιήγηση σε ομάδες της Γερμανίας, όπου είχε τα πρώτα χρόνια της ζωής του από τους μετανάστες γονείς του, της Αγγλίας, επιστροφή στην Ισπανία με τελικό προορισμό την Εσπανιόλ το 2022.

Μπορεί την περσινή σεζόν να σημείωσε 16 γκολ σε 34 αγώνες, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά να κρατήσουν την ομάδα του στην Α’ κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2023 η Ρεάλ για να τονώσει την επιθετική της γραμμή και να έχει επιλογές για τον πάγκο απέκτησε ως δανεικό τον 33χρονο πια Χοσέλου με οψιόν αγοράς 1,5 εκ. ευρώ.

Το συμβόλαιό του το τίμησε με το παραπάνω σημειώνοντας εννιά γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά στην ιστορία της ομάδας θα μείνει για το εξωπραγματικό κατόρθωμα το βράδυ της Τετάρτης στον «ναό» του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Στο 81ο λεπτό αντικατέστησε τον Βαλβέρδε κι ενώ η ομάδα του έχανε με 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου και η πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ φαινόταν μακρινή.

Χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να ισοφαρίσει και άλλα τρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του!

Ο τυπάκος που έβλεπε από την εξέδρα τον 14ο τίτλο της Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Μαδρίτη «έκοβε εισιτήριο» ως ποδοσφαιριστής για τη διεκδίκηση του 15ου τροπαίου.

Ο Χοσέλου στο «Γουέμπλεϊ» την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα δεν θα δει τον τελικό από την εξέδρα, αλλά μέσα από το γήπεδο. Πιθανότατα θα πατήσει και το χορτάρι κι αν βάλει γκολ τότε η ιστορία του θα μοιάζει με παραμύθι…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This