Γιουρόπα Λιγκ: Η Αταλάντα με τον Νιγηριανό Λούκμαν γκρέμισε (3-0) τη Λεβερκούζεν

Must Read

Ένας 26χρονος Νιγηριανός, που γεννήθηκε στην Αγγλία, ο Αντεμόλα Λούκμαν έκανε το θαύμα του! Σημείωσε τρία γκολ στον τελικό του «Γιουρόπα Λιγκ» στο Δουβλίνο και σταμάτησε την ξέφρενη πορεία της Λεβερκούζεν.

Η Αταλάντα νίκησε 3-0) με περίπατο την ομάδα που έκανε όλους να τρίβουν τα μάτια τους φέτος. Η αήττητη για 50 αγώνες Λεβερκούζεν υποτάχτηκε σε μια ομάδα, την Αταλάντα, που είναι καταδικασμένη να ζει στη σκιά των μεγάλων του Μιλάνου.




Κι όχι μόνο αυτό! Το Μπέργκαμο είναι μια μαρτυρική πόλη. Χτυπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη με τον Covid-19, ακολούθησαν οι σεισμοί και γενικά η πόλη – καταφύγιο των συνταξιούχων δοκιμάστηκε σκληρά τα τελευταία χρόνια.

Και να που ήρθε η Αταλάντα, το ποδοσσφαιρικό της καμάρι να δώσει μια χαρά στους 150.000 κατοίκους της πόλης της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία.

Όμως αυτός που πήρε τη μεγαλύτερη χαρά ήταν ο σκόρερ των τριών γκολ, ο Αντεμόλα Λούκμαν, ένας ποδοσφαιριστής που αναζητούσε την καθιέρωση και είχε βαρεθεί οι ομάδες του να τον «δανείζουν» σε άλλους συλλόγους. Το 2022 πήγε στην Αταλάντα και βρήκε την… υγειά του. Από αυτό το βράδυ όλη η Ευρώπη θα συζητά για τα κατορθώματα του. Έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει τρία γκολ σε τελικό της διοργάνωσης κι οι υπεύθυνοι της Εθνικής Αγγλίας θα… χτυπούν το κεφάλι τους που δεν του έδωσαν σημασία και αποφάσισε να παίξει στην εθνική ομάδα των γονιών του, τη Νηγηρία παρά την επιθυμία του παίξει στα «λιοντάρια».

Η Λεβερκούζεν παρουσιάστηκε στον τελικό… ζαλισμένη από τις φετινές της επιτυχίες. Το αήττητο 50 αγώνων την έκανε να πιστέψει ότι κι αυτός ο τελικός θα ήταν μια ακόμα νίκη. Μπήκε αποσυντονισμένη στο πρώτο μέρος, προσπάθησε να διορθώσει την κατάσταση στο β’, αλλά μάταιος κόπος. Ο Γκασπερίνι ο τεχνικός της Αταλάντα είχε… διαβάσει καλά τη Λεβερκούζεν και τον Αλόνσο στον απέναντι πάγκο.

Η Αταλάντα κερδίζει πέρα από το Κύπελλο, το πρώτο ευρωπαϊκό της ιστορίας της στην πρεμιέρα της της τελικούς και 8,5 εκ. ευρώ που είχε το πριμ της ΟΥΕΦΑ για τον νικητή, ενώ η Λεβερκούζεν θα παρηγορηθεί με τα 4,5 εκ. ευρώ που πηγαίνουν στον φιναλίστ.

12′: Ο Λούκμαν ανοίγει το σκορ για την Αταλάντα




26′: Το δεύτερο γκολ του Λούκμαν και της Αταλάντα στον τελικό




75′: Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Λούκμαν με «χατ τρικ».




Κίτρινη: 22′ Τζιμσίτι, 35′ Σκαμάκα, 60′ Τζαπακόστα, 70′ Κουπμάινερς – 35′ Βιρτς, 73′ Άντριχ
Αταλάντα (Γκασπερίνι): Μούσο, Τζιμσίτι, Χίεν, Κολάσινατς (46′ Σκαλβίνι), Τζαπακόστα, Έντερσον, Κουπμάινερς, Ρουγκέρι (90+2′ Τολόι), Ντε Κετελέρε (57′ Πάσαλιτς), Λούκμαν, Σκαμάκα.
Λεβερκούζεν (Αλόνσο): Κόβαρ, Στάνισιτς (46′ Μπονιφάς), Τα, Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ (81′ Τέλα), Τζάκα, Παλάσιος (60′ Χλάζεκ), Ινκαπιέ, Βιρτς (81′ Σικ), Γκριμάλντο (60′ Άντριχ), Αντλί.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This