Οι πιο «δυνατές» αθλητικές στιγμές του 2019

Must Read

«Αν δεν θέλεις να σε ξεχάσουν αμέσως μόλις φύγεις, είτε γράψε πράγματα που αξίζει να διαβαστούν είτε κάνε πράγματα που αξίζει να γραφτούν» έλεγε η Αμερικανίδα συγγραφέας Carson McCullers.

Το 2019 φεύγει αφήνοντας πίσω του δυνατές στιγμές που αξίζει να γραφτούν, να διαβαστούν και να μείνουν βαθιά χαραγμένες στις μνήμες μας. Άλλωστε ήταν μια χρονιά με σπουδαίες διακρίσεις, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, ενώ σημαδεύτηκε από μια τεράστια απώλεια.

Δείτε επίσης: Στους 20 κορυφαίους Ευρωπαίους αθλητές της χρονιάς Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπάς

Η φυγή του «Τυφώνα» Θανάση Γιαννακόπουλου στις 19 Μαρτίου, για να συναντήσει τα αδέλφια του Παύλο και Κώστα που υπεραγαπούσε, συγκλόνισε τους πάντες. Πληθωρικός, αυθεντικός, αυθόρμητος και γενναιόδωρος, «έφυγε» σε ηλικία 88 ετών, όπως είχε ζητήσει: με τη σημαία του Παναθηναϊκού.

Το δέσιμό του με τον κόσμο ήταν μοναδικό, εξ’ ου και η αλήστου μνήμης φράση του στο κλειστό του ΟΑΚΑ «φίλοι μου αγαπημένοι, σας μιλάει ο Θανάσης, ο δικός σας. Είμαι ένας από εσάς». Παράγοντας παλαιάς κοπής, συνέδεσε το όνομά του με το χτίσιμο της αυτοκρατορίας του «τριφυλλιού» στο μπάσκετ, κερδίζοντας τον σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο.

Την ελληνική σημαία ύψωσαν ψηλά οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Το καλύτερο τέλος στη χρονιά επιφύλασσε ο Ανδρέας Βαζαίος, γράφοντας ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης 25άρας πισίνας στη Γλασκόβη της Σκοτίας κατακτώντας δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε τρίτος στα 100 μ. μεικτής ατομικής, δύο ημέρες μετά ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 200 μ. μεικτής ατομικής, σημειώνοντας ευρωπαϊκό ρεκόρ, ενώ πήρε συγκλονιστική πρωτιά και στα 200 μ. πεταλούδα, διαλύοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε ο ίδιος.

Στην ίδια διοργάνωση η Άννα Ντουντουνάκη κατέλαβε το χάλκινο στα 100 μ. πεταλούδα και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού.

Το… βιολί της συνέχισε και φέτος η επικοντίστρια, Κατερίνα Στεφανίδη, συλλέγοντας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Νικόλ Κυριακοπούλου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκόβης.

Από την πλευρά του ο Μίλτος Τέντογλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων που φιλοξενήθηκε στο Μπιτγκόζ της Πολωνίας.

Βαθιά χαραγμένη θα μείνει στην καρδιά της η φετινή χρονιά και στην Άννα Κορακάκη, που φιγούραρε στην 1η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης στη Σκοποβολή. Εξάλλου στη μεταλλιοθήκη της πρόσθεσε ένα χρυσό και δύο ασημένια.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο σκρατς παραμένει ο αξεπέραστος Έλληνας ποδηλάτης, Χρήστος Βολικάκης ενώ είναι στη 2η θέση στο όμνιουμ. Κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά και τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη με τρία χρυσά (50 μ. ελεύθερο, 100 μ. ελεύθερο, 100 μ. πεταλούδα) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης αθλητών με αναπηρία.

Σε συλλογικό επίπεδο η μπασκετική ΑΕΚ κατάφερε να βάλει στην τροπαιοθήκη της το Διηπειρωτικό Κύπελλο επικρατώντας 86-70 της Φλαμένγκο στον τελικό.
Μεγάλη επιτυχία βέβαια ήταν και η καθοδήγηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Δημήτρη Ιτούδη στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

Μελανό σημείο ωστόσο είναι η αποχώρηση του Ολυμπιακού από τα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ και η συμμετοχή του με αναπτυξιακή ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2.
Στο ποδόσφαιρο ξεχώρισε η ξέφρενη πορεία του ΠΑΟΚ προς τον τίτλο του πρωταθλήματος που κατέκτησε έπειτα από 34 χρόνια και μάλιστα αήττητος.

Επίσης ο «Δικέφαλος του Βορρά» σήκωσε και το κύπελλο κάνοντας νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Κλείνοντας και σε ό,τι αφορά τα σπορ, τόσο η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού όσο και η γυναικεία πραγματοποίησαν εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και της Ευρωλίγκας, αντίστοιχα. Ας ελπίσουμε ότι το 2020 θα φέρει μόνο χαρές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This