Τι δεν έχει κάνει ο ΠΑΟ

Must Read

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αυτή η σεζόν θα είναι (τουλάχιστον) προβληματική για τον Παναθηναϊκό. Περίπου ενάμιση μήνα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και επτά εβδομάδες πριν από την έναρξη του επόμενου (στις 24 Αυγούστου) οι εγκαταστάσεις στο «Γ. Καλαφάτης» δόθηκε χθες το εναρκτήριο λάκτισμα με τις πρώτες εξετάσεις ενός γκρουπ ποδοσφαιριστών και τα εργομετρικά που έγιναν στον «Φιλοκτήτη», στην Παιανία.

Του Γιάννη Σερέτη

Τι έχει κάνει ο Παναθηναϊκός – εκτός από τις επικείμενες αλλαγές σε ιατρικό τιμ και Ακαδημία – μετά τη λήξη του πρωταθλήματος; Έχει συμφωνήσει προφορικά με τους νεαρούς Εμμανουηλίδη, Μαυρομάτη, Θεοχάρη για την ανανέωση των συμβολαίων τους. Και αυτό είναι όλο! Tι δεν έχει κάνει;

Δεν έχει συμφωνήσει για ανανέωση συμβολαίου με τους δυο καλύτερους νεαρούς της περυσινής σεζόν, τον Γιάννη Μπουζούκη και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος ενδέχεται να πωληθεί.

Δεν έχει «ακουμπήσει» ακόμα το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του αρχηγού Δημήτρη Κουρμπέλη, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί τον Αύγουστο.

Δεν έχει συμφωνήσει για την ανανέωση συμβολαίου του καλύτερου ξένου παίκτη του στην περυσινή σεζόν (και ίσως πιο σταθερού από όλο το ρόστερ), Φεντερίκο Ινσούα. Πιθανότατα κι αυτό θα συμβεί τον Αύγουστο.

Δεν έχει συζητήσει καθόλου για ανανέωση με τους Διούδη, Γιόχανσον, Δώνη, των οποίων τα συμβόλαια επίσης λήγουν το καλοκαίρι του 2020.

Δεν έχει συμφωνήσει για τα «διαζύγια» (και τις αποζημιώσεις…) με τους τέσσερις παίκτες οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί να βρουν ομάδα, παρότι έχουν συμβόλαιο με το Τριφύλλι, ήτοι τους Μουνιέ, Αλτμαν, Τζανδάρη, Οικονόμου.

Δεν έχει συμφωνήσει για την παραχώρηση υπό τη μορφή δανεισμού σειράς παικτών, όπως ο Στάικος, ο Παντελάκης, ο Αρμενάκας, και οι νεαροί Σιφναίος, Χαντζάρας, Δημήτρουλας, Αγγελόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος.

Δεν έχει κάνει ούτε μία προσθήκη στο ρόστερ, υπό οποιαδήποτε μορφή (αγορά, δανεισμός, απόκτηση ελεύθερου παίκτη).

Συμπέρασμα: έχει ακόμα πάρα πολλές υποχρεώσεις να φέρει εις πέρας ο Νίκος Νταμπίζας μέχρι το τέλος Αυγούστου, όταν λήγει η μεταγραφική περίοδος. Πάρα πολλά και στο «πάρε» και στο «δώσε». Δυο μήνες είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τα χρονικά περιθώρια δεν είναι ασφυκτικά και ο Παναθηναϊκός ευρωπαϊκές “υποχρεώσεις” δεν έχει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ομως σίγουρα κάποιες από τις… δεκάδες εκκρεμείς υποθέσεις θα μπορούσαν να είχαν ήδη διευθετηθεί, αν ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερο μπάτζετ ή αν ο ίδιος ο τεχνικός διευθυντής του Τριφυλλιού δεν ήθελε να είναι απόλυτα συνεπής στις νόρμες του. Ο χρόνος θα δείξει σε ποιο βαθμό θα καταφέρει να τα φέρει όλα εις πέρας και αν θα (υποχρεωθεί να) παρεκκλίνει απ΄αυτές τις νόρμες, ειδικά στο πεδίο των ανανεώσεων συμβολαίων και σ’ αυτό των μεταγραφών.

Διότι όλοι αναγνωρίζουν το “μνημονιακό” μπάτζετ και την προτεραιότητα που (σωστά) δίνει ο Νταμπίζας στις πληρωμές παικτών και εργαζομένων, αλλά από την άλλη πλευρά, μια ματιά αν ρίξει κάποιος στη σύνθεση της μεσαίας γραμμής του Τριφυλλιού (Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηθεοδωρίδης και οι μικροί Αθανασακόπουλος- Αλεξανδρόπουλος), αντιλαμβάνεται ότι η ενίσχυση είναι υπερ-απαραίτητη. Όχι για κάποια “υπέρβαση”. Για να μπει στα play offs. Δηλαδή, στην πρώτη εξάδα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This