Failed state η Ελλάδα! Ούτε πρωτάθλημα δεν μπορούμε να διοργανώσουμε μόνοι μας…

Must Read

Yπό αιώνια επιτροπεία θα συνεχίσει να παραμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού όπως αποδείχθηκε και στην χθεσινή συνάντηση υπό την σκέπη των UEFA και FIFA, δεν είμαστε ικανοί μόνοι μας να διοργανώσουμε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα.

Στον φόντο λοιπόν της κόντρας Μαρνάκη Σαββίδη -με τις δυο ΠΑΕ να εξαπολύουν κατά καιρούς σφοδρές ανακοινώσεις γεμάτες υπονοούμενα για μαφίες, εγκληματικές οργανώσεις, υπόδικους και άλλα τέτοια χαριτωμένα- πραγματοποιήθηκε χθες στην Μεγάλη Βρετάνια η πολυαναμενόμενη συνάντηση των προέδρων των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ.

Εκεί παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των εκπροσώπων FIFA και UEFA, οι ισχυροί άνδρες των ομάδων αφού αντάλλαξαν κάποιες χαριτωμένες εκφράσεις συμφώνησαν τελικά σε μερικά βασικά πράγματα.

  • οι εκλογές της ΕΠΟ δεν θα γίνουν τον Οκτώβριο αλλά τον Ιούνιο ή Ιούλιο, για να είναι παρούσες οι διεθνείς ομοσπονδίες.
  • Η διεθνής επιτροπεία θα εγκαταλείψει το ελληνικό ποδόσφαιρο πριν από την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος
  •  Στα πλέι οφ θα σφυρίζουν κατά κύριο λόγο ξένοι και όχι Έλληνες διαιτητές.

Ωστόσο από την τετράωρη συνάντηση δεν έλειψαν κάποιες σκηνές απείρου κάλλους  με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αναρωτιέται «γιατί είναι εδώ ο κ. Σαββίδης… ο κ. Σαββίδης δεν είναι ιδιοκτήτης και δεν αποφασίζει αυτός στον ΠΑΟΚ, απλά συμβουλεύει τη γυναίκα και τον γιο του, όπως σε κάθε πατριαρχική οικογένεια. Άρα σήμερα εδώ θα έπρεπε να είναι η γυναίκα του που, όπως ειπώθηκε εκεί, είναι αυτή που αποφασίζει για όλα».

Ενώ πάλι ο Βαγγέλης Μαρινάκης απευθυνόμενος στον κ. Γραμμένο είπε «εσύ θα μπεις φυλακή». Κάποια στιγμή ο εκπρόσωπος της UEFA ανέφερε πως θα προτιμούσε συναινετικό πρόεδρο χωρίς εκλογές για να λάβει πληρωμένη απάντηση από τον Δημήτρη Μελισανίδη: «Εσείς πώς βγάζετε πρόεδρο; Με εκλογές δεν το κάνετε και μέσα από τις διαδικασίες του καταστατικού; Έτσι θα το κάνουμε και εμείς στην ΕΠΟ…».

Δείτε επίσης: Κόντρα Μαρινάκη-Σαββίδη σε όλα τα επίπεδα και στο βάθος το… τόπι!

Έντονα σχολιάστηκε το σταυρωτό φιλί που αντάλλαξαν οι Σαββίδης και Γραμμένος, η χειραψία Μαρινάκη – Μελισανίδη και το TESLA του Αλαφούζου. Να σημειωθεί επίσης ότι η θέση του Ολυμπιακού ήταν να αλλάξει τώρα αμέσως η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και να φύγει τώρα ο Περέιρα. Δεν πέρασε όμως.

Μετά το πέρας της συνάντηση ο υφυπουργός αθλητισμού έκανε δηλώσεις λέγοντας: «Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, έβαλε όμως μια σειρά». Δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος της FIFA Χούμπελ σχολιάζοντας πως αν στην Αυστρία μιλούσαν έτσι μεταξύ τους οι άνθρωποι «θα ήταν παρεξηγημένοι για χρόνια μπορεί και για δεκαετίες».

Τελικά το συμπέρασμα είναι ένα: δεν είμαστε άξιοι να διοργανώσουμε μόνοι μας ένα πρωτάθλημα και χρειαζόμαστε ξένους να μας επιτηρούν. Ξένους διαιτητές, ξένους παρατηρητές, ξένους και στο VAR. Ουσιαστικά το μόνο που αποφασίστηκε πρακτικά είναι ότι θα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια των πλει οφ. 

Γιατί όμως όχι και στα παιχνίδια των υπολοίπων ομάδων; Εμείς στοιχηματίζουμε ότι σύντομα και οι υπόλοιπες ΠΑΕ θα ξεσηκωθούν ζητώντας ξένους διαιτητές. Ενώ άμεσα θα ζητηθεί να μπει VAR και στο Κύπελλο. Ηδη το έχει ζητήσει ο Παναθηναϊκός.

Αν λοιπόν ισχύει το κλισέ που λέει πως το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας τότε σίγουρα η Ελλάς είναι ένα failed state, αφού όχι μόνο στην οικονομία αλλά παντού τελικά, σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, έχει αποδειχτεί πως χρειαζόμαστε ξένη επιτροπεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This