Τετάρτη 16/6/2021

ΠΑΟΚ και Ξάνθη προσφεύγουν στο ΣτΕ για ακύρωση της «έξωσής» τους από τη SuperLeague!

Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη αποφάσισαν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την ελπίδα να ακυρωθεί η ανάκληση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της SuperLeague.

Η Ξάνθη, ειδικότερα, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, βάση της οποίας αντικαταστάθηκαν δυο μέλη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα και στις δύο ομάδες.

Οι εκπρόσωποι του Δικεφάλου του Βορρά και των Ακριτών ζητούν, επιπλέον, την έκδοση προσωρινής διαταγής από τους προέδρους του Δ’ και Γ’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που εισήχθησαν, ενώ κατέθεσαν και αίτηση αναστολής.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε κατά πλειοψηφία (3-2) την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της.

Ανεπανόρθωτη οικονομική και ηθική βλάβη

Από την πλευρά τους, οι δύο ομάδες υποστηρίζουν ενώπιον του ΣτΕ ότι, μεταξύ άλλων, θα υποστούν τεράστια ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω απώλειας εσόδων απο την πώληση εισιτηρίων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κλπ., αλλά και δυσχερώς επανορθώσιμη ηθική και ποδοσφαιρική βλάβη, στην περίπτωση που ευδοκιμήσουν οι αιτήσεις ακύρωσης τους (γίνουν δεκτές οι αιτήσεις του).

Υποστηρίζουν, ακόμη, ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο επέρχεται βάναυση και ανεπανόρθωτη βλάβη στην φερεγγυότητα των ποδοσφαιρικών εταιρειών και των μετόχων τους, οι οποίοι φέρονται να κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο και να χρησιμοποιούν παρένθετα πρόσωπα, να μετέρχονται τεχνασμάτων και εικονικών συμφωνιών, προκειμένου να καταστρατηγήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Σύμφωνα με την προσφυγή τους, οι επίμαχες αποφάσεις επιφέρουν ποινή απώλειας διεκδίκησης του πρωταθλήματος της Super League για το 2019-2020 και απώλεια συμμετοχής για το 2020-2021 στο Champions League.

Διαβάστε επίσης: Βίκτωρας Μητρόπουλος: Ο έκπτωτος «βασιλιάς» του ελληνικού ποδοσφαίρου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ