Formula 1: Ακυρώθηκε το Γαλλικό Grand Prix! «Διπλή» έναρξη της σεζόν τον Ιούλιο… χωρίς θεατές!

Must Read

Στις 5 Ιουλίου και στην Αυστρία αναμένεται να ξεκινήσει, τελικά, η φετινή σεζόν της Formula 1, με τον αγώνα που θα διεξαχθεί στην πίστα του «Spielberg’s Red Bull Ring», να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον παρακολουθήσουν οι θεατές από τα σπίτια τους, παρά από τις κερκίδες!

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, το Grand Prix της Γαλλίας, που ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Ιουνίου στο Καστελέ, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ο αγώνας στη Μεγάλη Βρετανία θα διεξαχθεί μεν τον ερχόμενο Ιούλιο, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών.

Το γαλλικό Grand Prix είναι το 10ο που δέχεται «χτύπημα» από τον ιό, με τον Ερίκ Μπουλιέρ, διευθύνοντα σύμβουλο του αγώνα, να τονίζει ότι «δεδομένης της εξέλιξης που έχει πάρει η κατάσταση, λόγω της εξάπλωσης της νοσου Covid-19, το γαλλικό γκραν πρι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί».

Αναφορικά με την ακύρωση του γαλλικού Grand Prix, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Τσέις Κάρεϊ, δήλωσε πως ήταν απογοητευτικό, αλλά «υποστηρίζουμε πλήρως την απόφαση που έλαβαν οι γαλλικές αρχές και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην πίστα Paul Ricard πολύ γρήγορα».

Ματαιώθηκε και ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν στη Μελβούρνη

Ο αγώνας στην πίστα του Μονακό, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί τον Μάιο, έχει ματαιωθεί οριστικά, όπως επίσης και ο εναρκτήριος της σεζόν, στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, ενώ άλλοι 8 αγώνες αναμένουν τις αποφάσεις των διοργανωτών, ελπίζοντας σε ένα διαμορφωμένο καλεντάρι 15-18 αγώνων.

Η σεζόν, πλέον, αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία στο «Spielberg’s Red Bull Ring», σε έναν αγώνα που μπορεί να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών. Το βρετανικό γκραν πρι, ένας εντός έδρας αγώνας για περισσότερες από 10 ομάδες, όπως επίσης και του… εξάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, παραμένει στο καλεντάρι για τις 19 Ιουλίου, αλλά «κεκλεισμένων των θυρών».

«Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι είναι αδύνατο να διοργανώσουμε το φετινό βρετανικό Grand Prix στο Σιλβερστόουν με την παρουσία θεατών », τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του αγώνα, Στιούαρτ Πρινγκλ, με μήνυμά του προς τους οπαδούς.

Η Formula 1 σχεδιάζει να ξεκινήσει η ούτως ή, άλλως, καθυστερημένη σεζόν χωρίς την παρουσία θεατών στην Αυστρία, τον ερχόμενο Ιούλιο, και να ολοκληρωθεί τον προσεχή Δεκέμβριο στο Άμπου Ντάμπι, ενώ, ενδιάμεσα, θα γίνουν αγώνες στην Ασία και στις ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Τσέις Κάρεϊ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This