Ο Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται υπό πίεση από την αρχή της χρονιάς στη Σεβίλλη, αλλά το τελευταίο διάστημα αυτή έχει γίνει πιο έντονη. Εδώ και τέσσερα ματς η ομάδα του χάνει τους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
Η σταγόνα της απογοήτευσης των οπαδών της ήταν η τελευταία ήττα εντός έδρας από την Θέλτα (0-1).
« Τι να κάνω, να αρχίσω να κλαίω; Αυτό απαιτεί δουλειά, επιμονή. Χρειάζεται να δώσουμε αυτοπεποίθηση στους ανθρώπους που έχουμε, αυτοί θα είναι που θα τα καταφέρουν» είπε στους δημοσιογράφος και επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ρίβερ Πλέιτ που υποβιβάστηκε στην Β’ κατηγορία πριν 14 χρόνια κι ήταν αυτός που την επανάφερε στο «μεγάλο πρωτάθλημα».
«Έχω ζήσει χειρότερες στιγμές από αυτή. Η έλλειψη ενότητας οδήγησε έναν σπουδαίο σύλλογο όπως η Ρίβερ Πλέιτ στη δεύτερη κατηγορία. Κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος. Τώρα γυρίζω σπίτι και δεν μπορώ να κοιμηθώ σκεπτόμενος πως να ανατρέψω την κατάσταση. Τα δίνουμε όλα, μερικές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουμε, και τότε πρέπει να επιμείνεις με σοφία και αυτοπεποίθηση. Δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό μιλώντας, ξεφεύγεις δουλεύοντας. Υπάρχουν νέοι που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν λάθη, αλλά αυτή είναι η ομάδα που έχουμε, και όσο έχουμε την ενέργεια, θα παλέψουμε».
Τα προβλήματα της Σεβίλλης δεν είναι μόνο αγωνιστικά. Είναι κυρίως οικονομικά:
«Όλοι γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση. Είναι πολύ δύσκολο να ενισχύσουμε την ομάδα, γι’ αυτό μιλάω τόσο πολύ για ηρεμία και επίγνωση της οδυνηρής στιγμής που βιώνουμε, αλλά αυτός ο πόνος δεν πρέπει να μας κατακλύσει. Πρέπει να χρησιμεύσει ως καταλύτης. Δεν κερδίζουμε και όλοι φεύγουμε λυπημένοι. Θα συνεχίσουμε αυτή την ορμή μέχρι να επιστρέψουμε στο να πετύχουμε τον στόχο μας».

