Γίναμε… Κολομβία! Γέμισαν εμετικές αφίσες στον Πειραιά που στοχοποιούν δημοσιογράφους

Must Read

Από χθες το πρωί διάφορες περιοχές του Πειραιά γέμισαν με μια εμετική αφίσα που στοχοποιούσε τέσσερις δημοσιογράφους και έναν δικηγόρο, με χυδαίους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Η φωτογραφία ήταν από ένα πλάνο πρόσφατης εκπομπής του σάιτ SDNA, στην οποία συμμετείχαν ο εκδότης της Live Sport Βασίλης Βέργης, ο διευθυντής του σάιτ Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο Κυριάκος Θωμαΐδης, ο Αρης Ασβεστάς και ο γνωστός δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τη νομική εκπροσώπηση του ΠΑΟΚ στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας.

Οι άγνωστοι, όποιοι κι αν είναι, «φρόντισαν να τοποθετήσουν την αφίσα σε πολλά μέρη του Πειραιά έτσι ώστε να τη δουν όλοι, ακόμα και σε κολόνα παρακείμενη των γραφείων της ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και απέναντι από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ασφαλώς και πρόκειται για ένα πρωτοφανές χτύπημα στην ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, με «κρέμασμα προσώπων» πάνω σε κολόνες, γινόταν σε άλλες εποχές και εξακολουθεί να γίνεται σε χώρες όπως η Κολομβία και το Μεξικό. Εκεί, δηλαδή, που η ζωή των δημοσιογράφων δεν έχει καμία αξία και δεν προστατεύεται από κανέναν νόμο και καμία Αρχή.

Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που δημοσιογράφοι δέχονται τέτοιες χυδαίες επιθέσεις στη χώρα μας. Μην ξεχνάμε ότι έχουν στοχοποιηθεί με διάφορους τρόπους κατά καιρούς, ενώ έχουν υποστεί ξυλοδαρμούς και τραμπουκισμούς. Ούτε είναι τυχαίο ότι η χώρα μας θεωρείται η πιο επικίνδυνη στην Ευρώπη για να ζει ένας δημοσιογράφος που απλά θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή ενέργεια καλούνται να το βρουν οι αρμόδιες Αρχές. Η Ελληνική Αστυνομία και η Πολιτεία έχουν χρέος να εντοπίσουν ποιοι και τι κρύβεται πίσω από μια τέτοια επίθεση, να διαλευκάνουν σύντομα την υπόθεση και ασφαλώς να πάρουν πρωτοβουλίες για την προστασία των ανθρώπων που είδαν ξαφνικά τα πρόσωπά τους σε κολόνες και τοίχους μιας ολόκληρης πόλης, σαν να ήταν καταζητούμενοι στο… Φαρ Ουέστ.

Με τη δημοσιοποίηση του γεγονότος αναμένονται αντιδράσεις τόσο από τον ΠΣΑΤ όσο και από την ΕΣΕΗΑ.

Την αποκλειστικότητα της είδησης χθες είχε το σάιτ to10.gr, το πρώτο από τα ΜΜΕ που ανέβασε το θέμα με την εμετική αφίσα, αφού στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα. Το συγκεκριμένο σάιτ ανήκει στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος είναι επικεφαλής και στο in.gr του Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This