14-7-2020

Αυγενάκης – Ξενοφώντας τα είπαν τηλεφωνικά για τον κορωνοϊό και την… κομμένη μπάλα! (video)

Άνετος, φυσικός, ήρεμος και χαλαρός -παίζοντας λίγο αμήχανα με το μανίκι του και φτιάχνοντας τα χαρτιά του- τα είπε σε φιλικό κλίμα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Ξενοφώντα, μαθητή της Β’ Λυκείου.

Σύμφωνα με το μύθο, την υπόθεση δηλαδή, ο μαθητής είχε αποστείλει email στον υφυπουργό, για να μάθει πότε θα αρχίσουν τα ηλικιακά πρωταθλήματα -προφανώς ο πιτσιρικάς είχε βαρέσει μπιέλα, με τους γονείς όλη μέρα σπίτι- και για καλή του τύχη, ο κύριος Αυγενάκης ξέκλεψε λίγο χρόνο από το ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητάς του και τον κάλεσε πίσω μερικές ημέρες μετά (εδώ βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως για αυτή την καθυστέρηση, ο υφυπουργός απολογήθηκε, χωρίς βέβαια να δώσει μεγαλύτερη έκταση σε αυτό).

Λίγα ήταν αυτά που μάθαμε για το τηλεφώνημα και το τι πραγματικά κουβέντιασαν οι 2 άνδρες για το μέλλον των ηλικιακών πρωταθλημάτων, μιας που το βίντεο που ανάρτησε ο υφυπουργός ήταν σύντομης διάρκειας (στο οποίο κυρίως μονολογούσε, υφυπουργός γαρ) και από την άλλη δεν ακούγαμε και τα σχόλια του μαθητή, ούτε την ομάδα που υποστηρίζει μάθαμε.

Το κοινωνικό μήνυμα που πέρασε, σε εμάς τουλάχιστον, το βίντεο μαζί με το συνοδευτικό του κείμενο -που θα δείτε παρακάτω-, ήταν το γνωστό τύπου #ΜένουμεΣπίτι παρόμοιο με αυτά του Σπύρου και της Βίκυς.

Απ’ότι φαίνεται, ο Ξενοφώντας δεν πήρε τις απαντήσεις που περίμενε, αλλά τουλάχιστον -μιας που κόπηκαν συνολικά όλα τα παιχνίδια με μπάλα και στα σχολεία- κατάλαβε πως το να λιώνει στο Internet, μάλλον για την ώρα είναι μονόδρομος,

Δείτε την ανάρτηση του υφυπουργού:

Σήμερα το πρωί μίλησα με τον Ξενοφώντα, μαθητή της Β΄ Λυκείου, ο οποίος μου έστειλε ένα e-mail και μου ζητούσε να “βάλω τα δυνατά μου για να ξεκινήσουν τα ηλικιακά πρωταθλήματα”. Με συγκίνησε το μήνυμά του και το πάθος του για τον αθλητισμό. Κατανοώ και συμμερίζομαι την αγωνία του Ξενοφώντα, όπως και των χιλιάδων συμμαθητών του! Όμως, αυτό που προέχει τώρα είναι να διασφαλίσουμε την υγεία όλων μας. Και σε αυτό τον τομέα “βάζουμε τα δυνατά μας”. Θα γίνει κι αυτό στον χρόνο που πρέπει, διότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια κανενός: ούτε του Ξενοφώντα και των συμμαθητών του, ούτε των οικογενειών τους.
Προτεραιότητά μας είναι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Όχι μόνο για τους ερασιτέχνες αθλητές αλλά και για τους επαγγελματίες. Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση από τη δημόσια αναγνώριση για τη σωστή προετοιμασία από αρκετούς εμπλεκόμενους φορείς της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας.
Ξεχωρίζω ωστόσο την επιστολή του Γεν. Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Κολυμπάδη.
Λέμε “ναι” στην επανεκκίνηση του αθλητισμού με πειθαρχία και σεβασμό στις συμβουλές των ειδικών!

View this post on Instagram

Σήμερα το πρωί μίλησα με τον Ξενοφώντα, μαθητή της Β΄ Λυκείου, ο οποίος μου έστειλε ένα e-mail και μου ζητούσε να "βάλω τα δυνατά μου για να ξεκινήσουν τα ηλικιακά πρωταθλήματα". Με συγκίνησε το μήνυμά του και το πάθος του για τον αθλητισμό. Κατανοώ και συμμερίζομαι την αγωνία του Ξενοφώντα, όπως και των χιλιάδων συμμαθητών του! Όμως, αυτό που προέχει τώρα είναι να διασφαλίσουμε την υγεία όλων μας. Και σε αυτό τον τομέα "βάζουμε τα δυνατά μας". Θα γίνει κι αυτό στον χρόνο που πρέπει, διότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια κανενός: ούτε του Ξενοφώντα και των συμμαθητών του, ούτε των οικογενειών τους. Προτεραιότητά μας είναι τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Όχι μόνο για τους ερασιτέχνες αθλητές αλλά και για τους επαγγελματίες. Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση από τη δημόσια αναγνώριση για τη σωστή προετοιμασία από αρκετούς εμπλεκόμενους φορείς της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας. Ξεχωρίζω ωστόσο την επιστολή του Γεν. Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Κολυμπάδη. Λέμε "ναι" στην επανεκκίνηση του αθλητισμού με πειθαρχία και σεβασμό στις συμβουλές των ειδικών!

A post shared by Lefteris Avgenakis (@lefteris_avg) on

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ