Δήμος Δωρίδος: Ενημέρωση για τους πληγέντες της πυρκαγιάς της 5ης Αυγούστου

Must Read

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τον Δήμο Δωρίδος, η πρώτη αυτοψία από το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, στις ιδιοκτησίες που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου 2021 στις Κοινότητες Ελαίας, Καλλιθέας, Τολοφώνος και Ερατεινής της Δ.Ε. Τολοφώνος, ενώ θα οριστεί ημερομηνία για νέα αυτοψία ή επανέλεγχο που θα γνωστοποιηθεί απευθείας στους ιδιοκτήτες, των οποίων τα στοιχεία είναι ήδη γνωστά.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής τυχόν νέων αιτημάτων από πληγέντες των ανωτέρω Κοινοτήτων, για τον προγραμματισμό αυτοψίας και για το σκοπό αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, ΑΦΜ, τηλέφωνο, περιγραφή κτίσματος) στις υπηρεσίες του Δήμου Δωρίδος (τηλ. 2634350015 & 2266022147), προκειμένου να αποσταλούν στο Υπουργείο Υποδομών. Οι πληγέντες πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται τηλεφωνικά για την παροχή πληροφοριών και στο τηλ. 2106509300 του Υπουργείου Υποδομών.

Επιπρόσθετα γνωστοποιούμε τα κάτωθι ΦΕΚ και αποφάσεις που εκδόθηκαν και αφορούν σε έκτακτα μέτρα και διαδικασίες για τη στήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά, τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Δωρίδος (www.dorida.gr):

  1. ΦΕΚ.143/τ. Α’/13-8-2021 (Λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την κρατική αρωγή «arogi.gov.gr» (πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, αποζημίωση οικοσκευής, ζημιές αγροτικών εκμεταλλεύσεων κλπ.)
  2. ΦΕΚ.3854/τ. Β’/18-8-2021 (Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής)
  3. ΦΕΚ.3870/τ. Β’/19-8-2021 (Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα Οφειλών των Κοινοτήτων Ελαίας, Καλλιθέας, Ερατεινής, Τολοφώνος, Πανόρμου, Μακρινής της Δ.Ε. Τολοφώνος και των Κοινοτήτων Σώταινας και Αμυγδαλιάς της Δ.Ε. Λιδωρικίου)
  4. ΦΕΚ.3898/τ. Β’/20-8-2021 (Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση σε κτίρια από τις πυρκαγιές)
  5. Δ.15/Δ’/61965/24-8-2021 Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «Οριοθέτηση πληγεισών από φυσική καταστροφή περιοχών» – διευκολύνσεις σε ότι αφορά την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς τον e-ΕΦΚΑ και κάθε άλλο ασφαλιστικό οργανισμό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This