ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗΠροκαταρκτική: Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να καταθέσει ο Μητσοτάκης

Προκαταρκτική: Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να καταθέσει ο Μητσοτάκης

Λίστα μαρτύρων με το όνομα του πρωθυπουργού να είναι πρώτο πρώτο έχει καταρτίσει το ΠΑΣΟΚ ενόψει της προανακριτικής για τον Καραμανλή. Την ίδια ώρα η Επιτροπή εξέλεξε μονοκομματικό προεδρείο, καθώς η ΝΔ αρνήθηκε την συμμετοχή άλλων κομμάτων. Συγκεκριμένα πρόεδρος εκλέχτηκε ο Σταύρος Κελέτσης, αντιπρόεδρος η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη και γραμματέας η Ιωάννα Λυτρίβη. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή.

Το αίτημα για διακομματικό προεδρείο απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος προήδρευσε μέχρι την εκλογή του προεδρείου. Ο Ν. Κακλαμάνης επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ ανέφερε πως είχε ήδη ρωτήσει τη ΝΔ, η οποία έσπευσε να ταχθεί υπέρ μονοκομματικού προεδρείου.

Πάντως η αντιπολίτευση ζήτησε διακομματικό προεδρείο. Εντωμεταξύ στα χέρια της Μιλένας Αποστολάκη βρίσκεται ήδη λίστα μαρτύρων, στην οποία περιλαμβάνονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργεπιου Μεταφορών της ΕΡΓΟΣΕ και της ΡΑΣ.

Η προανακριτική «δεν πρέπει να εξελιχθεί σε διαδικασία που μόνο στόχο θα έχει να πέσει στα μαλακά ο παραπεμπόμενος. Αντίθετα, η παρούσα επιτροπή θα έπρεπε να έχει συλλογικό προεδρείο, λόγω της εξαιρετικής συνθήκης. Πολιτικά θα μπορούσε ο Πρόεδρος της Βουλής να δεχτεί το αίτημα της αντιπολίτευσης για περισσότερο αντιπροσωπευτικό προεδρείο», τόνισε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή στο προεδρείο μέλους της αντιπολίτευσης θα προσέδιδε κύρος. Δεν πρέπει η Επιτροπή να κάνει μια απλή διαχείριση του ζητήματος, όπως έγινε στην προηγούμενη Προανακριτική, αλλά να αναζητήσει την αλήθεια».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης