Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής»

Στόχος η προώθηση της ανακύκλωσης και της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων

Must Read

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου, σε 19 Λαϊκές Αγορές της Αττικής το πρόγραμμα «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής», με κεντρικό μήνυμα το «Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου».

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), για την προώθηση της ανακύκλωσης και της ξεχωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας, στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται η δράση που θα αναπτύσσεται σε περίπου 240 λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

Η δράση «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής», θα διαρκέσει από σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου, έως τις 24 Μαΐου. Καθημερινά, σε έως 20 λαϊκές αγορές σε διαφορετικούς Δήμους που έχουν επιλεγεί από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής, θα βρίσκεται ένα «κινητό πράσινο σημείο» του ΕΔΣΝΑ, μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων προωθητών, οι οποίοι θα αναλάβουν μεταξύ άλλων:

  • να προβάλλουν στους πολίτες τα οφέλη της ανακύκλωσης
  • να τους ενημερώσουν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν εύκολα να ανακυκλώνουν, στον τόπο που ζουν
  • να τους δώσουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε προγράμματα επιβράβευσης κι ανταπόδοσης, με βάση τις ποσότητες που θα ανακυκλώνουν
  • να τους ενημερώσουν για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων μέσω της χρήσης του καφέ κάδου, αλλά και να τους μοιράσουν δωρεάν πιστοποιημένο κομποστ που παράγεται σήμερα από τον ΕΔΣΝΑ, μέσα από την επεξεργασία των «πράσινων» απορριμμάτων

Το αναλυτικό πρόγραμμα της δράσης και τις λαϊκές αγορές που θα εξελίσσεται καθημερινά, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ (www.edsna.gr) και της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, η δράση θα υποστηριχθεί και με ραδιοφωνικό spot, που θα προβληθεί στο διάστημα που η δράση θα εξελίσσεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This