«Πυρά» Δούκα κατά Μπακογιάννη για τον Βοτανικό

Σοβαρές καταγγελίες

Must Read

Τα βέλη του κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής έστρεψε ξανά ο Χάρης Δούκας! Αυτή την φορά στο επίκεντρο βρέθηκε το υπό κατασκευή (;) γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό… Και οι καταγγελίες που προφανώς βαραίνουν τον Κώστα Μπακογιάννη, είναι σοβαρές.

Οι εξελίξεις δεν δίνουν σσαφή απάντηση στο ερώτημα πού οφείλεται η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί, αλλά επίκεινται κρίσιμες συναντήσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, ξεκαθάρισε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί κανονικά, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Είπα ήρεμα κάποια πράγματα για τον Παναθηναϊκό, ως όφειλα. Και άκουσα ότι είμαι πιο ξύλινος από τα έδρανα, ότι δεν σηκώνω το βάρος της ευθύνης του έργου και άλλα τέτοια. Έκανα όμως κάποιες ερωτήσεις. Παραδώσατε, ως οφείλατε, η Δημοτική Αρχή το έργο έτοιμο για θεμελίωση στους ανθρώπους που έχουν υπογράψει, ναι ή όχι; Η απορρύπανση έγινε; Ναι ή όχι; Τα πέντε εκατομμύρια τα δώσατε; Ναι ή όχι. Ολοκλήρωσαν τη δουλειά με τα πέντε εκατομμύρια; Ναι ή όχι; Υπάρχουν άλλα λεφτά για την απορρύπανση; Ναι ή όχι; Τα λέω αυτά, διότι και πολλά άλλα περίεργα υπάρχουν. Τεχνικός σύμβουλος για τα 240 εκατομμύρια υπάρχει;», ανέφερε ο Χάρης Δούκας και συμπλήρωσε:

«Είναι δυνατόν να έχει γίνει διαγωνισμός, να υπάρχει εργολάβος και να μην υπάρχει τεχνικός σύμβουλος να παρατηρεί; Κοιτάξτε να δείτε, εγώ εδώ δεν θα καλύπτω ούτε αστοχίες, ούτε ανεπάρκειες. Κι ούτε θα μας ειρωνεύονται για την δουλειά που κάνουμε. Κάνουμε μια πολύ σημαντική δουλειά και προσπαθούμε, είναι ένα πολύ κομβικό σημείο, να ανατάξουμε το έργο. Το έργο θα γίνει. Όσα εμπόδια και να βάλουν».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων σε προηγούμενη αναφορά του για το πρότζεκτ του Βοτανικού διευκρίνισε:

«Είναι ένα πρόγραμμα σημαντικό για το σύνολο των κατοίκων της Αθήνας, με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη, την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική. Αδιαμφισβήτητα, είναι ένα πρόγραμμα πολύπλοκο, που για να υλοποιηθεί χρειάζεται την ενεργή συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, του δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Δημοσίου, του ερασιτεχνικού σωματείου του Παναθηναϊκού, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της ΑΕΠ Ελαιώνα. Όμως όταν λέω ενεργή συνδρομή εννοώ θετική, εποικοδομητική, δυναμική συμμετοχή και όχι αρνητική ή απλά παθητική συνδρομή. Στο σύντομο, σχετικά, χρονικό διάστημα που ασχολήθηκα με το πρόγραμμα αυτό, κατάλαβα ότι δεν επέδειξαν όλοι την ίδια ζέση για να τρέξει το έργο με τους ταχείς ρυθμούς που είναι απαραίτητοι».

Και συνέχισε: «Σημειώνονται σημαντικές αφετηρίες για κάποιες από τις οποίες οφείλω, ακροθιγώς και αναλυτικότερα σε επόμενη φάση, να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβουλίου και την κοινή γνώμη:

Δεν βρήκαμε καμία τεκμηρίωση, κανέναν προγραμματισμό, συντονισμό και ουσιαστική προώθηση των σύνθετων και αλληλοσυσχετιζόμενων δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν. Δεν μας παραδόθηκε ένα συνολικό πρόγραμμα υλοποίησης, μια εικόνα του τι έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και τι έχει προγραμματιστεί να γίνει, ώστε να μπορέσουμε άμεσα να συνεχίσουμε τις όποιες εργασίες έγιναν.

Δεν βρήκαμε στον δήμο Αθηναίων, που έχει τον συνολικό συντονισμό των δράσεων του προγράμματος, καμία θεσμική διοικητική δομή που να συντονίζει τους πολλούς εμπλεκόμενους φορείς, να φροντίζει ώστε έγκαιρα να υλοποιούνται οι δράσεις και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του δήμου, που εκ του νόμου πρέπει να υλοποιούν τις μελέτες και έργα του προγράμματος, είχαν παραγκωνιστεί από την προηγούμενη διοίκηση σε δευτερεύοντα ρόλο. Αποτέλεσμα, λείπει η ‘’αίσθηση ιδιοκτησίας” για το πρόγραμμα, που είναι απαραίτητη για ένα τόσο σπουδαίο έργο».

Και συμπλήρωσε: «Ειδικά σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, οφείλω να σημειώσω πως ακόμα και τα δύο κυριότερα στοιχεία που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν έχουν γίνει. Αυτά είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας και η απορρύπανση του χώρου που θα γίνει το γήπεδο.

Η ευθύνη της καθυστέρησης ανήκει αποκλειστικά στην προηγούμενη δημοτική Αρχή, η οποία επί 9 μήνες κωλυσιεργούσε για την αναθεώρηση των οικοδομικών αδειών. Ανέθεσε εργολαβία απορρύπανσης με καθυστέρηση δύο ετών -είναι προϋπόθεση για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών- ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα εξαντλήθηκαν, αλλά η απορρύπανση δεν ολοκληρώθηκε. Χωρίς η προηγούμενη δημοτική Αρχή να μεριμνήσει γι’ αυτό, παρά τα προειδοποιητικά σήματα που υπήρχαν. Αδράνεια και αδιαφορία επί αρκετούς μήνες, παρότι γνώριζε ότι τα έργα θεμελίωσης του γηπέδου δεν μπορούν να ξεκινήσουν, χωρίς να έχει γίνει η απορρύπανση του χώρου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This