Ραγδαίες εξελίξεις: Ποινική δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα

Must Read

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, βασιζόμενη στην παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή.

Η δίωξη αναφέρει τις εξής κατηγορίες: Κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα), κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μάλιστα, η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί, ώστε με ταχύτατους ρυθμούς να χρεωθεί σε ανακριτή. Η Εισαγγελία επίσης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των προσώπων που αναφέρονται στο πόρισμα του έτερου ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος ζήτησε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Τουλουπάκη.

Η έρευνα της Εισαγγελίας αφορά, βάσει της κρίσης του κ.Σοφουλάκη, τους Γιάννη Αγγελή (για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος), Ελένη Ράικου (ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση και για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης από την υπόθεση της Novartis), Νίκο Μανιαδάκη, Κωνσταντίνο Φρουζή και Νίκο Μανία για τα αδικήματα της ψευδορκίας.

Σε ό,τι αφορά τους δυο επίκουρους Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη ο φάκελος μπαίνει στο αρχείο καθώς για τους δύο ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This