10-8-2020

Ραγδαίες εξελίξεις: Ποινική δίωξη κατά της Ελένης Τουλουπάκη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, βασιζόμενη στην παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή.

Η δίωξη αναφέρει τις εξής κατηγορίες: Κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα), κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μάλιστα, η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί, ώστε με ταχύτατους ρυθμούς να χρεωθεί σε ανακριτή. Η Εισαγγελία επίσης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των προσώπων που αναφέρονται στο πόρισμα του έτερου ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος ζήτησε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Τουλουπάκη.

Η έρευνα της Εισαγγελίας αφορά, βάσει της κρίσης του κ.Σοφουλάκη, τους Γιάννη Αγγελή (για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος), Ελένη Ράικου (ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση και για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης από την υπόθεση της Novartis), Νίκο Μανιαδάκη, Κωνσταντίνο Φρουζή και Νίκο Μανία για τα αδικήματα της ψευδορκίας.

Σε ό,τι αφορά τους δυο επίκουρους Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη ο φάκελος μπαίνει στο αρχείο καθώς για τους δύο ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ