Τρίτη 3/8/2021

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Σούζαν Ίτον: Ένοχος για ανθρωποκτονία και για βιασμό

«Είχε συνείδηση των πράξεων του»

Απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον ο Εισαγγελέας και ζήτησε την ενοχή του για δύο κακουργήματα και για ένα πλημμέλημα.

Στη δίκη που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, ο κατηγορούμενος άλλαξε την κατάθεσή του και υποστήριξε ότι δεν βίασε τη βιολόγο.

Κατά την αγόρευσή του ο Εισαγγελέας περιέγραψε τις δραματικές σκηνές της δολοφονίας της βιολόγου αλλά και του βιασμού της από τον κατηγορούμενο:

«Το θύμα εντοπίστηκε τυχαία από τον κατηγορούμενο, την ακολούθησε με το αυτοκίνητο του και την εμβόλισε με αυτό…..πέρασε ενώ ήταν ήδη στο οδόστρωμα και πάλι από πάνω της με το αμάξι. Προκλήθηκαν πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα, τα πλευρά και στο κεφάλι ενώ κόπηκε και το αυτί της. Μετά την έβαλε στο αμάξι, στο πορτ παγκαζ ,και την μετέφερε στο σημείο στη θέση Καλαμάκι. Ενώ ήταν εν ζωή ήρθε σε συνουσία κατά φύση και παρά φύση μαζί της μια φορά, έχοντας η παθούσα χάσει τις αισθήσεις της……»

Αναφερόμενος στην τελευταία πράξη του δράματος στον λόφο πάνω από το παλαιό καταφύγιο – σπηλιά και στο σημείο όπου υπήρχε η τρύπα προς την σπηλιά, είπε: « την έριξε ο κατηγορούμενος σε αυτό από ύψος 7 μέτρων. Το σώμα της σφηνώθηκε σε ένα σημείο και έτσι επήλθε ο θάνατος της από ασφυξία. Στη συνέχεια το άψυχο σώμα της άτυχης γυναίκας, βρέθηκε από εθελοντές εξερευνητές. Το γεγονός ότι καθάρισε το αυτοκίνητο μετά το συμβάν αλλά και το δειγματοληπτικό υλικό από τις κάμερες, σε συνδυασμό με το γενετικό υλικό της θανούσης στο παπούτσι του κατηγορουμένου, το αίμα στην ομπρέλα με την οποία τυλίχτηκε το πτώμα αποδεικνύουν ότι εκείνος έκανε την πράξη.»

«Είχε συνείδηση»

«Είχε συνείδηση των πραττόμενων καθώς την έβαλε στον χώρο των αποσκευών. Δε βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης όταν τελέσθηκε η πράξη. Ελαττωμένος καταλογισμός δεν υπάρχει και προτείνουμε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα δυο κακουργήματα και το πλημμέλημα», τόνισε κατά την αγόρευσή του ο Εισαγγελέας.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δύο δικηγόρων της οικογένειας της Σούζαν Ίτον και του δικηγόρου του κατηγορούμενου.

Στην συνέχεια το Δικαστήριο θα αποσυρθεί προκειμένου να εκδόσει την απόφαση.

Πηγή: Flashnews.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ