Τετάρτη 23/6/2021

Εντείνει τις αντιδράσεις της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με διακοπή των συνεδριάσεων της Παρασκευής

Συμβολική πράξη-μήνυμα διαμαρτυρίας

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχιστεί η λειτουργία των δικαστηρίων κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την διακοπή των συνεδριάσεων της Παρασκευής (6/11) από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ.μ..

Θυμίζουμε ότι υπάρχει διχογνωμία στο χώρο της Δικαιοσύνης για τη λειτουργία ή μη των Δικαστηρίων, με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας να τίθεται υπέρ της λειτουργίας και σε εντελώς αντίθετη γραμμή, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας να ζητά περιορισμό της λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει πως κατέρχεται σε μια πρώτη συμβολική πράξη-μήνυμα διαμαρτυρίας, με την διακοπή των συνεδριάσεων όλων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκτιμώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την έκδοση της επικίνδυνης ΚΥΑ η οποία επιτρέπει σε συνθήκες έκρηξης της πανδημίας την πλήρη λειτουργία των Δικαστηρίων, αποφάσισε τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων της Χώρας, καθώς και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 09.00’ μέχρι τις 12.00’.

Η συμβολική αυτή πράξη αποτελεί το πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα μία μικρή υπόμνηση ότι η αξίωση της ατομικής ευθύνης από κάθε πολίτη πρέπει να συνοδεύεται από την κοινωνική ευθύνη της Πολιτείας απέναντί του.

Η θυσία της υγείας των πολιτών στο βωμό της ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων ακυρώνει κάθε προσπάθεια επιστημονικής και ορθολογικής προσέγγισης ενός προβλήματος οικουμενικού και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης και να αναγνώσουν στα ακροατήρια αυτό το μήνυμα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ