Aπαγωγή Λεμπιδάκη: Αθώοι οι τρεις, στα «μαλακά» οι υπόλοιποι 9 κατηγορούμενοι

Κάποιοι, παρά την ποινή, θα αποφυλακιστούν το επόμενο διάστημα, καθώς έχουν ήδη εκτίσει κάποια χρόνια

Must Read

Αθώοι κρίθηκαν τρεις από τους 12 κατηγορουμένους στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη το 2017, ενώ οι υπόλοιποι εννέα έπεσαν «στα μαλακά», καθώς η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα) μετατράπηκε σε συμμορία (πλημμέλημα).

Στους τελευταίους επιβλήθηκαν ποινές πέντε έως επτά ετών, και μάλιστα κάποιοι θα αποφυλακιστούν το επόμενο διάστημα, καθώς είχαν εκτίσει ήδη κάποια χρόνια στη φυλακή.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης απάλλαξε βασικούς κατηγορουμένους από την κατηγορία της αρπαγής και έκρινε ενόχους για αυτήν μόνο όσους είχαν αποδεδειγμένα σχέση με τη φύλαξη του 56χρονου βιομηχάνου.

Δείτε επίσης: Μεγαλείο Ψυχής από τον Μιχάλη Λεμπιδάκη! Έδωσε άφεση αμαρτιών στους απαγωγείς του-Όλα όσα έγιναν στην δίκη…

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τρεις από τους κατηγορουμένους (για τους δύο είχε προτείνει αθώωση λόγω αμφιβολιών και η εισαγγελέας της έδρας). Αναλυτικά, κρίθηκε αθώος ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης που μένει στην Αθήνα, πρώην γαμπρός του φερόμενου ηγετικού στελέχους. Πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην αρπαγή, απλή συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της συγκρότησης, και είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 11 ετών. Πρόκειται για τον έναν εκ των δύο πρωτόδικα καταδικασθέντων, για τον οποίο η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα υπό όρους.

Ο δεύτερος ο οποίος αθωώθηκε είναι ένας 43χρονος που επίσης μένει στην Αθήνα και πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια στην αρπαγή, απλή συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης, εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της συγκρότησης. Ο 43χρονος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 11 ετών και ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος που πήρε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση υπό όρους.

Ο φιλόσοφος φύλακας

Αθώος κρίθηκε και ένας 42χρονος εργαζόμενος στη μάντρα αυτοκινήτων όπου βρέθηκε ο γιος του «βασιλιά των πλαστικών» την ημέρα της απελευθέρωσής του. Φέρεται ως ο «φιλόσοφος» φύλακας του Λεμπιδάκη και πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για αρπαγή, άμεση συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση υπό τη μορφή της ένταξης. Είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών και δύο μηνών, και ήταν φυλακισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρητικός επιχειρηματίας απήχθη το απόγευμα της 30ής Μαρτίου 2017, στον οικισμό Καλέσσα. Η απαγωγή του διήρκεσε 187 ημέρες και αποτελεί τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια ομηρία σε όλη την Ευρώπη δίχως καταβολή λύτρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This