Μεγαλείο Ψυχής από τον Μιχάλη Λεμπιδάκη! Έδωσε άφεση αμαρτιών στους απαγωγείς του-Όλα όσα έγιναν στην δίκη…

Must Read

Συγκίνηση προκάλεσε για ακόμα μία φορά με τη μεγαλοψυχία του ο 56χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, όταν κατέθεσε χθες στη δευτεροβάθμια δίκη για την απαγωγή του που διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Με λόγια συμπόνοιας, που έκαναν ακόμα και τον πρόεδρο του δικαστηρίου να σαστίσει, έδωσε άφεση αμαρτιών στους απαγωγείς του, οι οποίοι τον είχαν κρατήσει όμηρο επί 187 μερόνυχτα!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 12 άτομα που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε πολυετείς καθείρξεις για τον εξάμηνο εφιάλτη που έζησε ο επιχειρηματίας. Η πολύκροτη δίκη άρχισε με την κατάθεση του γιου του «βασιλιά των πλαστικών» Κρήτης, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, ο 56χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος κρατήθηκε όμηρος από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Οκτωβρίου του 2017, συγχώρεσε τους απαγωγείς του και ζήτησε από το δικαστήριο να δείξει επιείκεια σε όσους από αυτούς έχουν δείξει μεταμέλεια! Στην αρχή της κατάθεσής του μίλησε για την ημέρα της απαγωγής του, όταν το βαν των απαγωγέων εμβόλισε το αυτοκίνητό του και τον επιβίβασαν με την απειλή καλάσνικοφ σε άλλο αυτοκίνητο για να τον μεταφέρουν σε ένα από τα κρησφύγετά τους. Οπως είπε, στο διάστημα που κρατήθηκε όμηρος και τον μετέφεραν από σπίτι σε σπίτι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και δεν ζητούσε να μαθαίνει πολλά. «Προστάτευα τον εαυτό μου. Δεν ήθελα να βλέπω, να ακούω, να ρωτάω… Αυτό ήταν το εχέγγυο για να βγω από αυτήν την ιστορία ζωντανός» ανέφερε προς την έδρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Όσα είπε για τους απαγωγείς του προκάλεσαν έκπληξη στο ακροατήριο, καθώς υποστήριξε ότι όλοι τού συμπεριφέρθηκαν με ευγένεια. Μάλιστα, την πρώτη ημέρα της ομηρίας του, όταν ένας από αυτούς τον τράβηξε με βία, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης τον επανέφερε στην τάξη, όπως είπε χαρακτηριστικά ο 56χρονος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κρητικός επιχειρηματίας σε τέσσερα άτομα τα οποία στάθηκαν δίπλα του και τον βοήθησαν να παραμείνει υγιής σωματικά και ψυχικά. Πρόκειται για τον 47χρονο ακτιβιστή αποκαλούμενο ως «Ευγένιο», τον 48χρονο αγρότη από το Ρέθυμνο αποκαλούμενο και ως «παππού», τον ιδιοκτήτη της παλιάς μάντρας αυτοκινήτων, όπου εντοπίστηκε αλυσοδεμένος ο επιχειρηματίας, και τον «φύλακά» του από τη Θεσσαλονίκη.

«Αν δεν ήταν τρεις τέσσερις να μου κρατάνε συντροφιά και να μιλάμε, δεν θα ήμουν σήμερα απόλυτα υγιής, σωματικά και ψυχικά» επισήμανε ο 56χρονος, ο οποίος προκάλεσε την εύλογη απορία του προέδρου της έδρας.

«Πώς γίνεται να μιλάτε με τόση καλοσύνη για τους απαγωγείς σας;» αναρωτήθηκε, για να λάβει την απάντηση του επιχειρηματία: «Πιστεύω ότι σε κάθε άνθρωπο, αν δεν έχει γεννηθεί κακούργος, αναπτύσσεται ένα συναίσθημα συμπόνιας».

Η πιο συγκινητική σκηνή, σύμφωνα με το cretalive.gr, εκτυλίχθηκε λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οταν ο πρόεδρος είπε στον 56χρονο ότι μπορούσε να αποχωρήσει, εκείνος τού ζήτησε να του επιτρέψει να κατεβάσει τη μάσκα που φορούσε. Αμέσως μετά, ανέφερε χαμογελώντας: «Δείτε με, είμαι πολύ καλά σήμερα και επιτρέψτε μου να πω πώς νιώθω. Σας παρακαλώ, ιδιαίτερα γι’ αυτούς τους κατηγορουμένους που έχουν δείξει μεταμέλεια να δείξετε και εσείς επιείκεια στον καταμερισμό της ποινής».

Χθες, κατέθεσαν αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του επιχειρηματία, με τη δίκη να διακόπτεται για τις 21 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξάμηνη ομηρία του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην Κρήτη ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή στην Ελλάδα και δοκίμασε τις αντοχές τόσο του ίδιου του επιχειρηματία όσο και της οικογένειάς του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This