Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Νομικό Συμβούλιο για Novartis: Καμιά «σκευωρία», φέρτε πίσω τα κλεμμένα!

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους καταρρίπτει το μύθευμα της σκευωρίας

Πραγματικός καταπέλτης η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το σκάνδαλο Novartis που κάποιοι εξακολουθούν να το εξωραΐζουν, βαφτίζοντας το «σκευωρία»!
Το ΝΣΚ στην γνωμοδότηση του προς το υπουργείο Οικονομικών τεκμηριώνει το δικαίωμα του Δημοσίου να προχωρήσει σε δικαστικές ενέργειες διεκδικώντας πίσω τα κλεμμένα. Κοινώς, την ζημιά που υπέστη από την σκανδαλώδη λειτουργία της εταιρείας στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς τεκμηριώθηκε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό – μαμούθ από τον οποίο προκύπτει ότι όντως το σκάνδαλο Novartis ήταν το μεγαλύτερο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους! Αφού ουδέποτε εταιρεία τιμωρήθηκε με πρόστιμο τέτοιου ύψους για τις ενέργειες και τις πράξεις της σε ελληνικό έδαφος.

Άρα το αφήγημα περί σκευωρίας, καταρρίπτεται παταγωδώς και προκύπτουν τεράστια ερωτήματα για το πλήθος των προθύμων που το υιοθέτησαν. Φυσικά αυτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δίνει νέα διάσταση τόσο στο σκάνδαλο, όσο και στην περιβόητη υπόθεση της «σκευωρίας» Για την οποία έχουν βρεθεί οι κατηγορούμενοι τόσο ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όσο και η τέως εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Που με αυτή την γνωμοδότηση, δικαιώνονται.

Ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην εξέλιξη αυτή συνιστά το γεγονός ότι η υπόθεση εισήχθη  στην Ολομέλεια του ΝΣΚ, η οποία γνωμοδότησε ομόφωνα! Γεγονός που δίνει στην γνωμοδότηση αυτή, ιδιαίτερη βαρύτητα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ