Ελεύθεροι οι 8 κατηγορούμενοι για την επίθεση στον πρύτανη, οι 4 χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο!

Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

Must Read

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά άνδρες και η μία γυναίκα που κατηγορήθηκαν για την επίθεση σε βάρος του πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ, στους οποίους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και αρπαγή.

Όλοι τους καλούνται να καταβάλουν εγγύηση 3.000 ευρώ έκαστος, με τέσσερις από αυτούς να είναι υποχρεωμένοι σε εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα μία φορά τον μήνα, τη στιγμή που οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καθόλου περιοριστικούς όρους! Όλοι τους, πάντως, αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, καθώς, όπως φέρεται να υποστήριξαν, αφενός δεν στοιχειοθετούνται οι σε βάρος τους κατηγορίες και αφετέρου δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά του πρύτανη.

Σε κάθε περίπτωση, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν πως συμμετείχαν στην επίθεση και υποστήριξαν σχετικά με το στίγμα του κινητού τους, το οποίο εντοπίστηκε στο κτίριο του πανεπιστημιακού ιδρύματος, ότι βρίσκονταν εκεί είτε επειδή είναι φοιτητές, είτε επειδή έχουν φιλικές σχέσεις με σπουδαστές.

Δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος τους

«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία, ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες, αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις σε βάρος των κατηγορουμένων. Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια», δήλωσε ο Γιώργος Κακαρνιάς, δικηγόρος τριών από τους κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This