Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Στον ανακριτή οι 8 κατηγορούμενοι για την διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ!

Την πόρτα του 31ου τακτικού ανακριτή αναμένεται να περάσουν από λεπτό σε λεπτό οι οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, που έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Ήδη οι οκτώ κατηγορούμενοι έχουν ζητήσει και λάβει προθεσμία, μία φορά, για να μελετήσουν τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Όλοι τους (σσ επτά άνδρες και μια γυναίκα), κατηγορούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων ασοεε

Οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕ φέρεται πως τον έπιασαν από τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν. Οι ζημιές που έγιναν είναι πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ οι ίδιοι έθεσαν αιτήματα υπέρ των καταλήψεων (μαθητικών ή φοιτητικών) πριν αποχωρήσουν.

Οι φωτογραφίες – ντροπή

Η φωτογραφία διαπόμπευσης του Πρύτανη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους δράστες της επίθεσης ξύπνησε μνήμες άλλων εποχών. Λίγες ώρες αργότερα την ευθύνη της επίθεσης  ανέλαβε η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οκτώ κατηγορούμενοι πρόκειται να αρνηθούν το «βαρύ» κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους και να υποστηρίξουν πως αφενός δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος τους και αφετέρου πως δεν συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης από αλληλέγγυους στους οκτώ κατηγορουμένους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ