Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Στο αρχείο οι καταγγελίες για το φονικό τροχαίο – Οδηγούσε ο Παντελίδης έκριναν 3 Εισαγγελείς

Απορρίφθηκε η μαρτυρία

Οριστικά στο αρχείο κατέληξαν οι μηνυτήριες αναφορές που είχαν κατατεθεί από την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη πως δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής στο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του.

Μετά από τέσσερα χρόνια δικαστικών διενέξεων, κλείνει η υπόθεση για τα αίτια και τις συνθήκες του τροχαίου. Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αναφέρεται σε ανακοίνωση των συνηγόρων των δύο συνεπιβατών του οχήματος.

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά της οικογένειας Παντελίδη είχε καταγγείλει πως οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου, με βάση κατάθεση ενός αυτόπτη μάρτυρα.Όμως η Εισαγγελία Εφετών πριν από μερικές μέρες απέρριψε την προσφυγή των μηνυτών από την πλευρά της οικογένειας Παντελίδη και κατέληξε στο συμπέρασμα πως οδηγός ήταν ο ίδιος ο τραγουδιστής.

H υπόθεση μπαίνει στο αρχείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνηγόρων των δύο συνεπιβατών του οχήματος που οδηγούσε ο Παντελίδης, μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο και δεν θα οδηγηθεί σε δίκη.

Ας σημειωθεί πως κατά τα πέντε τελευταία χρόνια η υπόθεση είχε απασχολήσει τρεις εισαγγελείς οι οποίοι εξέδωσαν τέσσερις διατάξεις, με τις οποίες κατέληξαν ότι οδηγός ήταν ο θανών Παντελής Παντελίδης, βάσει επιστημονικών συμπερασμάτων και μαρτυριών.

Οι συνήγοροι των δύο κοριτσιών που επέβαιναν στο μοιραίο όχημα με τον Παντελίδη, Χρήστος Άσπρος και Ιωάννης Κωλέττης, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

«Σχετικά με την υπόθεση των εντολέων μας κ.κ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ και ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗ, την οποία χειριζόμαστε τα τελευταία 5 έτη, είμαστε υποχρεωμένοι να εκδώσουμε το παρόν δελτίο τύπου προκειμένου να ενημερωθείτε για την εξέλιξη της.

1. Για την υπόθεση, αυτή, θυμίζουμε ότι είχαν εκδοθεί 2 εισαγγελικές διατάξεις που είχαν απορρίψει όλα τα στοιχεία των μηνυτών μας, και είχαν καταλήξει ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο θανών Παντελής Παντελίδης.

2. Κατόπιν αίτησης των μηνυτών μας, μετά σχεδόν 5 έτη από το συμβάν ανεσύρθη η υπόθεση από το αρχείο και αξιολογήθηκε μαζί με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία η κατάθεση ενός όψιμου μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οδηγός στο μοιραίο τζιπ ήταν η Φρόσω Κυριάκου.

3. Κατόπιν των εκτενών και αναλυτικών εγγράφων εξηγήσεών μας προς τον Κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο ως άνω μάρτυς χαρακτηρίστηκε <<όψιμος>> και ότι η μαρτυρία του δεν συνάδει με το λοιπό αποδεικτικό υλικό και απερρίφθη εκ νέου η έγκληση των μηνυτών μας, δεχόμενος ο Κ Εισαγγελέας ότι οδηγός ήταν ο Θανών Παντελής Παντελίδης.

4. Κατόπιν προσφυγής των μηνυτών μας στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι η διάταξη αυτή του Κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ήταν εσφαλμένη, εξεδόθη εν τέλει νέα διάταξη από την Κ Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, η οποία απέρριψε την προσφυγή των μηνυτών μας και κατάληξε στο συμπέρασμα ότι οδηγός ήταν ο Θανών Παντελής Παντελίδης.

5. Ήδη δηλαδή, στα 5 αυτά έτη, έχουν επιληφθεί της υπόθεσης αυτής 3 διαφορετικοί Εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν εκδώσει 4 Εισαγγελικές διατάξεις, με τις οποίες κατέληξαν βάσει επιστημονικών συμπερασμάτων και μαρτυριών ότι οδηγός ήταν ο θανών Παντελής Παντελίδης, μη υπαρχόντων ενδείξεων καν για την παραπομπή των εντολέων μας στο ακροατήριο.

6. Σήμερα εκκρεμούν στην δικαιοσύνη οι αγωγές αποζημίωσης μας εκ του τροχαίου ατυχήματος καθώς και οι μηνύσεις που έχουμε υποβάλλει εναντίον των μαρτύρων που κατέθεσαν όψιμα στην υπόθεση αυτή, και οι οποίες θα αχθούν μέχρι την τελική ποινική καταδίκη τους, ενώ είναι σαφές ότι θ ασκηθούν και αγωγές αποζημίωσης εναντίον όσων μας έχουν δυσφημήσει μέχρι σήμερα, προσβάλλοντας βάναυσα την τιμή και υπόληψη των εντολέων μας .

7. Θυμίζουμε τέλος, ότι η δικαιοσύνη είναι κριτής κάθε υπόθεσης, η οποία έχει πλήρη γνώση της κάθε δικογραφίας και κανείς άλλος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ