Πέμπτη 29/7/2021

Μια δικαστική απόφαση, η ΕΥΠ και το λαθρεμπόριο πετρελαίου

Με κατασκευασμένα έγγραφα τον έσυραν κατηγορούμενο!

Αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας το στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με την κωδική ονομασία “Νικήτας” που κατηγορούνταν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση παράτυπων αλλοδαπών στη χώρα μας.

Το ίδιο Δικαστήριο έκρινε αθώο και τον συγκατηγορούμενό του Έλληνα μηχανικό πλοίων, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ενώ στο “Νικήτα” είχε επιβληθεί κάθειρξη 9 ετών.

Πέρα από την απόφαση, ιδιαίτερη σημασία έχουν τα όσα ειπώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία του Πενταμελούς Εφετείου. Ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΥΠ, που κατέθεσαν ως μάρτυρες, υποστήριξαν ότι έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας και διακινήθηκαν μέσω των διωκτικών αρχών ήταν« κατασκευασμένα» από συναδέλφους του “Νικήτα” με σκοπό να τον ενοχοποιήσουν!

Οι ίδιοι μάρτυρες υποστήριξαν ακόμη ότι ο “Νικήτας” είχε εντοπίσει ένα τεράστιο κύκλωμα που έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου και άγγιζε “υψηλά πρόσωπα”. Κάποιοι συνάδελφοί του όμως και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ, στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν αυτό το σκάνδαλο, αποφάσισαν να καταστήσουν κατηγορούμενο τον “Νικήτα”!!

Επειδή όλα τούτα ειπώθηκαν σε δημόσια συνεδρίαση Δικαστηρίου, μήπως θα πρέπει να διερευνηθούν από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό;

Ουαί και αλίμονο αν κάποιες ομάδες μέσα στην ΕΥΠ και σε ευαίσθητες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ διοχετεύουν στον Τύπο κατασκευασμένα έγγραφα προκειμένου να κατηγορήσουν αθώους ή να απαλλάξουν ενόχους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ