Μια δικαστική απόφαση, η ΕΥΠ και το λαθρεμπόριο πετρελαίου

Με κατασκευασμένα έγγραφα τον έσυραν κατηγορούμενο!

Must Read

Αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας το στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με την κωδική ονομασία “Νικήτας” που κατηγορούνταν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση παράτυπων αλλοδαπών στη χώρα μας.

Το ίδιο Δικαστήριο έκρινε αθώο και τον συγκατηγορούμενό του Έλληνα μηχανικό πλοίων, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ενώ στο “Νικήτα” είχε επιβληθεί κάθειρξη 9 ετών.

Πέρα από την απόφαση, ιδιαίτερη σημασία έχουν τα όσα ειπώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία του Πενταμελούς Εφετείου. Ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΥΠ, που κατέθεσαν ως μάρτυρες, υποστήριξαν ότι έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας και διακινήθηκαν μέσω των διωκτικών αρχών ήταν« κατασκευασμένα» από συναδέλφους του “Νικήτα” με σκοπό να τον ενοχοποιήσουν!

Οι ίδιοι μάρτυρες υποστήριξαν ακόμη ότι ο “Νικήτας” είχε εντοπίσει ένα τεράστιο κύκλωμα που έκανε λαθρεμπόριο πετρελαίου και άγγιζε “υψηλά πρόσωπα”. Κάποιοι συνάδελφοί του όμως και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ, στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν αυτό το σκάνδαλο, αποφάσισαν να καταστήσουν κατηγορούμενο τον “Νικήτα”!!

Επειδή όλα τούτα ειπώθηκαν σε δημόσια συνεδρίαση Δικαστηρίου, μήπως θα πρέπει να διερευνηθούν από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό;

Ουαί και αλίμονο αν κάποιες ομάδες μέσα στην ΕΥΠ και σε ευαίσθητες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ διοχετεύουν στον Τύπο κατασκευασμένα έγγραφα προκειμένου να κατηγορήσουν αθώους ή να απαλλάξουν ενόχους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This