«Δεν έχω ιδέα» λέει ο Δημήτρης Λιγνάδης – Ο διάλογος με την ανακρίτρια (video)

Δικηγόρος θυμάτων: «Κάποιοι γνώριζαν τη διπλή ζωή του Λιγνάδη, αλλά δεν μιλούσαν»

Must Read

Για τρίτη ημέρα ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου θα παραμείνει μέχρι να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης που κατηγορείται μεταξύ άλλων για βιασμό ανήλικων θυμάτων κατά συρροή, θα λάβει τις επόμενες ώρες το κατηγορητήριο προκειμένου να ετοιμάσει με τον συνήγορό του, την απολογία του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος έφερε μαζί του μερικά προσωπικά αντικείμενα όταν έφτασε στη ΓΑΔΑ, φαίνεται να γνώριζε ότι θα κρατηθεί. Ο ίδιος παραμένει μόνος του σε κελί και δεν έχει καμία επαφή με άλλους κρατούμενους, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ρωτούσε επιμονα πώς μπορεί να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. του υπέδειξαν ότι μπορεί να μιλήσει με τον δικηγόρο του μέσω καρτοτηλεφώνου και παρουσία αστυνομικού.

Ο διάλογος με την ανακρίτρια

Το πρωί της Κυριακής, ο Δημήτρης Λιγνάδης που κατηγορείται ότι όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, βίαζε ανήλικα αγόρια, οδηγήθηκε στον ανακρίτρια. Ο θεατράνθρωπος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και υποστήριξε ότι δεν είχε… ιδέα για τις κατηγορίες. Τους διαλόγους έδωσε στη δημοσιότητα η εκπομπή του Open, «Ευτυχείτε»:

Ανακρίτρια: «Κύριε Λιγνάδη υπάρχει ένταλμα σε βάρος σας. Κατηγορείστε για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή… Τα καταγγελλόμενα αποτυπώνονται σε δυο μηνύσεις που έγιναν εις βάρος σας στην καταγγελία. Γνωρίζετε επ’ αυτών;»

Δημήτρης Λιγνάδης: «Όχι κυρία ανακρίτρια. Δεν έχω γνώση. Δεν ξέρω. Πέρα απ’ όσα ακούγονται ως φήμες… δεν γνωρίζω για μηνύσεις».

Ανακρίτρια: «Υπάρχουν δύο. Καταγγέλθηκαν τελεσμένα αδικήματα βιασμού κατά συρροή, το δεύτερο είναι το 2010. Πρόκειται για (αναφέρει στοιχεία των καταγγελιών). Γνωρίζετε κάτι επ’ αυτών; Επί των καταγγελιών; Είναι βαρύτατες οι κατηγορίες αυτές; Κύριε Λιγνάδη…»

Δημήτρης Λιγνάδης: «Όχι δεν γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας. Γι’ αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση του εντάλματος. Δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι. Είμαι ειλικρινής απέναντί σας σε όλη αυτήν την ιστορία. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφθώ, ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο».

«Γνώριζαν τη διπλή ζωή του Λιγνάδη, αλλά δεν μιλούσαν»

Ο δικηγόρος των τότε ανήλικων θυμάτων, Γιάννης Βλάχος μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» κάνει λόγο για συγκάλυψη: «Κάποιοι γνώριζαν τη διπλή ζωή του Λιγνάδη, αλλά δεν μιλούσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η σοκαριστική μαρτυρία της γυναίκας που ερωτεύτηκε τον Λιγνάδη

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί η μαρτυρία – κλειδί μιας γυναίκας η οποία βρισκόταν κοντά στον διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη. Η μάρτυρας που κατέθεσε για 4 ολόκληρες ώρες, ανέφερε ότι είχε ερωτευτεί τον Δημήτρη Λιγνάδη και για 19 χρόνια είχε επαφές μαζί του και τον επισκεπτόταν στο σπίτι του. Όταν κατάλαβε τις διαστραμένες πράξεις του στα ανήλικα αγόρια, τον προειδοποιήσε ότι θα μιλήσει στην αστυνομία με εκείνον τελικά να απειλεί να την σκοτώσει αν μιλήσει για το θέμα: «Αν το κάνεις θα σου τινάξω με όπλο τα μυαλά στον αέρα» της είπε. Η γυναίκα έστω και αργά αποφάσισε ότι πρέπει να μιλήσει και έτσι η κατάθεσή της ήταν μεταξύ άλλων ένας από τους λόγους που η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η μαρτυρία της γειτόνισσας

Ειδική σημασία έχει η μαρτυρία γειτόνισσας η οποία ισχυρίζεται ότι πριν από μήνες, η αστυνομία είχε έρθει μετά από καταγγελία για κραυγές μέσα στο διαμέρισμα, αλλά αποχώρησε με απλή σύσταση!

https://vimeo.com/515202807

Εισαγγελική έρευνα για προώθηση ανήλικων από ΜΚΟ στον Λιγνάδη

Tην ίδια στιγμή, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων κατά την περίοδο 2017-2018. Αντικείμενο της έρευνας θα είναι τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προωθούνταν από ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This