Η ώρα των μαρτύρων μετά την απολογία Λιγνάδη: Στην ανακρίτρια Κούρκουλα και Παναγιωτάκης

Μετά τις καταθέσεις η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ο κατηγορούμενος

Must Read

Στην ανακρίτρια της Ευελπίδων βρίσκονται οι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν από την ανακρίτρια για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ολοκλήρωσε την απολογία του νωρίτερα. Η πρώην Υπουργός Πολιτισμού και στενή φίλη του ηθοποιού-σκηνοθέτη Ελένη Κούρκουλα και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Διονύσης Παναγιωτάκης, προτάθηκαν από την υπεράσπιση.

Οι δύο πρώτοι μάρτυρες καλούνται να επιβεβαιώσουν τα όσα ισχυρίστηκε ο καλλιτέχνης, ότι δηλαδή κατά τον χρόνο που φέρεται να βίασε έναν εκ των δύο ανηλίκων μηνυτών του (Αύγουστος 2015), εκείνος βρισκόταν μαζί τους στην Ιθάκη. Ο κ.Παναγιωτάκης, πάντως, με δήλωσή του νωρίτερα στον Alpha τόνισε: «Θα τον σκότωνα εγώ ο ίδιος, μου είπε όμως ότι δεν έχει κάνει τίποτα».

Διαβάστε ακόμα: Δώρα Χρυσικού: «Ψέμα ότι ο Λιγνάδης ήταν στην Ιθάκη το ’15 – Έχω στοιχεία για τις Αρχές»

Μετά τις καταθέσεις η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ο κατηγορούμενος, ο οποίος είδε το μεσημέρι να απορρίπτεται η ένσταση ακυρότητας που είχε καταθέσει.

Δύο μάρτυρες υπεράσπισης «αδειάζουν» Κούγια και Λιγνάδη

Δύο από τους μάρτυρες υπεράσπισης, αποποιούνται τον… τίτλο, λέγοντας ότι δεν ξέρουν τίποτα για την ουσία της υπόθεσης και ουδέποτε ερωτήθηκαν και συμφώνησαν για να καταθέσουν.

Ιωάννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μικελάτος με δήλωσή τους, καταφέρονται εναντίον του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, λέγοντας ότι αγνοούν τους λόγους για τους οποίους τα στοιχεία τους ανακοινώθηκαν δημοσίως στον Τύπο.

«Δεν έκανα σεξ με ανήλικους ούτε πήρα ναρκωτικά – Κατασκευασμένες οι κατηγορίες»

Ο γνωστός σκηνοθέτης-ηθοποιός πέρασε στην αντεπίθεση με τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, ισχυριζόμενος ότι όλα είναι κατασκευασμένες κατηγορίες από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΗ και τον πρόεδρό του Σπύρο Μπιμπίλα. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στο υπόμνημά του αρνείται ότι είχε σεξουαλικές επαφές με ανήλικους και ότι έχει κάνει χρήση ναρκωτικών: «Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό-σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική-σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».

«Με φθονούν επειδή σκηνοθετώ κορυφαίες παραστάσεις»

Επιπλέον, ο Δημήτρης Λιγνάδης κάνει λόγο για στημένη σκευωρία η οποία οργανώθηκε από το ΣΕΗ μετά την καταγγελία της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου. «Τα πρόσωπα αυτά με φθονούν από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου, η δε εχθρότητα και ο φθόνος τους υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστώ ως ηθοποιός ή/και σκηνοθετώ κορυφαίες παραστάσεις στο Εθνικό θέατρο, στο Θέατρο Επιδαύρου κ.α., γιατί ουδέποτε επέλεξα τους περισσότερους εξ αυτών, για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις, τις οποίες σκηνοθετούσα» αναφέρει μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τον γνωστό θεατράνθρωπο στόχος ήταν «η ηθική του εξόντωση δια του χαρακτηρισμού του ως παιδόφιλου και βιαστή».

Αποκαλώντας τους δύο Αιγύπτιους «αδίστακτους που τον κατήγγειλαν ως τον βιαστή τους», ο Δημήτρης Λιγνάδης κάνει λόγο για οικονομικό όφελος των θυμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This