Επτά αρεοπαγίτες υπέρ του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αντέδρασαν λίγες ώρες μετά την κοινή δήλωση προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Must Read

Αναταράξεις και στον Άρειο Πάγο, προκαλεί ο «εμφύλιος» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από το προεδρείο της ΕΔΕ καλώντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της στο θέμα της μεταχείρισης του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Λίγες ώρες μετά την κοινή δήλωση της προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «ότι η Δικαιοσύνη, ως ανεξάρτητη λειτουργία και πυλώνας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, εκφράζεται αποκλειστικά και μόνον μέσα από τις ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένες αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών σχηματισμών», έξι Αρεοπαγίτες και ένας εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, τάσσονται υπέρ του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, εξασφάλιζε διαχρονικά σε κάθε μέλος της το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του σε κάθε ζήτημα που αφορά τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τούτο προτάσσεται και στο ”ΠΡΟΊΜΙΟΝ” του καταστατικού της ως βασική και θεμελιώδης αρχή της Ενώσεως. Επομένως, κάθε ανακοίνωση που έχει έναν τέτοιο στόχο και μια τέτοια κατεύθυνση, ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το Δικαστικό Σώμα», αναφέρουν οι επτά ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

Την επιστολή υπογράφουν οι τα μέλη της ΕΔΕ

  • Ειρήνη Καλού, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
  • Δήμητρα Κοκοτίνη, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
  • Διονυσία Μπιτζούνη, Αρεοπαγίτης
  • Γεώργιος Παπαηλιάδης, Αρεοπαγίτης
  • Σταματική Μιχαλέτου, Αρεοπαγίτης
  • Αννα Φωτοπούλου, Αρεοπαγίτης
  • Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This