Παρασκευή 23/7/2021

Έρευνα κατά του Κούγια για το… ρεσάλτο στο γραφείο της Ανακρίτριας!

... για την υπόθεση Λιγνάδη

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια διατάχθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας με αφορμή το επεισόδιο που προκάλεσε στο γραφείο της 19ης Ανακρίτριας Παρασκευή Μπότση, η οποία χειρίζεται την υπόθεση βιασμών κατά συρροή του πελάτη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η δικαστική λειτουργός υπέβαλε αναφορά σε βάρος του ποινικολόγου, μετά την επίσκεψη του στο ανακριτικό γραφείο την Δευτέρα 8 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της οποίας την απείλησε.
Σύμφωνα πάντα με όσα του καταλογίζει η ανακρίτρια Π. Μπότση, ο κ. Κούγιας…. εισέβαλε στο γραφείο της, μη κλείνοντας την πόρτα και χωρίς να φορά τη μάσκα του με τον σωστό τρόπο, αφήνοντας ακάλυπτο το στόμα και τη μύτη του.
Μετά από παρατήρηση της δικαστικής λειτουργού, ο ποινικολόγος φέρεται να φόρεσε με τον ενδεδειγμένο τρόπο τη μάσκα.
Στη συνέχεια της απευθύνθηκε σε έντονο ύφος, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Εγώ εσένα θα σε βάλω φυλακή! Είσαι η ντροπή της Δικαιοσύνης».
Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, φέρεται να την κατηγόρησε ότι συνεργάζεται με την πολιτική αγωγή και καλεί δημοσιογράφους πριν πραγματοποιήσει έρευνες.
Όλα τα παραπάνω φέρεται να διημείφθησαν παρουσία εισαγγελέων, ανακριτών και γραμματέων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον όροφο.
Η ανακρίτρια ζήτησε να αποχωρήσει από το γραφείο της, αλλά αυτός δεν αποχώρησε.
Τότε η ανακρίτρια αναζήτησε αστυνομικό προκειμένου να απομακρύνει τον δικηγόρο από το γραφείο της, ενώ πήγε στο κτήριο 6 για να ενημερώσει την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου για την έλλειψη οργάνων ασφαλείας στο κτήριο 9, όπου βρίσκεται το γραφείο της.
Ο Αλέξης Κούγιας φέρεται να ακολούθησε την ανακρίτρια μέχρι το γραφείο της προϊσταμένης και στη συνέχεια επέστρεψε πίσω στο γραφείο μαζί της, για να αποχωρήσει τελικά, όταν η ανακρίτρια του επεσήμανε τη δυνατότητα εγγραφής υποβολής των αιτημάτων του.
Η αναφορά της Ανακρίτριας έχει διαβιβαστεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που έχει ξεκινήσει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούγιας έχει υποβάλει αναφορά-καταγγελία σε βάρος της Ανακρίτριας για λογαριασμό του εντολέα του κ. Λιγνάδη, στην επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου της Αθήνας, κατηγορώντας την για «κατασκευή σεναρίου», υπαγόρευση κατάθεσης σε μάρτυρα, αλλά και για κατ’ οίκον έρευνα δίχως την παρουσία εισαγγελέα.
Εξάλλου, αμέσως μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Κούγιας είχε καταθέσει τρεις αναφορές στον Άρειο Πάγο, οι οποίες στρέφονται σε βάρος των εισαγγελέων, της ανακρίτριας και των μελών του δικαστικού συμβουλίου που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη, διότι “δεν κάλεσαν τον κ. Λιγνάδη, ενώ αυτό ήταν υποχρεωτικό, να δώσει γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις, πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη”.

Δεύτερη πειθαρχική έρευνα για τον Κούγια

Ας σημειωθεί πως είναι η δεύτερη έρευνα που γίνεται σε βάρος του Αλέξη Κούγια μέσα σε διάστημα ενός μήνα από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ έχει καλέσει για εξηγήσεις τους δικηγόρους Αλέξη Κούγια, συνήγορο του κατηγορούμενου Δ. Λιγνάδη και Γιάννη Βλάχο, συνήγορο φερόμενων θυμάτων του προφυλακισμένου σκηνοθέτη-ηθοποιού, μετά από δηλώσεις που έχουν κάνει στα μέσα ενημέρωσης.

Το συμβούλιο κάλεσε τους δύο δικηγόρους για εξηγήσεις μετά από τρεις αναφορές που έφτασαν στον ΔΣΑ. Με βάση τη διαδικασία, τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα αποφασίσουν μετά τις εξηγήσεις εάν θα ασκήσουν ή όχι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των δύο δικηγόρων.

Διαψεύδει ο Κούγιας

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο ο Αλέξης Κούγιας για το θέλουν στην οποία γράφει:

Σήμερα δημοσιοποιήθηκε η ψευδής είδηση ότι δήθεν διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα εις βάρος του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια από το ΔΣΑ για το γνωστό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας, όταν τη «συνέλαβε» επ’ αυτοφώρω ο κ. Κούγιας να υπαγορεύει στον έναν εκ των φερομένων ως βιασθέντων από τον εντολέα μας κο Δημήτριο Λιγνάδη με ποιο τρόπο πρέπει να αλλάξει τις προηγούμενες 2 καταθέσεις του, με τις οποίες κατήγγειλε ψευδώς ότι δήθεν ο κ. Λιγναδης άλλοτε στις 9 και άλλοτε στις 8 Αυγούστου 2015 τον βίασε με έναν περίεργο τρόπο βιασμού – πρωκτολειχία – και με ποιο τρόπο να αλλάξει τόσο το χρόνο του φερόμενου βιασμού σε 24 ή 25/7/2015, όσο και τον τόπο που από σουίτα ξενοδοχείου έγινε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, με μοναδικό σκοπό να διασωθεί τόσο η ίδια που αδίκως τον κράτησε προσωρινά, όσο και οι ψευτοκαταγγέλλοντες και οι δικηγόροι τους, αφού ο κ. Λιγνάδης με αδιάσειστα στοιχεία, φωτογραφίες, έγγραφα και αξιόπιστες  μαρτυρικές καταθέσεις υπουργών, ανωτάτων δικαστών, δικηγόρων και επιχειρηματιών είχε ανατρέψει όλη την ψεύτικη και συκοφαντική  κατασκευή αναφορικά με τον τόπο αλλά και το χρόνο της υποτιθέμενης πράξης.

Η Ανακρίτρια μετά την αναφορά εις βάρος της τόσο στον Άρειο Πάγο, όσο και ενώπιον της Επιθεωρήτριας Αρεοπαγίτη του Πρωτοδικείου Αθηνών κυρίας Ζαμπέτα Στράτα, την οποία ο κ. Κούγιας θα συναντήσει αύριο και ώρα 12 μμ, εκ λόγων αντιπερισπασμού και μόνο, για να διασωθεί η ίδια από όσα επέρχονται εις βάρος της, έκανε αναφορά εις βάρος του κ. Κούγια, όπου ζητεί την πειθαρχική του δίωξη για τα όσα συνέβησαν στο γραφείο της παρουσία Ανακριτών, Εισαγγελέων και γραμματέων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν είναι φερέφωνο του οιουδήποτε, είτε Δικαστού, είτε Εισαγγελέα, είτε του οιουδήποτε πολίτου ώστε να διατάσσει πειθαρχικές έρευνες, αλλά είναι υποχρεωμένος δια των πειθαρχικών του οργάνων να κάνει αυτό που στην υπόθεση Λιγνάδη δεν έκαναν ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε η Ανακρίτρια, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και μόνον εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι πειθαρχικά ελεγκτέος ένας Δικηγόρος, διατάσσει πειθαρχική έρευνα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και χαιρόμεθα ιδιαίτερα που στα πλαίσια αυτής της προκαταρκτικής εξετάσεως θα πληροφορηθούν όλα τα μέλη του ΔΣΑ τι εγκλήματα διεπράχθησαν εις βάρος του κου Δημητρίου Λιγνάδη και είμαστε βέβαιοι όλοι οι συνεργάτες του κ. Κούγια που μαζί του χειριζόμαστε αυτή τη σκευωρία εις βάρος του κου Λιγνάδη, όχι μόνο δεν θα τον οδηγήσουν σε πειθαρχική έρευνα, όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά θα τον επιβραβεύσουν, γιατί η όλη συμπεριφορά του κ. Κούγια στην υπόθεση Λιγνάδη τιμά το Δικηγορικό σώμα και τις αξίες του.

Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανείς δεν μπορεί να καταργήσει το τεκμήριο αθωότητας και τις συνθήκες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης και οι πρώτοι που πρέπει να τα σέβονται και να τα τηρούν είναι οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές, ενώπιον των οποίων και από τις αποφάσεις των οποίων κρίνονται η ελευθερία και τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Αθήνα, 23/03/2021

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Εξορκιστής (video)