Πειθαρχική έρευνα από το Δικηγορικό Σύλλογο σε βάρος του Αλέξη Κούγια για τα τηλεοπτικά σόου και το …ρεσάλτο στο γραφείο της Ανακρίτριας

Εισήγηση για πειθαρχική δίωξη του Αλ. Κούγια και Ι. Βλάχου για την υπόθεση Λιγνάδη

Must Read

Την πειθαρχική δίωξη των δικηγόρων Αλέξη Κούγια και Ιωάννη Βλάχου προτείνει ο εισηγητής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του σκηνοθέτη-ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ είχε καλέσει για εξηγήσεις τους δικηγόρους Αλέξη Κούγια, συνήγορο του κατηγορούμενου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη και Γιάννη Βλάχο, συνήγορο μηνυτών που φέρονται ότι βιάστηκαν από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη-ηθοποιό.

Η προκαταρκτική έρευνα είχε διαταχθεί μετά από τρεις αναφορές που είχαν υποβάλει άλλοι δικηγόροι για δηλώσεις των Αλ. Κούγια και Ι. Βλάχου στα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Κούγιας έδωσε εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με την επίμαχη υπόθεση του κ. Λιγνάδη και ο κ. Βλάχος για δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής προτείνει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δύο ποινικολόγων.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί αν θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος τους.

Και δεύτερη έρευνα σε βάρος του Κούγια

Την ίδια ώρα ξεκινά νέα προκαταρκτική εξέταση για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες του Αλέξη Κούγια, με αφορμή αναφορά της 19ης Ανακρίτριας Παρασκευής Μπότση, η οποία χειρίζεται την υπόθεση βιασμών κατά συρροή του πελάτη του σκηνοθέτη-ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη.

Η δικαστική λειτουργός υπέβαλε αναφορά σε βάρος του ποινικολόγου, μετά την επίσκεψη του στο ανακριτικό γραφείο την Δευτέρα 8 Μαρτίου, όταν ο κ. Κούγιας… εισέβαλε, αφήνοντας ακάλυπτο από την προστατευτική μάσκα το στόμα και τη μύτη του.

Μετά από παρατήρηση της δικαστικής λειτουργού, ο ποινικολόγος τη φόρεσε με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Στη συνέχεια της απευθύνθηκε σε έντονο ύφος:

«Εγώ εσένα θα σε βάλω φυλακή! Είσαι η ντροπή της Δικαιοσύνης».

Η αναφορά της Ανακρίτριας έχει διαβιβαστεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλέξη Κούγια.

Σχολιάζοντας τη νέα έρευνα με βάση της αναφορά της ανακρίτριας, ο Αλ. Κούγιας αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου:

“Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν είναι φερέφωνο του οιουδήποτε, είτε Δικαστού, είτε Εισαγγελέα, είτε του οιουδήποτε πολίτου ώστε να διατάσσει πειθαρχικές έρευνες, αλλά είναι υποχρεωμένος δια των πειθαρχικών του οργάνων να κάνει αυτό που στην υπόθεση Λιγνάδη δεν έκαναν ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε η Ανακρίτρια, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και μόνον εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι πειθαρχικά ελεγκτέος ένας Δικηγόρος, διατάσσει πειθαρχική έρευνα”.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This