Σάββατο 31/7/2021

Πειθαρχική έρευνα από το Δικηγορικό Σύλλογο σε βάρος του Αλέξη Κούγια για τα τηλεοπτικά σόου και το …ρεσάλτο στο γραφείο της Ανακρίτριας

Εισήγηση για πειθαρχική δίωξη του Αλ. Κούγια και Ι. Βλάχου για την υπόθεση Λιγνάδη

Την πειθαρχική δίωξη των δικηγόρων Αλέξη Κούγια και Ιωάννη Βλάχου προτείνει ο εισηγητής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του σκηνοθέτη-ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ είχε καλέσει για εξηγήσεις τους δικηγόρους Αλέξη Κούγια, συνήγορο του κατηγορούμενου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδη και Γιάννη Βλάχο, συνήγορο μηνυτών που φέρονται ότι βιάστηκαν από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη-ηθοποιό.

Η προκαταρκτική έρευνα είχε διαταχθεί μετά από τρεις αναφορές που είχαν υποβάλει άλλοι δικηγόροι για δηλώσεις των Αλ. Κούγια και Ι. Βλάχου στα μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Κούγιας έδωσε εξηγήσεις για τις δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με την επίμαχη υπόθεση του κ. Λιγνάδη και ο κ. Βλάχος για δημοσιοποίηση στοιχείων της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής προτείνει την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των δύο ποινικολόγων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί αν θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος τους.

Και δεύτερη έρευνα σε βάρος του Κούγια

Την ίδια ώρα ξεκινά νέα προκαταρκτική εξέταση για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες του Αλέξη Κούγια, με αφορμή αναφορά της 19ης Ανακρίτριας Παρασκευής Μπότση, η οποία χειρίζεται την υπόθεση βιασμών κατά συρροή του πελάτη του σκηνοθέτη-ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη.

Η δικαστική λειτουργός υπέβαλε αναφορά σε βάρος του ποινικολόγου, μετά την επίσκεψη του στο ανακριτικό γραφείο την Δευτέρα 8 Μαρτίου, όταν ο κ. Κούγιας… εισέβαλε, αφήνοντας ακάλυπτο από την προστατευτική μάσκα το στόμα και τη μύτη του.

Μετά από παρατήρηση της δικαστικής λειτουργού, ο ποινικολόγος τη φόρεσε με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Στη συνέχεια της απευθύνθηκε σε έντονο ύφος:

«Εγώ εσένα θα σε βάλω φυλακή! Είσαι η ντροπή της Δικαιοσύνης».

Η αναφορά της Ανακρίτριας έχει διαβιβαστεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλέξη Κούγια.

Σχολιάζοντας τη νέα έρευνα με βάση της αναφορά της ανακρίτριας, ο Αλ. Κούγιας αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου:

“Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δεν είναι φερέφωνο του οιουδήποτε, είτε Δικαστού, είτε Εισαγγελέα, είτε του οιουδήποτε πολίτου ώστε να διατάσσει πειθαρχικές έρευνες, αλλά είναι υποχρεωμένος δια των πειθαρχικών του οργάνων να κάνει αυτό που στην υπόθεση Λιγνάδη δεν έκαναν ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε η Ανακρίτρια, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και μόνον εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι πειθαρχικά ελεγκτέος ένας Δικηγόρος, διατάσσει πειθαρχική έρευνα”.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ